Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Препоръка на монитор

Featured Replies

Здравейте, може ли да ми препоръчате монитор понеже си взех наскоро нова конфигурация AMD Ryzen 7 3700x с видео карта GTX 2070 super. До сега съм бил с 24 инчов и мисля да ъпгрейдна на нещо по-голямо 27 инча, спрях се на тези двата(отдоло) и забелязах че разликата в параметрите е в резолюзията 1440 срещу 1080 и в херците 166 срещу 240. Не знам дали дава особено значение разминаването в тези показатели, ако може да ме ориентирате или да ми препоръчате нещо друго  по-уместно. Благодаря предварително.

1 - https://www.ozone.bg/product/geymarski-monitor-gigabyte-aorus-fi27q-ek/

2 - https://www.ozone.bg/product/dell-alienware-aw2720hf-27-led-ag-ips-panel-1ms-1000-1-350-cd-m2-1920x1080-240hz-amd-freesync/

• 1 месец по-късно...

Търся монитор. Разполагам със скромен бюджет от 300/350лв попаднах на реклама на PHILIPS 271E1SCA/00 27.0 1920x1080, 0.311 mm, 250 cd/m², 3000:1, 178°/178°, HDMI, D-Sub.

Мнения? или препоръки за друг модел?

Обмислям и вариант за 40-50 инчов телевизор. Нещо евтино.

Ако купя телевизор ще го използвам като втори монитор за филми и игри. 

Компютъра е:

Монитор    BenQ G2222HDL 

Видеокарта    Radeon RX 580 Nitro Sapphire   (8 GB)

SSD   Crucial BX500 480GB 3D NAND 

MSI B450 TOMAHAWK MAX

AMD Ryzen 5 1600 3.20 GHz BOX YD1600BBAFBOX 

Team T Force Vulcan Z DDR4 16GB 3000Mhz TLZGD416G3000HC16C01 

Аааа, само не Philips! :angry:

Виж модели на Dell или HP, в краен случай - LG, с IPS матрици. 

И монитор се избира най-добре на място, с гледане на образа, а не с четене на характеристики в Интернет.

преди 1 минута, RudeBoy написа:

Аааа, само не Philips! :angry:

няма как на място заради КППтата. а за ACER ED273WMIDX 27.0 мнения? 

А за скромен бюджет какъв 40-50 инчов телевизор бихте препоръчали? 

В момента имам 32" самсунг на около 12 години и му е време за смяна.

Едно от двете ще е или тв или монитор. За тв нямам определен бюджет  може би 600/650лв

преди 10 минути, П.е.т.ъ.р написа:

няма как на място заради КППтата. а за ACER ED273WMIDX 27.0 мнения? 

Е, щом "няма как на място" - взимай каквото намериш.

Аз ти казвам кои марки си заслужават, ти пак се хвърляш на боклуците ... :speak:

От телевизори не разбирам.

току-що, RudeBoy написа:

Аз ти казвам кои марки си заслужават, ти пак се хвърляш на боклуците ... :speak:

ОК предложи конкретен модел. идеята е да е по голям от сегашния монитор 21,5"  които си работи идеално, но не е много удобен за гледане на филми.

HP 27w WIDE /1JJ98AA 27.0

LG 27MK600M-B 0.311 mm, 27.0

преди 19 минути, П.е.т.ъ.р написа:

Благодаря. Модела ми допада. Магазина ми е малко съмнителен/непознат.

Това е официалния вносител ако искаш да е от извора: http://techvision-bg.com/bg/products/1418/monitor-AOC-Q3279VWFD8.html

Иначе аз съм за това: LG 29WL500-B

Пак съм аз :) 

Днес поразгледах малко монитори "на живо" и реших да търся над 30" инча, но ми се иска да е с извид екран. Предвид сумата която мога да отделя е ясно , че ще има компромиси.

Ако позабавя покупката ще мога да отделя около 500лв за нещо такова примерно.

AOC Gaming C32G1, 31.5" Curved VA FHD, 1 ms, 144 Hz, Черен 474лв

MSI Optix AG32CV, Curve 31.5" VA, FHD 1920x1080, 1ms, 165Hz, Черен 519лв

гледах и  Philips 322E1C 31.5" Curved, VA FHD (1920x1080) които ми се вмества в бюджета. и мога да купя още утре, но е и с най много компромиси :( само 75 Hz и две години гаранция. 

Четох статии и сравнения и според авторите висока честота на опресняване е важна само в игрите. Играя от времв на време но не чак толкова много.

монитора известно време ще се ползва и като ТВ тоест е добре да има Аудио изход: 3.5mm или вградени говорители. Бокса които използwам има само HDMI.

тоя филипс чак толкова ли е зле? 

Според мен 1920x1080 идва малко за 30-инча, но ако си ги гледал на живо и си доволен... Другото нещо, което според мен е от значение е, че са с VA матрица, а не с IPS, което си е минус особено за Gaming, а щом си се насочил към 144Hz предполагам това е целта. Съветът ми е или увеличи бюджета, или се откажи от екстрата за извития екран.

Аз съм с този монитор 34 инча ултраширок 2560x1080 60 хц. Има и с по високи резолюции и херцове, но на мен ми стига. Супер доволен съм. Веднъж минеш ли на 21:9 монитор 16:9 няма да искаш никога да погледнеш повече. Може да разгледаш предложенията на Дел също.

https://www.pazaruvaj.com/monitori-c3126/lg/34wk650-p400402311/

Все още търся монитор. Махнаха КППтата и днес се поразходих по магазините. За съжаление във физическите магазини предлагането и наличностите са под всякаква критика. 

Нямаха нито един модел над 27 инча. А на тези които имаха сигнала е много зле,  картината трепти ??? отврат,  не знам как очакват да продадът нещо.  

AOC Q3279VWFD8 , 31.50 исках да видя този , но Зора в Бургас  все още е в ремонт след пожара по Велик ден.

на 2.05.2020 г. в 22:45, dream3dprint написа:

Аз съм с този монитор 34 инча ултраширок 2560x1080 60 хц. Има и с по високи резолюции и херцове, но на мен ми стига. Супер доволен съм. Веднъж минеш ли на 21:9 монитор 16:9 няма да искаш никога да погледнеш повече. Може да разгледаш предложенията на Дел също.

https://www.pazaruvaj.com/monitori-c3126/lg/34wk650-p400402311/

много над бюджета ми.

на 29.04.2020 г. в 22:20, Can Oa написа:

Това е официалния вносител ако искаш да е от извора: http://techvision-bg.com/bg/products/1418/monitor-AOC-Q3279VWFD8.html

Иначе аз съм за това: LG 29WL500-B

благодаря, този тип монитори ми идват прекалено сплескани. не ми допадна на живо.

АР-то на филмите от много години е 21:9 тоест ще ти е "сплескано" и на 16:9 тъй като ще има черни линии отгоре и отдолу.

Сега ако говорим за неща сваляни от телевизията там ще са 16:9 тоест на по-широкия монитор ще имаш линии отстрани.

Все пак AOC-а е за предпочитане в случая. Може би ако говорихме за по-голям диагонал щеше да е алтернатива.

Edit; https://www.lg.com/bg/monitori/lg-34WK95U-W  :)

преди 7 минути, Roujin Z написа:

АР-то на филмите от много години е 21:9 тоест ще ти е "сплескано" и на 16:9 тъй като ще има черни линии отгоре и отдолу.

Сега ако говорим за неща сваляни от телевизията там ще са 16:9 тоест на по--широкия монитор ще имаш линии отстрани.

Все пак AOC-а е за предпочитане в случая. Може би ако говорихме за по-голям диагонал щеше да е алтернатива.

Благодаря

За филмите е така, но освен филми монитора ще се използва и за всичко останало а за браузване ми е малко странно 2560x1080 може би се свиква !? 

преди 36 минути, П.е.т.ъ.р написа:

Благодаря

За филмите е така, но освен филми монитора ще се използва и за всичко останало а за браузване ми е малко странно 2560x1080 може би се свиква !? 

21:9 е перфектно за филми...те са снимани в 21:9, няма черни линии и не е сплескано. А и винаги може да си регулираш aspect ratio-то от настройките на медиа плеъра. За youtube се слага приставка youtube aspect ratio control и си готов. За браузване също е ок. Даже може да си разделяш екрана на 2 3 или на 4. Игрите в 21:9 са феноменални също. 

zz1.jpg

zz2.jpg

преди 1 час, dream3dprint написа:

21:9 е перфектно за филми...те са снимани в 21:9, няма черни линии и не е сплескано

Това кой ти го каза? Да си вземеш паричките обратно!

преди 6 минути, JKirilov написа:

Това кой ти го каза? Да си вземеш паричките обратно!

Еми потърси инфо в нета  - 21:9 ("Twenty-One by Nine") is a consumer electronics (CE) marketing term to describe the ultra-widescreen (Ultrawide) aspect ratio of 64:27 (2.370:1), designed to show films recorded in CinemaScope and equivalent modern anamorphic formats. The main benefit of this screen aspect ratio, compared to the more common 16:9, is the absence of the black bars at the top and bottom of the screen when viewing content in this format, and a constant display height when displaying other content with a lesser aspect ratio.

преди 8 часа, JKirilov написа:

Немам нужда. Просто "модерен" и твърдото

са различни неща. Виж кво стаа с модерния 10! :)

Няма да споря. Аз съм си доволен от моя 21:9 монитор. Никога няма да се върна на 16:9.

Благодаря за мненията и препоръките. 

Поръчах AOC Q3279VWFD8 31

Като го получа, ще драсна няколко реда и ще кача 1-2 снимки. 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.