Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

RQ: технически речник

Featured Replies

Търся добър технически английско-български и бъгларо-английски речник ако изобщо има такова животно

Търся добър технически английско-български и бъгларо-английски речник

ако изобщо има такова животно

Пробвай SA Dictionary 2005 T1 той освен, че е Българо <> Английски компютърен речник съдържа в себе си и речник на компютърните термини, в който влизат едва 500, но все пак е нещо!

А и дай малко повече инфо какво точно трябва да превеждаш?

• Автор

мерси мн на всички за отговорите но на мен ми тр нещо което да не е просто речник + няколко тех термина а ми тр нещо специално само с тех термини мерси все пак

мерси мн на всички за отговорите

но на мен ми тр нещо което да не е просто речник + няколко тех термина

а ми тр нещо специално само с тех термини

мерси все пак

Еми тогава използвай програма за превеждане, като BulTra или WebTrance. В Бултра има възможност за настройка на профила на превода и можеш да го настроиш да използва технически термини. Отиваш на Настройки и последното бутонче в дясно е настройка на превода! Качваш нагоре Информатика, Ичислителна техника и телекомуникации, като подреждаш първия да е от сферата, която ти трябва на теб и превода се специализира! На мен често ми е вършела работа, тъй като уча в Технически университет :clap: А също така съм използвал и SA Dictionary, като когато избера някоя дума в превода на думата често има съкращение: техн., което означава, че следният превод на думата е превод в техническата литература. С тази комбинация съм се справял за не една курсова работа ;):eek: Успех и на теб!

В Polyglot освен обикновения речник има и Английско-Български Политехнически с 250 000, което поне според мен не е малко

• Автор

мерси за помщта на всички предпочетох да си сваля полиглот веднъж я видях тази програма бултра и не мога да я приема мн на сериозно превода е доста специално нещо и не мисля че една машина може да преведе смисъла на даден текст тя превежда думите респект на всички :)

• 2 години по-късно...

някои може ли да ми каже от каде мога да си изтегля английско български технически речник които може да превежда текст или поне 10 - 15 думи на веднъж ще съм му много благодарен

• 2 години по-късно...

Пробвай SA Dictionary 2005 T1 той освен, че е Българо <> Английски компютърен речник съдържа в себе си и речник на компютърните термини, в който влизат едва 500, но все пак е нещо!

А и дай малко повече инфо какво точно трябва да превеждаш?

Tова е мн добра инфо ,ама няма ли нещо безплатно?

Трябва ми нещо за чужд език по професията в професионална гимназия по електроника,главно компюрти и далекосъобщителна техника .

Не съм технически грамотна,а трябва да им предавам технически термини,свързани с тази професия на английски език.Изпратиха ми www.teach-ict.com,много добър учебник е ,ама само на английски,а аз нямам техническо образование.Някакъв безплатен техниески речник или учебник по компютри българо-английски?

Редактирано от vstoyanovabg (преглед на промените)

Трябва ми нещо за чужд език по професията в професионална гимназия по електроника,главно компюрти и далекосъобщителна техника .

Не съм технически грамотна,а трябва да им предавам технически термини,свързани с тази професия на английски език.Изпратиха ми www.teach-ict.com,много добър учебник е ,ама само на английски,а аз нямам техническо образование.Някакъв безплатен техниески речник или учебник по компютри българо-английски?

Аз лично ползвам "Socrates" малка и много добра програма но превежда от английски на руски и обратно. А с руския нямам проблем и в техническата част.

Аз лично ползвам "Socrates" малка и много добра програма но превежда от английски на руски и обратно. А с руския нямам проблем и в техническата част.

Благодаря за Socrates

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.