Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с намирането на интегрална схема за телевизор

Featured Replies

Здравейте, имам проблем с телевизор Philips 24 инчов. Преди няколко дни изгоря захранващия блок и го занесох в един сервиз. Там ми казват, че имат сички други части, само интегралната схема не може да се намери, защото била някаква по-рядка. Та, въпросът ми е случайно да знаете откъде мога да си закупя тази интегрална схема някъде по София.Моделът на схемата е - C6005  PF6005. Техникът каза, че ремонта не трябва да надвишава 60 лева, всичко над тва е мошеническа работа вече. Звънях на официален сервиз на Philips и те ми казаха, че всичко щяло да излезе 120 лева. Телевизора е модел: 24PFS4032/12  - 2017-та година.

Може някаква алтернатива примерно, не заводската схема на Филипс. Та, може ли мнения какво да правя?

С аналог PF6003AHS също ще стане, разбира се с предварителна консултация с който ще ремонтира захранването. ИС е на цена около 7-8лв. 

• Автор

Ние хубаво го намерихме, ама човека от сервиза току що ми каза, че не можел да го сложи. Да препоръчате някой човек или сервиз? 

преди 2 минути, TheFallenOne написа:

Ние хубаво го намерихме, ама човека от сервиза току що ми каза, че не можел да го сложи. Да препоръчате някой човек или сервиз? 

И какво го възпира да смени тази ИС, или не е сигурен че е това проблема? За кой град става въпрос? 

преди 6 минути, TheFallenOne написа:

Обаждай се и питай

https://www.google.com/search?q=тв+сервиз+софия&oq=тв+серви&aqs=chrome.2.69i57j0l7.9752j0j7&sourceid=chrome&ie=UTF-8

• Автор
преди 1 час, FusE написа:

И какво го възпира да смени тази ИС, или не е сигурен че е това проблема? За кой град става въпрос? 

Сигурен е,  че е в това проблема.  Просто човека е възрастен и каза,  че не може да го направи,  не довижда. То е няква много ситна част,  мъничка.

преди 1 час, Pig написа:

Звънях и питах 4-5 сервиза и отговорите или им бяха,  че нямат в наличност ИС,  или просто казваха някви безумно високи цени. Едните искаха само за диагностика 30 лева.

преди 18 минути, TheFallenOne написа:

Звънях и питах 4-5 сервиза и отговорите или им бяха,  че нямат в наличност ИС,  

Ти ще си я купиш ИС, по горе аз написах аналога ако не се намери оригиналната ИС, а @Pig дори даде линк към оригиналната ИС. 

Оригиналът го няма дори в Китай, Има си замяна и всеки техник я знае. При мен ремонтът ще ти е 40 лв. Освен това има изгорели и още неща. Като минимум полевият транзистор и токовият резистор. Като прекъсне той и това интегралче гори. Предполагам че е в малкия 6 изводен корпус SOT-26.  Има я и в 8 изводен. И още няколко SMD елемента - резистори и диоди. Това само за захранването, предполагам че няма да има и други неща. Същия го правих миналата седмица и това беше.

Я кажи в кой сервиз си се натресъл?

Като продаваш нещо не се меси в чужди теми! Има си място за обяви.

И надписа нищо не означава. Пише се модел, цена , населено място, снимки на стоката и други подробности като състояние.

преди 10 часа, TheFallenOne написа:

Здравейте, имам проблем с телевизор Philips 24 инчов

Ти по сервизите с ТВ под мишница ли ходиш, или платката е на куплунзи и си я свалил?

Могат да ти свършат работа в добър GSM сервиз.

Също така прочети внимателно това:

преди 4 часа, Филипов написа:

Оригиналът го няма дори в Китай, Има си замяна и всеки техник я знае. При мен ремонтът ще ти е 40 лв. Освен това има изгорели и още неща. Като минимум полевият транзистор и токовият резистор. Като прекъсне той и това интегралче гори. Предполагам че е в малкия 6 изводен корпус SOT-26.  Има я и в 8 изводен. И още няколко SMD елемента - резистори и диоди. Това само за захранването, предполагам че няма да има и други неща. Същия го правих миналата седмица и това беше.

преди 5 часа, JKirilov написа:

Могат да ти свършат работа в добър GSM сервиз.

В GSM сервиз не могат да му свършат работа колкото и да са добри, сети се сам защо! 

Вместо да те обиждам всеки ден по 10 пъти, ще говоря с тебе когато Интереси:IT, HI-FI и всякаква друга електроника се превърне в Знания/професия IT, HI-FI и всякаква друга електроника! :hush:

• Автор
на 21.02.2020 г. в 22:54, Филипов написа:

Сервизът е в Люлин 3, той е такъв долнопробен нито го знам човека, нито нищо. В един блок се намира. И да има изгорели още неща, но човека каза, че тях може да ми намери. При теб, ако има вероятност възможно ли е да направя ремонта? 

Да, може, написал съм всичко. Ако няма други поражения - 2 часа. Искам да знам 6 или 8 извода е чипчето. И номера на платката Примерно 715G7735. Шасито вероятно е TPN 17.1E AA - пише го отзад на етикета. Единственият ти проблем е разстоянието.

Иначе това го има на другия край на Сф - Младост бл. 439 - под 2 лв.

Редактирано от Филипов (преглед на промените)

• Автор
преди 1 час, Филипов написа:

Да, може, написал съм всичко. Ако няма други поражения - 2 часа. Искам да знам 6 или 8 извода е чипчето. И номера на платката Примерно 715G7735. Шасито вероятно е TPN 17.1E AA - пише го отзад на етикета. Единственият ти проблем е разстоянието.

Иначе това го има на другия край на Сф - Младост бл. 439 - под 2 лв.

Добре, проверих шасито е - TPN 17.1E LA

Иначе номера на платката не го знам, не съм го отварял, но човека, където го отвори ми написа на едно листче какво е необходмо за подмяна: 

C 6005 PF6005

R9101

10NV60

C100pfIkv

Има и едно по-дълго, но не мога да го разчета, може да е номера на платката, ако започва с R91I5...

Ясно, същия случай. Пукнала  е синята "паричка" 100pF и след това всичко останало.

Като гледам какво е написано - сменяй сервиза. Това R9101 има стойност. И има още изгорели "пичи въшки' - SMD елементи. Не е твоя работа да търсиш компоненти. Имаш оферта за ремонта на цялото изделие - сравнявай.

От фирмения сервиз може и да ти дават цени над 100лв, защото сменят цялата платка и не ремонтират на ниво компоненти. В голямото село бол пари, може и да не ремонтирате и да сменате с ново. 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.