Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как да свържа два рутера безжично?

Featured Replies

Здравейте на всички в този форум и имам следното запитване, което за някого може да е глупаво и елемнтарно, но аз не мога да се справя с този въпрос!! И става на въпорс за свързване чрез безжичен "мост" на два рутера, като единия е Technicolor TC7200.20 и другия е LINKSYS WRT54GL, като Technicolor TC7200.20 има функцията WDS и за въвеждане на MAC адреси, които са четири на брой, а LINKSYS WRT54GL няма тази функция. Как да се справя с тази задача и ще съм благодарен за ползени, и градивни съвети!! П.С Ако се налага за смяна на рутер имам един D-Link DWL-922, D-Link DIR-605L и Netis WF2419

Screenshot_2020-03-02 Residential Gateway Configuration Wireless - Bridging.png

Поради каква причина искаш да ги свързаш безжично? Каква е целта на упражнението?

Ако доставчикът ти на нет предлага други модели рутери този TECHNICOLOR TC7200 го смени. Това е един от най-дървените рутери, които се предлагат от оператори. Ще си скъсаш нервите с него. И да го свържеш с LINKSYS WRT54GL(за който се предполага, че ще работи в "Repeater Моdе") скоростта ще ти падне наполовина, че и повече... ще имаш обхват навсякъде, но бавна скорост!

Другите рутери които имаш за смяна  не са подходящи за кабелен интернет.

• Автор
преди 1 час, Емил Костов написа:

Поради каква причина искаш да ги свързаш безжично? Каква е целта на упражнението?

Имам два доставчика, като от единия ще се откажа в най - скоро време, а и имам два рутера в различни стаи, като разстоянието не е голямо (4 - 5 метра), а не ми се опъват кабели по обективни реконструктивни причини!! 

преди 2 минути, kalin.dimov написа:

Имам два доставчика, като от единия ще се откажа в най - скоро време, а и имам два рутера в различни стаи, като разстоянието не е голямо (4 - 5 метра), а не ми се опъват кабели по обективни реконструктивни причини!! 

Тоест искаш единия да го направиш повторител???

• Автор
преди 12 минути, zdravkos написа:

Ако доставчикът ти на нет предлага други модели рутери този TECHNICOLOR TC7200 го смени. Това е един от най-дървените рутери, които се предлагат от оператори. Ще си скъсаш нервите с него. И да го свържеш с LINKSYS WRT54GL(за който се предполага, че ще работи в "Repeater Моdе") скоростта ще ти падне наполовина, че и повече... ще имаш обхват навсякъде, но бавна скорост!

Другите рутери които имаш за смяна  не са подходящи за кабелен интернет.

Благодаря за информацията и за съжаление този TECHNICOLOR TC7200 е пълна скръб и сигурно ще го сържа с LAN към LINKSYS - a и ще му изключа Wi - Fi - то, а и доста често забива и наистина къса нервите, но ще трябва да се оплета с кабели и затова ми беше идеята да ги бриждна двата и да си ползвам LINKSYS - а, като основен, но не е препоръчително разбирам!! NETIS - а не съм го ползвал, а от двата D - Link съм сравнително доволен, но си предпочитам LINKSYS, колкото и стар да е!! П.С Имам го от около година, като наскоро ми заби по неясни причини и май трябва да му обновя фърмуера!!

преди 3 минути, Емил Костов написа:

Тоест искаш единия да го направиш повторител???

Да, но ще се откажа и ще ги свържа чрез LAN, като този TECHNICOLOR ще го преместя в другата стая и ще му спра Wi - Fi - то!!

Препоръчвам физически бридж  от лан порт към лан порт по жица!
Със статични лан айпи адреси в двата рутера и на втория спряно DHCP!

Така ще е най бетон!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.