Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Захранването ми май не е наред.

Featured Replies

Проблема е че процесора ми се товари на 100% от игра , която по принцип му върви нормално(Siege).

Процесорът е i5-6600K.

Видеокартата е Gtx 960 asus 2 GB

Въпросното захранване е Cooler master 500W.

Прикачвам снимка на волтажа,12v шина нормално ли е да работи на 1.82v?

received_188552985777335.jpeg

Редактирано от Nick Kirow
Правописна грешка. (преглед на промените)

• Автор

Rainbow Six Siege е играта.

Играта самата като процес товари най-много,после е uplay launcher,

след тях discord и оттам процесите товарят с много малко%.

преди 1 минута, Nick Kirow написа:

Rainbow Six Siege е играта.

Играта самата като процес товари най-много,после е uplay launcher,

след тях discord и оттам процесите товарят с много малко%.

Дай една снимка на task manager да видим какво се случва?

Не е невъзможно този процесор да се натовари на 100%, особено ако прегрява и тротълва по време на игра - все пак това е процесор само с 4 ядра и без допълнителни нишки. Гледал ли си му максималните температури и честоти като се товари на 100%? И това захранване, хайде кажи кое точно е твоето от всичките:

https://www.google.com/search?q=Cooler+master+500W&ie=utf-8&oe=utf-8

• Автор

Параметрите на компютъра надхвърлят дори препоръчителните за играта, преди не беше така,дори проблема първоначално беше само това че показваше 100% натоварване,но играта си вървеше нормално,говорихме в дискорд и играехме,после в дискорд започнах да забивам и да не ме чуват добре отсреща,после и играта почна да забива.

След ходене до сервиза, всичко си било нормално,тествали го с някаква програма  Heaven Benchmark 4.0 и дотам.

Screenshot_2020-03-14-22-20-34-404_com.android.chrome.jpg

Драйвери, вирус, омазан Windows също са възможни варианти. Играта има ниски изисквания сравнение със сегашните, така че не би трябвало да товари такъв процесор, 4-ядрен процесор все още си е достатъчен за 99% от игрите. Windows Update изключен ли ти е?

• Автор
преди 1 минута, tepmu написа:

Драйвери, вирус, омазан Windows също са възможни варианти, освен температурите и хардуерен проблем. Играта има ниски изисквания сравнение със сегашните, така че не би трябвало да товари такъв процесор, 4-ядрен процесор все още си е достатъчен за 99% от игрите.

Прясно преинсталиран от 7 на 10 специално заради този проблем.

За вирус, възможно е ще оставя антивирусната да сканира цяла вечер,но след преинсталацията трябваше ако е от вирус да изчезне като проблем.

Драйвърите са най-новия за видеокартата,дори е инсталиран и Geforce Experience ако излезе нещо да се тегли веднага.

преди 12 минути, Raze написа:

Не е невъзможно този процесор да се натовари на 100%, особено ако прегрява и тротълва по време на игра - все пак това е процесор само с 4 ядра и без допълнителни нишки. Гледал ли си му максималните температури и честоти като се товари на 100%? И това захранване, хайде кажи кое точно е твоето от всичките:

преди 3 минути, Raze написа:

Като направиш това, което съм ти казал и отговориш на въпросите, може и да стане ясно защо е така.

Това са показанията докато работи играта, относно захранването е cooler master rs 500 pcap i3.

Температурите са си супер,виждат се и на скрийншота.

received_198044924838805.jpeg

• Автор
преди 20 минути, Raze написа:

преди 11 минути, Raze написа:

Като направиш това, което съм ти казал и отговориш на въпросите, може и да стане ясно защо е така.

Това са показанията докато работи играта, относно захранването е cooler master rs 500 pcap i3.

Температурите са си супер,виждат се и на скрийншота.

преди 3 минути, tepmu написа:

SysMain услугата изключил ли си я? Пробвал ли си да инсталираш драйверите от сайта на дънната платка?

Ми спрях го, пуснах го,не даде разлика.Какви драйвъри за дъното освен тези за реалтек трябва да се изтеглят,че и Уиндоуса няма ли да си ги изтегли ако нещо липсва,че и на Win7 ,сега и на win10 това да е проблема.

Яд ме е че дори и на сервиз не можаха да направят нещо по въпроса.

Покажи и в task manager кое товари процесора, като сортираш процесите по % иползване на процесор.

А то го имало. Значи това са възможностите на машината.

Аз не виждам проблем. Може да пробваш както са ти казали, като спреш излишните приложения.

Кога започна да се наблюдава този проблем, правил ли си нещо по това време, имало ли е някакъв update на играта? След като е бил в сервиз и си изразил съмненията си за захранването, те не са ли го тествали с друго? За мен процесорът е доста по-добър от препоръчителните изисквания за да се товари толкова, ако изискванията са правилни. Само в тази ли игра имаш проблеми, пробвал ли си в други?

• Автор
преди 3 минути, tepmu написа:

Кога започна да се наблюдава този проблем, правил ли си нещо по това време, имало ли е някакъв update на играта? След като е бил в сервиз и си изразил съмненията си за захранването, те не са ли го тествали с друго? За мен процесорът е доста по-добър от препоръчителните изисквания за да се товари толкова. Само в тази ли игра имаш проблеми, пробвал ли си в други?

Само тази имам в момента на харддиска,не съм теглил други игри след преинсталацията, проблема е от месец горе долу, играта си има update-и ,но компютъра се товареше много дори от браузъра и клипче в Youtube .Сега не се натоварва чак толкова в браузъра и няма смисъл да снимам.

току-що, Nick Kirow написа:

Само тази имам в момента на харддиска,не съм теглил други игри след преинсталацията, проблема е от месец горе долу, играта си има update-и ,но компютъра се товареше много дори от браузъра и клипче в Youtube .Сега не се натоварва чак толкова в браузъра и няма смисъл да снимам.

За съмнението за захранването искаха пак да им го оставя,за още 2-3 дена сигурно, което ме накара да си го грабна под мишница и да си го прибера вкъщи.

Гледах клипове в Интернет има и други, които се оплакват от натоварването на процесора на тая игра, явно си е техен бъг.

• Автор
преди 2 минути, tepmu написа:

Гледах клипове в Интернет има и други, които се оплакват от натоварването на процесора на тая игра, явно си е техен бъг.

В Cs GO ми е на 70% натоварване и то на Low настройки,FPS-a e със 100 фрейма надолу спрямо преди.

За това те питах само в тази игра ли е проблемът... Ако искаш пробвай решението от клипа и виж дали ще ти помогне за конкретната игра. Ако не искаш, го върни в сервиза и имай повече търпение.

Щом се съмняваш в захранването, тествай с друго, това е единствения вариант да го отметнеш като проблем. Но task manager няма как да дава грешна информация. Много е възможно с някой update играта да е станала по-тежка, може и windows да е вкарал някой микрокод в процесора да запушва безкрайните intel дупки и от там да е намаляла значително производителността му.

• Автор

Благодаря на всички, които се опитаха да помогнат,ще се ходи пак на сервиз и ако има нещо ново ще пиша тука,за да може и други с подобен или същия проблем да го решат или поне да пробват всичко дето се изписа.

Лека вечер, живи и здрави!!!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.