Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпрос и съвет за смяна на дизайн на сайт и позициониране

Препоръчан отговор

Здравейте. Накратко имам фирмен сайт, чийто дизайн искам да сменя, поради това, че вече е морално остарял и крайно неорганизиран, дразни ме и искам нещо ново, свежо и опростено. Сайтът в момента има добра позиция в Гугъл без да плащам за оптимизация, просто от фирмата, която ми го прави и хоства твърдят, че знаят какво да направят и как да напишат кода, за да го позиционират добре и действително от години сайта излиза на първа страница. Аз лично нямам представа какво точно правят, ако някой от компетентните тук има предположения, ще се радвам да ме светне.

Проблемът ми е следния - както сегашния, така и новия дизайн, който искам не представлява нищо сложно - обикновен портфолио сайт с 4 основни раздела - начална, услуги, галерия с няколко подраздела за различните видове завършени продукти и контакти, стандартно около 500-600лв. за изработка, а въпросната фирма ми обяви сума много пъти над тази и в същото време се почна едно убеждаване да не сменям дизайна и как ще си загубя позицията в търсачката. Като питах дали поне могат да продължат да ми хостват сайта, ако друг ми го изработи, казаха, че няма проблем, но отново не можели да гарантират за позицията на сайта, щял съм да я загубя сигурно, не знаели как щял да бъде написан и такива работи.

Молбата ми е да ме просветлите малко по темата и да ми дадете съвет как да постъпя. Дизайна така или иначе трябва да го сменя, просто не мога да го трая сегашния, но има ли как да си запазя позицията в Гугъл? Да продължа ли да хоствам при същата фирма, след като очевидно няма да ми правят те сайта? Какво да изисквам от фирмата, която ще прави новия дизайн, какво да изисквам от старата и т.н.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 10 минути, icak написа:

Здравейте. Накратко имам фирмен сайт, чийто дизайн искам да сменя, поради това, че вече е морално остарял и крайно неорганизиран, дразни ме и искам нещо ново, свежо и опростено. Сайтът в момента има добра позиция в Гугъл без да плащам за оптимизация, просто от фирмата, която ми го прави и хоства твърдят, че знаят какво да направят и как да напишат кода, за да го позиционират добре и действително от години сайта излиза на първа страница. Аз лично нямам представа какво точно правят, ако някой от компетентните тук има предположения, ще се радвам да ме светне.

Проблемът ми е следния - както сегашния, така и новия дизайн, който искам не представлява нищо сложно - обикновен портфолио сайт с 4 основни раздела - начална, услуги, галерия с няколко подраздела за различните видове завършени продукти и контакти, стандартно около 500-600лв. за изработка, а въпросната фирма ми обяви сума много пъти над тази и в същото време се почна едно убеждаване да не сменям дизайна, как ще си загубя позицията в търсачката и т.н. Като питах дали поне могат да продължат да ми хостват сайта, ако друг ми го изработи, казаха, че няма проблем, но отново не можели да гарантират за позицията на сайта, щял съм да я загубя сигурно, не знаели как щял да бъде написан и такива работи.

Молбата ми е да ме просветлите малко по темата и да ми дадете съвет как да постъпя. Дизайна така или иначе трябва да го сменя, просто не мога да го трая сегашния, но има ли как да си запазя позицията в Гугъл? Да продължа ли да хоствам при същата фирма, след като очевидно няма да ми правят те сайта?

Зависи с какви програмни продукти е правен сайтът. И това къде се хоства сайтът няма нищо общо с това, кои го е направил. Дай малко повече информация.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Извини ме за невежеството, но как да разбера с какъв програмен продукт е правен сайта?

Иначе съм наясно, че няма нищо общо хостинга с изработката, но знам ли, в България сме, очаквам и да ми направят сечено, заради това, че не съм го направил при тях, затова питам.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, icak написа:

Извини ме за невежеството, но как да разбера с какъв програмен продукт е правен сайта?

Иначе съм наясно, че няма нищо общо хостинга с изработката, но знам ли, в България сме, очаквам и да ми направят сечено, заради това, че не съм го направил при тях, затова питам.

Кой ти е правил сайта? Там където се хоства ( тоест където се намира домейнът ( името на сайта) и хостингът ( всички фаилове, скриптове, картинки)) самият сайт няма нищо общо с позицията му в google както и със смяната на дизайн и прочие.

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ползвал съм https://www.dom.bg/ ...

Позиционирането в Google знае само Гугъл ... прочетете това. Това трябва да изисквате от фирмата която ще Ви изработва новия дизайн на сайта.

Успех! 

п.п. Хостингът където решите. Може да е и на Ваша машина в офиса.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• 4 месеца по-късно...

Няма проблеми, прави се редизайн, и се добавя ново съдържание, даже Google го оценя и вижда че по сайта се извършват промени! Не мисля че това би се отразило кой знае колко на позициите ако е направено SEO както трябва и съответно самия редизайн!!!!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...