Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Индукционни плотове

Featured Replies

Здравейте! От скоро ползвам индукционен плот и искам да попитам следното:

При поставена тенджера на котлона на керамичния плот усетих леко боцкане по ръката при допир на тенджерата. Реших да проверя с фазомер какво се случва и останах много изненадан, когато видях, че фазомера свети, не със същата сила както при мерене на фаза, а по- слабо. Котлолът беше изключен. При включен котлон също свети. Някой има ли обяснение на какво се дължи това и правилно ли според вас е свързан керамичния плот?.

преди 32 минути, RudeBoy написа:

Според мен - не е свързан правилно. Има някъде утечка от фазата. Проверете си инсталацията.

аз доколкото знам керамиката не провежда ток, дори се ползва за изолатор

но да пробва да завърти щепсела

• Автор

Керамичният плот е вграден в кухненската мебел и не мога да проверя лесно как е свързан. Като питах майстора, който ми поставя кохненската мебел ми каза, че плота е правилно свързан, като е занулил контакта. Но къде е занулен, като контакт там нямаше, а имше оставени само две жици нула и фаза. Благодаря ви за мненията, ще трябва да проверявам след празниците. Честита Коледа на всички.

• Автор

Керамичният плот не съм го виждал при монтажа. Най-вероятно идва със захранващ кабел и той е направил това, което казвате за зануляването.

Учудва ме това, че фазомерът свети при изключен котлон и при наличие на керамичен плот, като изолатор. При включване на котлона фазомерът свети на импуси при вкл/изкл. на нагряването.

Я провери дали майсторът като е занулявал, да не е вързал фазата към масата, вместо нулата. Че имах такъв случай, и ме биеше ток всеки път, като пипна хладилника.

• Автор

Това вече съм го преживял с един контакт. След ремонта направих сапунка в коридора, както в казармата, за да измия поставените нови плочки. Бос съм и мокър от всякъде.  Посягам към контакта да изключа включена прахосмукачка и усещам разтрисане на ръката. Проверявам с фазомера пластинката на контакта - свети, т.е. занулена е фазата. Майсторът се оправда, че това нещо се е получило при свързване на кабелите в ел. таблото. По погрешка е завъртял кабелите.

понякога при стари инсталации, в студените дни леко свети нулата. примери друг контакт нулата, на същия токов кръг

• Автор

Други ,,0" не светят по контактите, а ,,0" на керамичния плот не мога да проверя, защото нямам достъп до нея. Ще трябва да проверявам след празниците или да извикам техник от гаранционния сервиз.

Викай някой правоспособен да ти оправи нещата че като се озъбите няма кой да во лежи . . . . .

преди 5 часа, Динчо Бинев написа:

фазомера свети, не със същата сила както при мерене на фаза, а по- слабо.

Това означава

преди 4 часа, Филипов написа:

Не е заземен / занулен.

и няма какво да се философства повече!

• Автор

Здравейте, отново.Честита Коледа на всички, които са във форума.

Имам следното питане - индукционния плот, за който ви писах по-горе спря да работи. Изписва и на четирите котлона код за грешка ,,L"". В инструкцията за ползване на плота такъв вид грешка няма. Плота е ,,Eurolux"" HBEI TC4B-2 FS. Някой има ли идея какво се е случило?

Извикай правоспособен да го свърже! Коло месеца ще го обикаляте докато някой се озъби, хващайки главния герой (тока)?

Редактирано от Филипов (преглед на промените)

Момчета - големи глупости пишете!!! Правите ли разлика между „стъклокерамичен плот” - при който нагревателя в зад/под стъкло и ;индукционен” - при който топлината се предава чрез магнитна индукция (като в трансформатора)? Затова, за индукционните котлони, не могат да се ползват какви да е съдове!
За какво ЗАнуляване, ЗАземяване и други глупости говорите???

на 25.12.2019 г. в 15:06, Динчо Бинев написа:

Здравейте! От скоро ползвам индукционен плот...

При поставена тенджера на котлона на керамичния плот ...

Българска работа! ;)

Induction ranges look a lot like typical glass-top electric ranges. The biggest difference you’ll notice is that because the electromagnetic field on an induction cooktop doesn’t create a glow, you won’t know it’s on.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.