Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

I7 9750h w/h gtx 1650 vs i5 9300h w/h 1660ti

Featured Replies

Здравейте,

Въпроса ми е доста конкретен и се описва в заглавието, но трябва да отбележа, че лаптопа ще се ползва за CAD-ове и визуализации. Моля не ми предлагате quadro. Знам, че е "уникална", но нямам пари за ново куадро, а старите не си заслужават цената. :)

Благодаря предварително за отговорите!

"Визуализации" ... :cantbelieve: И какво точно ще "визуализираш"?

Прецени си дали и двете карти могат да изпълняват задачите, които им възлагаш. Ако да - взимаш по-слабата, и по-добрият процесор.

• Автор

Ако можех сам да преценя нямаше да пиша тук. :)

А иначе за визуализациите 3D модели, флоу-симулации и мултифейс рендинг, средно ниво на сложност и натоварване.

Просто операциите, които искам да извършвам са едновременно натоварващи за CPU и GPU. 

Ако някой, който е в областта би ме посъветвал ще е хубаво, но ако просто се чудите къде да си изгубите времето, знайте, че не сте задължени да пишете каквото и да е било. :D

Аз бих почнал от моделите лаптопи - на хартия кой е по-добрия процесор и видео е ясно, но кое от тях реално ще може да работи в оптимален режим при натоварване е съвсем отделна работа.

Е то какво да се чудиш-1660ti е почти два пъти по-производителна от 1650. Bottleneck-ка при 5-та и 1660ti е 5%, при другата конфигурация е 67%. На по-прост език на i5-9300h му приляга идеално 1660ti mobile. При другата конфигурация видеото е много слабо за този процесор.

https://pc-builds.com/calculator/Core_i5-9300H/GeForce_GTX_1660_Ti_(Mobile)/0TC13Zlu/8/

https://pc-builds.com/calculator/Core_i7-9750H/GeForce_GTX_1650_(Mobile)/0Tf13Ylu/8/

преди 4 часа, Георги Кондов написа:

Lenovo legion y540 и y7000.

Иначе основно ще използвам 

Auto/Archi Cad, Autodesk Revit,Maya, 3d max Rhinno, Photoshop и малко Solid.

Здравей!

Тези програми си сакат хубава мобилна работна станция с Quadro. Ако бяха само продуктите на Adobe, и геймърските ще свършат работа -спор няма, но за тежък специфичен софтуер -за най-добри резултати си трябва професионална сертифицирана карта

преди 5 часа, Георги Кондов написа:

Моля не ми предлагате quadro. Знам, че е "уникална", но нямам пари за ново куадро, а старите не си заслужават цената. :)

Никой няма да ви предложи най-новото куадро -защото са прекалено скъпи, но гледайки на какви лаптопи сте се спряли сега около 2000лв, за тези пари може да се намери Dell Precision M7710/7720 с максуел базирано куадро M3000/M4000/M5000 -еквиваленти на 965М/970М/980М, но с доста по-оптимизирани драйвъри( и по-производителни съответно) за работа с 3D специфичен софтуер.

Да не говорим че 7710/7720 са къде къде по-професионално направени/изработени лаптопи с отлично охлаждане и дълъг съпорт спрямо ниския клас геймърски лаптопи -aspire 7/Nitro/TUF/Ideapad/Legion/Pavilion и др. Нямат никаква база за сравнение.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.