Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Има ли алтернативен софтуер за тази кепчър карта -WinTV hvr-4000

Featured Replies

Купих я за 20лв. втора ръка без да има кутия и диск със софтуер (от битака). През VLC изкарвам ефирните цифрови канали от така наречената цифровизация (в застой). Обаче имам кабел чинчове (женски) към жак, който е от телевизр, но влива в AV входа на картата. Оригиналния софтуер е платен и не мога да го инсталирам. За това търся алтернатива с която да изкарам картина и звук от AV входа. VLC-то не се справя със задачата. Опитах се сам да намеря нещо, но всичко което пробвах не става за тази цел. Без значение дали е за Уиндоус или за Линукс, ползвам и двете!

преди 4 минути, Roujin Z написа:

Сериозно ли твърдиш че драйверите са платени или става дума за нещо друго?

Цитат

Бележки за инсталиране:

За инсталирането на тази версия на WinTV v7 ще е необходим валиден компактдиск за приложение на WinTV. По време на инсталирането може да се използва всеки компактдиск с WinTV v6 или WinTV 7. Ако нямате оригиналния си CD-ROM WinTV, но бихте искали да се актуализирате до WinTV v7, можете да закупите нов компактдиск в уеб магазина на Hauppauge

Цитат

Приложение за телевизия WinTV v10 с разширен
код за активиране
$ 12.95

https://www.hauppauge.com/pages/webstore2/webstore_wintv10.html

Нормално физическия носител струва пари който са начислени когато купуваш самото устройство. Предполагам ако искаш допълнително такъв ще си го платиш а и куриера ако искаш доставка.

Но не виждам защо след като е загубен диска (кой въобще ползва дискове?) просто да посети оф. страница и да си изтегли софтуера.

Не ми казвай че и за това искат пари? Дори да има такова чудо все ще се намери някой който го е копирал и споделил.

Edit; Виждам линк за изтегляне или не става дума за този софтуер? https://www.hauppauge.com.sg/pages/support/support_hvr4000.html#apps

Това което разбирам от страницата е , че драйвера няма да тръгне да се инсталира без  оригинален диск. 

продават онлайн - WinTV v10 с разширен код за активиране $ 12.95

Според мен не се занимавай.  Можеш да записваш като боднеш флашката във всеки ефирен декодер. И то цифрово без загуба на качеството от отделна модулация - демогулация. Допълнително - декодерите запиват некодирано за разлика от телевизори и кабелни приемници. За 20 лв можеш да си намериш и приличен декодер с дистанционно.

При положение, че на страницата си има линкове за сваляне на програмата и драйверите за какво ви е изобщо това CD?

• Автор

Драйверите са инсталирани. Как иначе ще гледам ефирната цифрова телевизия без тях? Софтуера е платен, а за да го купя искат кредитна карта. Нямам такава и нямам намерение да имам. За това търся алтернативен софтуер!

Между другото, антенния вход му дават, че може да работи и с аналоговите честоти. А идеята ми е да свържа едно VHS видео, защото станаха вече много хора, които ме питат за прехвърляне на запис от касета на DVD

За прехвърляне има други решения. DVD е много повече от прост видеофайл. Има меню, чаптъри и дриги възможности. И си е работа да се направи авторинг.

О хайде сега просто се купува на старо от ония комботата дето работят и с VHS и с DVD. Идеални са да си прехвърлиш старата колекция касетки на цифров носител.

Доколкото помня някой дори се предлагаха с вграден HDD (вероятно и с възможност на вкл. на външен не помня) за запис от телевизията който после може да се прехвърли и на диск. 

преди 3 часа, plamen74 написа:

Купих я за 20лв. втора ръка без да има кутия и диск със софтуер (от битака)

Имам  същия кепчер и работи перфектно с това. Най вероятно да е повреден кепчера. Звукът не е задължително да минава през кепчера. Може да го подадете директно на входа на компютъра! Записва и в двата случая със звук! За софтуер ви препоръчвам moviefactory 6  moviefactory 7,  pro 7, но са платени! Опитайте и с SVideo входа!

Редактирано от barbuncela (преглед на промените)

преди 14 часа, DarkEdge написа:

Вижте тоя линк и по точно ако сте с вин 10 забравете да я подкарате. Ето изискванията For Windows 8, 7, Vista and XP

преди 14 часа, plamen74 написа:

А идеята ми е да свържа едно VHS видео, защото станаха вече много хора, които ме питат за прехвърляне на запис от касета на DVD

Прехвърли сигнала от VHS на тунера по коаксиален кабел и си сваляй съдържанието на касетата като TV програма. Нататък вече е въпрос на конвертиране (ако е необходимо) - дали ще е avi, mp4, mov...

преди 14 часа, Филипов написа:

За прехвърляне има други решения. DVD е много повече от прост видеофайл. Има меню, чаптъри и дриги възможности. И си е работа да се направи авторинг.

Идеята мисля, че не е точно DVD, а цифровизиран аналогов иззточник. И едва ли е необходим DVD authoring.

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

• Автор
преди 8 минути, DarkEdge написа:

Прехвърли сигнала от DVD на тунера по коаксиален кабел и си сваляй съдържанието на касетата като TV програма. Нататък вече е въпрос на конвертиране (ако е необходимо) - дали ще е avi, mp4, mov...

Идеята мисля, че не е точно DVD, а цифровизиран аналогов иззточник...

Правилно си ме разбрал. Обаче VLC няма настройки за аналогов сигнал, както и Splash Player. Имат само за цифровите. И с двата плеъра гледам цифровите ефирни без проблем. Но VHS видеото на Panasonic няма такъв изходен сигнал по кабел. До колкото си спомням, бях го настроил последно на 37-ми канал към стария CRT телевизор (който отдавна е история). Сега въпроса е кой софтуер ще ми изкара аналоговият сигнал от коаксиалния кабел? По-горе има дадени линкове от където съм го изтеглял, но след инсталиране на драйверите, не може без лицензен код да се инсталира WinTV софтуера.  Както казах, нямам кредитна карта, а и не искам да имам. За това не мога да купя официалния софтуер и търся алтернатива! Уиндоуса е 7 Ултимейт.

преди 2 минути, plamen74 написа:

Но VHS видеото на Panasonic няма такъв изходен сигнал по кабел.

Я провери пак - масово VHS устройствата имаха HF изход за свързване с антенен вход на TV
Модел?

• Автор
преди 2 часа, DarkEdge написа:

Я провери пак - масово VHS устройствата имаха HF изход за свързване с антенен вход на TV
Модел?

PANASONIC NV-HD630

ab6a6c7d46d59cc34e7e21a58076.jpg

eeb5705d4d46b4222bdb63fbb940.jpg

Най-вдясно са RF IN RF OUT. От RF OUT с коаксиал към антенния вход на картата.

• Автор

Да, от него пак може да се гледа на телевизор на 37-ми канал. Точно така е свързано в момента. Проблема е с програма за Уиндоус, която да може да работи с аналоговите честоти, за да изкарам картина и звук, които да запиша на компютъра. VLC и  Splash плеърите не работят с аналоговите честоти, а и май само VLC-то може да записва.

https://manualzz.com/doc/23079924/wintv-hvr-4000
Analog TV Setup

• Автор

Оказва се, че според вас официалния софтуер става и ме препращате към сайта на производителя. Ок, но... за моята кепчър карта може да стане само WinTV v7. Файла след като се изтегли и инсталира/ или обнови вече инсталираните драйвери, не може да инсталира софтуера, защото иска код за активиране. Моя колега има кредитна карта и се съгласи да плати, а аз да му ги дам парите. Обаче тук вече идва освновния проблем. Няма шанс да се купи версия 7, защото има за закупуване само на версия 10, а тя не става за моята кепчър карта. През инсталатора като се избере Get license и те прати в сайта, излиза 404 not fund.

И пак стигаме до търсенето на алтернативен софтуер!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.