Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Хронология на търсения в браузъри

Featured Replies

Здравейте, използвам постоянно https://yandex.ru. Днес с голямо учудване видях че от два месеца всичко което съм търсил в руската търсачка, като я заредя в полето и за търсене всичко което съм търсил ми се пази, всички фрази и думи които съм търсил само при кликане с ляв бутон на мишката се показват.

Това на какво се дължи и може ли да се постигне и при други браузъри с добавки и разширения?, Аз влизам в нея най-често с Opera Beta Internet Browser и в него ми се е запазила цялата хронология на търсенията ми.

Спомням си че някога това ми се получи няколко пъти и с гугъл търсачката и с Mozilla Firefox и със старата Opera 12 версия но всичко това беше отдавна.

Принципно всеки браузър си пази хронологии определено време - търсене, отваряни сайтове, освен ако не е зададено нещо друго.

Всеки браузър си пази историята по подразбиране винаги, което от настройките му може да се промени на никога, но не е препоръчително. Ако не желаете да ви се запазва дадена информация влизате от "поверителен прозорец" (така се казва в Mozilla Firefox), "таен прозорец" в Opera и "раздел инкогнито" в Google Chrome, с други браузъри не съм работил, но почти съм сигурен, че имат такава опция. Та целта на този прозорец е да не запазва никаква история, бисквитки и т.н от посещението, което е много полезно ако влизате в съмнителни сайтове например.

• Автор

Пропуснах да кажа че преди всяко затваряне на браузъра трия цялата посетена история - само и единствено нея, нищо друго.

Преди имаше някакви добавки за старата опера 12 които вършеха точно тази работа - запазваха в полетата за търсене и въвеждане в много сайтове всичко което е въвеждано, Google Chrome не го използвам, но за тази опера която използвам в настройките които споменахте не съм пипал нищо откакто я имам.

Дано да има някакви подобни добавки за сегашната опера и Mozilla Firefox, ама ме съмнява много, много от някогашните добавки които ги имаше или не работят с новите версии на браузърите или са изчезнали просто.

Май си говорим на различен език, не знам за какви добавки говорите, казах ви браузъра си има такава опция "поверителен прозорец" като отвориш такъв раздел нищо от правеното не се запазва (пароли, отметки, изтегления и т.н) Даваш хикса и всичко, което си правил изчезва.

• Автор

Това го знам и ми е ясно, не съм се изразил правилно явно.

Това което искам аз е да се запазва всичко в полето за търсене на дадения браузър и да излиза както сега под формата на падащ списък.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.