Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на нов рутер.

Featured Replies

Искам да сменя сегашния ми рутер Netis  с нещо малко по-добро .. нямам голям бюджет (40лв) най-много . Със сегашният ми рутер , едвам хващам интернет на телефона в спалнята ( рутера е през две стени) , а на конзолата ми е доста бавен . Чудих се дали да си взема "repeater" , но ми казаха , че убавало скоростта та взех да се отказвам от тази опция и реших направо да сменя рутера . Доставчикът още в началото като го сложи ми каза , че не е от най-добрите и когато имам възможност да го сменя. За момента съм се спрял на тези два модела : TP-Link TL-WR940N ; TP-Link TL-WR841N .. Бихте ли ми казали кой от двата ще е по-добър в съотношение цена/качество. Благодаря!

преди 13 минути, enforceR написа:

Искам да сменя сегашния ми рутер Netis  с нещо малко по-добро .. нямам голям бюджет (40лв) най-много . Със сегашният ми рутер , едвам хващам интернет на телефона в спалнята ( рутера е през две стени) , а на конзолата ми е доста бавен . Чудих се дали да си взема "repeater" , но ми казаха , че убавало скоростта та взех да се отказвам от тази опция и реших направо да сменя рутера . Доставчикът още в началото като го сложи ми каза , че не е от най-добрите и когато имам възможност да го сменя. За момента съм се спрял на тези два модела : TP-Link TL-WR940N ; TP-Link TL-WR841N .. Бихте ли ми казали кой от двата ще е по-добър в съотношение цена/качество. Благодаря!

Поторителят убивал скоростта! :lol6:. Вече наистина се плаша!! А този дето ти е дал съвета се върни и му кажи, че повторителят ще го изнасили грубо.

В къщи съм с Рутер TP-Link Archer C20 AC750

https://www.jarcomputers.com/TP-Link-Archer-C20-AC750_prod_NTWRTPLINKARCHERC20.html?ref=prod

Мога да ти го препоръчам, много съм доволен. Много стабилен и бърз. Особено съм доволен от 5Ghz. Ако нещо конкретно те интересува за него пиши.Ще го сменя чак когато тези с wifi 6 станат на поносими цени, ама няма да е скоро.

преди 1 час, enforceR написа:

За момента съм се спрял на тези два модела : TP-Link TL-WR940N ; TP-Link TL-WR841N .. Бихте ли ми казали кой от двата ще е по-добър в съотношение цена/качество. Благодаря!

TP-Link TL-WR940N абсолютно ще ти свърши работа. 

През 2-ве стени каквото и да сложиш пак ще ти прекъсва.Пусни кабел и сложи 2-ри рутер  да ти работи като AP.

Тези 5GHz ще умрат много бързо. Ако ще "дупчиш" през стените с радио - 2,4GHz и нищо друго.

За 40 лева, бих препоръчал определено MikroTik hAP mini или (hAP lite) - има добър обхват, супер компактен е, но има само 3 порта (hAP lite има 4 порта, иначе е същата платформа). Ползвам си такъв един за работен рутер, като обикалям по пациенти, много читава машинка е. Имай предвид, че комуникацията е двупосочен процес. Дори да успяваш да "чуеш" рутера през 2 стени, не е ясно дали ще можеш да пратиш до него, та да те чува и той. Микротиците за домашно са с биполярни антени и имат задоволително покритие, но имат характер от време на време и е силно препоръчително да си настроиш мрежата ръчно. Не толкова усилването на антената, колкото честотната лента, централната честота и избора на подгласната.

Ползвам TL-940N, ревизия 4, в една къща - много е добър откъм обхват на WiFi, обаче къщата е тухлена. Не знам ти дали в тухли ще минаваш, или панели?

Но от чисто техническа гледна точка, ако бюджетът ти наистина е 40 лева, само MikroTik, човече. :) Отвява всякаквите ширпотребски боклучки в този ценови диапазон.

Поздрави

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.