Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Dell G3 vs Lenovo Legion Y540

Featured Replies

Dell G3 3590

Lenovo Legion Y540

https://laptop.bg/laptops/compare?&ids[]=19053&ids[]=19148

Или други предложения?

П.С. Сега видях, че съм го пуснал в грешния раздел. Моля да го преместите. :)

Dell-a е за предпочитане, по-добра изработка + процесорът има вградена видеокарта. Цената също не е за изпускане, в други магазини върви 2300+. Lenovo-то е с малко по-добра видеокарта, но все пак бих избрал Dell-a на твое място. Иначе е хубаво да добавиш поне 1TB HDD, независимо кой избереш от двата, тъй като 512 няма ти стигнат с тия размери на игрите.

Ето ти да видиш как се справя в игри:

• Автор
преди 9 минути, tepmu написа:

Dell-a е за предпочитане, по-добра изработка + процесорът има вградена видеокарта. Lenovo-то е с малко по-добра видеокарта, но все пак бих избрал Dell-a на твое място. Иначе е хубаво да добавиш поне 1TB HDD, независимо кой избереш от двата, тъй като 512 няма ти стигнат с тия размери на игрите.

Ето ти да видиш как се справя в игри

https://www.youtube.com/watch?v=PbLMdhqfOXE

Лаптопа ще се използва предимно за работа (виртуализация на няколко машини едновременно, CAD), но и тук таме някоя игра. Ще го взема на макс РАМ (64ГБ за Леновото, 32ГБ за ДЕЛ-а).  Точно от там ми идва чуденето: 
По-хубава карта + 2х повече рам + Mini DisplayPort™ 1.4
Или 144Hz монитор + процесор с Видео карта + Четец на карти памет.

Как стои въпроса с охлаждането? Май той е най-съществен в случая.  Lenovo ми изглежда с големи отвори за голям поток на въздух.

По-точно за какъв софтуер ще го използваш, защото лаптопът е по-скоро в графа геймърски, може да се окаже недостатъчен за други цели.

• Автор
преди 2 минути, tepmu написа:

По-точно за какъв софтуер ще го използваш, защото лаптопът е по-скоро в графа геймърски, може да се окаже недостатъчен за други цели.

Аз съм забелязал, че геймърските имат най-добрите хардуерни характеристики. Как така ще се окаже недостатъчен за други цели? Иначе ще се ползва за docker/qemu виртуализация на няколко машини едновременно и Autodesk Fusion 360 и евентуално OpenCV.

преди 5 минути, Warxcell написа:

Аз съм забелязал, че геймърските имат най-добрите хардуерни характеристики. Как така ще се окаже недостатъчен за други цели? Иначе ще се ползва за docker/qemu виртуализация на няколко машини едновременно и Autodesk Fusion 360 и евентуално OpenCV.

Има софтуер, който си изисква професионална видеокарта, сега наскоро имаше тема за SolidWorks например. Иначе за тези изисквания, ще ти е достатъчен.

• Автор
току-що, tepmu написа:

Има софтуер, който си изисква професионална видеокарта, сега наскоро имаше тема за SolidWorks например. Иначе за тези изисквания, ще ти е достатъчен.

Попринцип не е изключено да започна и SolidWorks да използвам, просто засега ми върши работа и Fusion 360. Какво му е специалното на SolidWorks?

преди 6 минути, Warxcell написа:

Попринцип не е изключено да започна и SolidWorks да използвам, просто засега ми върши работа и Fusion 360. Какво му е специалното на SolidWorks?

Прочети мнението на @Profruit мисля, че го е обяснил най-добре.

Иначе моето мнение щом ще се занимаваш професионално е да се носиш към Workstation.

• Автор
преди 25 минути, tepmu написа:

Прочети мнението на @Profruit мисля, че го е обяснил най-добре.

Иначе моето мнение щом ще се занимаваш професионално е да се носиш към Workstation.

Да, прочетох и кратка статия относно това. Благодаря. Така или иначе не ползвам SolidWorks. Ако реша мога да сменя само видеото на десктоп-а ми и съм готов за него.

преди 3 часа, Warxcell написа:

Какво му е специалното на SolidWorks?

То не толкова софтуера, колкото какво се работи на него. Едно е да се врътне едно конусче с ушенце за отвес, друго е една конструкция със сто детайла примерно. Затова обмисли и увеличи бюджета!

• Автор
преди 8 минути, JKirilov написа:

То не толкова софтуера, колкото какво се работи на него. Едно е да се врътне едно конусче с ушенце за отвес, друго е една конструкция със сто детайла примерно. Затова обмисли и увеличи бюджета!

Обмислих. На този етап даже не планирам да сменям Fusion 360, така, че няма смисъл. А ако има нужда имам workstation - трябва му само подходящото видео и е готово.
В крайна сметка поръчах Lenovo-то. Прецених, че не ми е нужен 144Hz дисплей, а 64 гъби рам ще покрият и бъдещи нужди. :)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.