Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

    Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

    Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

     

Препоръчан отговор


Здравейте приятели в края на изминалата 2019 реших да си сглобя една конфигурация. Преди около 1,2 седмици се появи един странен за мен проблем, а именно както компютъра си работи без каквото и да е било натоварване екрана и мишката забиват показва се черен екран и си стои така, след ръчен рестарт всичко се оправя компютъра се стартира нормално, няма определен интервал през, които да го прави може и на седмицата веднъж.

Компонентите са следните :

AMD Ryzen 5

16,0ГБ Dual-Channel Unknown @ 1330MHz 

8192MB ATI Radeon RX 580 Series

223GB KINGSTON SA400S37240G (SATA-2 (SSD))
931GB Seagate ST1000DM003-1ER162 (SATA )
ASRock B450M Pro4-F (AM4)
Super Flower 500W 80 Plus Bronze King ECO SF-500P14HE
 
Тествах с няколко програми температурите на процесора и видеокартата всичко си е в нормалните показатели.
Ще се радвам на помощ от ваша страна.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

От папка C:\Windows\System32\winevt\Logs копирай на десктопа следните два файла:
Application
System
Направи архив с тях и го качи на https://dox.abv.bg/
В следващия пост дай линк към качения архив.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
публикувано (редактирано)

Десен клик по Старт бутона, кликни на Run и в полето напиши cmd. Натисни Ctrl+Shift+Enter. Може UAC да пита за разрешение - кликни [Yes]. Ще се отвори черен прозорец. В него напиши/постави следния текст (с това ще спрем временно fast startup:
REG ADD "HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Session Manager\Power" /V HiberbootEnabled /T REG_dWORD /D 0 /F
и натисни Enter.

Напиши/постави следния текст:
sfc /scannow
и натисни Enter.
Като завърши проверката постави следния текст:
findstr /c:"[SR]" %windir%\Logs\CBS\CBS.log >"%userprofile%\Desktop\sfcdetails.txt"
На десктопа ще се появи файл sfcdetails - в следващия пост го прикачи.
В същия черен прозорец напиши
lodctr /R
и натисни Enter.
Ако върне грешка, напиши/постави
cd / D %windir%\SysWOW64
lodctr /R

и натисни Enter.
Рестартирай машината.
След рестарта:
От папка C:\Windows\System32\winevt\Logs копирай на десктопа следните два файла:
Application
System

Направи архив с тях и го качи на https://dox.abv.bg/
В следващия пост дай линк към качения архив.

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Надявам се точно да съм се справил с инструкциите.

https://dox.abv.bg/download?id=455b891407


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
публикувано (редактирано)

Деинсталирай, рестарт и отново инсталирай с администраторски права MBAM.
Поработи и сподели има ли промяна.

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Правил ли си overclock на някой компонент? При моя Ryzen това се случваше, когато клокването на процесор или памет беше неправилно или повече.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 8 часа, DarkEdge написа:

Деинсталирай, рестарт и отново инсталирай с администраторски права MBAM.
Поработи и сподели има ли промяна.

Благодаря, ви много. Деинсталирах въпросната програма, ще споделя тези дни мнение.

преди 8 часа, Raze написа:

Правил ли си overclock на някой компонент? При моя Ryzen това се случваше, когато клокването на процесор или памет беше неправилно или повече.

Не абсолютно нищо не е правено всичко си е стоково, както съм го закупил

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 1 минута, Тъп Но Грозен написа:

Деинсталирах въпросната програма

След рестарт можеш да си я инсталираш отново.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Не си спомням като цяло защо е бях инсталирал тази програма, а и не я използвам в момента. Ще видя дали проблема, ще се реши на този етап, а за в бъдеще ако ми потрябва ще си я инсталирам пак. Още веднъж много благодаря за вниманието и да се надяваме, че всичко вече ще бъде наред :)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

С коя версия на видео драйвера си ? Възможно ли е да се е появил проблема след някой ъпдейт ?  Ако имаш подобно съмнение  не пречи да премахнеш с DDU настоящия драйвер и да качиш друга стабилна версия.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 7 часа, pepy86 написа:

С коя версия на видео драйвера си ? Възможно ли е да се е появил проблема след някой ъпдейт ?  Ако имаш подобно съмнение  не пречи да премахнеш с DDU настоящия драйвер и да качиш друга стабилна версия.

Здравейте, драйвера не съм го сменял от както съм събрал машинката не съм го и ъпгрейдвал от тогава. А този проблем с забиването и черния екран се появи от няколко седмици. Сега като се замисля, дали е възможно проблема, да се е появил от някой от постоянните ъпдейти на уиндоуса ?Прикачвам снимка с версията.

П.С. От вчера от както дейнсталирах програмата проблема не се е появявал, ако се появи (Надявам се да не стане), ще пробвам и това с драйвъра.

видео драйвер.png

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Не пипай това, което работи...
В логовете няма проблеми с видео драйвъра.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Не съм в час колкото @DarkEdge относно тия логове, но  с тези драйвери  е пълно с оплаквания за черен екран и крашове по чуждите форуми .  За това и попитах . Прейнсталацията  отнема 5 минути .  Дали ще го направиш , ти решаваш.  Ако вече нямаш проблеми , не пипай. Ако в бъдеще решиш да го правиш , ползвай преди това DDU задължително!

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Разглеждащи това в момента   0 потребители

    Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

  • Горещи теми в момента

  • Подобни теми

    • от ivanovr
      Здравейтв ако някой се е сбълквал с този проблем нека да сподели как го е оправил.Вчера си преинсталирах лаптопа lenovo G500  с windows 10 и когато го стартирам ми дава да изнера между win 7  и  win 10 и в двата случея син или черен екрана...влизах и в save mode  ( безопасен режим ) но уви.... и там нищо 
      Проблема според мен е че изтрих нещо преди да го инсталирам и сега не мога да разбера какво съм изтрил и защо се получава това... 
      Ако някой знае нека сподели
      Благодаря

    • от Occult
      Здравейте, това е първия ми пост в този форум. Търсих, търсих, но за съжаление никой не можа да ми помогне с моя проблем
      Купих си нова видеокарта GTX 970, след инсталация не тръгва нищо. Екрана на монитора стои черен и отвътре нещо пищи ( Бееп бип бип) 1 път бавно и 2 пъти бързо.
      Дънната платка е MS 7848, 12 GB RAM, с процесор i7 4770. Реших че самата карта прави проблем и реших да я тествам при един приятел. Свързах я там и всичко тръгна без проблем. Имате ли някакви идеи защо при мен не тръгва? 
      Благодаря предварително ;)! 
    • от pilence7707
      Телефона е sony z ,номер на модела c 6603,версията на андроид 5.1.1.  Не е мокрен,изтърван,удрян ,нито е сменяно нещо по него.От известно време,месец може би,се рестартира по време на разговор,без значение дали е входящо или изходящо обаждане,след това няма информация за последния разговор,все едно не се е състоял и батерията е на минимален заряд 12 или 14 %.Вярно ,че е старичък,на 4 г.,но работи идеално с изключение на това рестартиране.Връщах фабрични настройки няколко пъти,но ефект никакъв.Та въпроса ми е от къде може да е проблема,благодаря на всички отзовали се .
       
    • от Little Джигит
      Здравейте! Нов съм в сайта. Приятно ми е, Александър! Знам че има много изписани постове на тема "проблеми с видео карта" и т.н., но не намерих случай подобен на моя. Проблемът е следният - когато поставя видео картата в слота (видео картата е nvidia geforce 8500gt 256mb 128-bit) и сложа VGA кабелът, пускам компютъра всичко, тръгва, но почват да излизат цветни пикселчета, инсталирам драйверите, рестартирам компютъра и пак същият проблем. Надявам се разбрах те, какво имам предвид. Някви идеи защо става така?
    • от Svetlio88
      Здравейте!
      От около месец съм собственик на смарт телевизор Philips 43PUS6262 /12  - 43", модел от 2017 година, с операционна с-ма Линукс.
      Като цяло съм доволен от картината, функцията амбилайт  е доста атрактивна глезотийка, но имам следния проблем.
      Телевизорът основно го използвам за гледане на филми от флашка. Обаче имам един малък проблем и имайки предвид, че телевизора струва повече от месечния ми доход, това почва леко да ме притеснява.
      При опит да пусна филм от флаш памет телевизора забива - показва черен екран, но  подсветката работи (все едно филма се е пуснал, но е блокирал още на първата секунда, когато екрана е черен). При натискане на копчета от дистанционното лампичката на самия телевизор мига, т.е. реагира на командите, но нищо не става. Нито мога да му дам exit, нито да изключа телевизора с дистанционното. При изваждане на флашката - същата работа. Единственото решение е да изключа телевизора от контакта. 
      След това дори и 20 пъти да пробвам да стартирам същия файл - всичко си е наред, филма си тръгва, без забивания и т.н.
      Направи ми впечатление, че след това забиване на флашката (в главната директория) имам някакъв странен файл без разширение, който е от порядъка на 1-2 ГБ, вероятно създаден от телевизора. Пробвах по името на файла да потърся нещо в Гугъл, но нищо не излиза. 
      Досега два пъти ми е забивал така и интересното е, че това се случва при опит да пусна филм от флаш памет непосредствено (1-2 мин.) след като съм включил телевизора. Флашката я разпознава, всички файлове чете, но при опит да стартирам видео файла забива.
      Снощи пак блокира, съответно изчаках няколко минути, но без резултат и някрая изкубах щепсела. Помислих си "да не би софтуера да е тръгнал да се обновява сам", защото в указанията изрично пише, че при обновяване не бива да се изключва, но не ми е показвало никакво съобщение за обновяване и вероятно става въпрос за най-обикновено забиване.
      Въпросите са ми:
      Това попринцип нормално поведение ли е за смарт телевизорите да блокират от време на време?
      Дали според вас има някаква зависимост от това дали блокирането е резултат от пускането на външна медия непосредствено след включване на телевизора (говорим за 1-2 мин след пускането му) или е просто съвпадение? Изключване на телевизора от контакта при подобно забиване може ли да повреди телевизора или софтуера му? 
      Не мисля да го рекламирам все още, защото до момента само два пъти от примерно 30 пускания би е правило проблем, дано е нещо инцидентно  
  • Дарение

×
×
  • Добави ново...