Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Съвет за стойка за телефон в колата + bluethoot предавател

Featured Replies

Здравейте, доста се порових в интернет за информация относно качествени стойки за телефони които можем да инсталираме в колата си. За съжаление всеки път попадах на платени реклами, които явно пробутваха конкретна стока. За това се обръщам към вас тук, за да споделите вашия опит със стойките за телефони. Моя проблем се изразява в това, че телефона ми е доста голям и съответно тежък, отделно колата ми е ниска и вози твърдо което допринася допълнително към избора ми на стойка. Закупих си една доста прилична, с опция за безжично зареждане (която аз не използвам), но се закача на решетката на отворите за климатика, а те са хоризонтални. Тежеста на телефона ги смъква на долу и става доста неприятно. Попаднах и на явно доста популярните в момента "Магнитни стойки" които са доста незабележими, но аз не мога да си представя такава стойка да задържи телефона при един рязък завой или спиране, а ако успява да го направи, то явно самото откачане на телефона ще е доста трудно, ако магнитите са доста силни, отделно този магнит отзад който се слага на телефона ми се струва доста грозен и действащ като допълнителен баласт. Другия проблем с който се сблъсквам, е че колата ми няма много простраство където мога да избера място за монтаж на телефона, по различно от решетките на климатика, а купето е ниско и съответно ако го монтирам към стъклото (в предвид някои марки стойки с такава опция), ще ограничава до голяма степен полезрението ми шофиране. Прилагам снимка към купето от вътре за да придобиете представа с какво си имам работа.

Второто мнение което ще потърся от вас е относно една много специфична джунджурийка, която с много голямо желание желая да закупя. Става въпрос за Bluethoot предавател. Искам само да кажа преди това, че тук не става дума за трансмитер, а за коренно различно нещо! Идеята е че тази джажа се свързва към AUX изхода на колата, който се намира в жапката ми и приема сигнал от телефона като го предава в колата през аудио жака. В момента това се случва с един прост кабел който свързвам към телефона, но е доста грозно и забележимо, а аз не обичам да стърчат разни кабеларщини в колата ми. Та върпоса ми е, дали някой използва подобно нещо защото ме интересуват следните неща:
1. Има ли такова на пазара, което няма да се налага да пусам всеки път като запаля колата, а автоматично да си се вкл със запалването в предвид подаденото напрежение през запалката на колата. С две думи процеса на свързане да е ограничен само до пускане на Bluethoot-a през телефона.

2. Кои марки са качествени, защото чух че има такива които предавт доста лош сигнал и са ефтини боклуци.

3. Препоръчайте ми някое :)

Благодаря, предварително на всички които ще се позаинтересуват от темата, надявам се и на тях да им е полезна!

acdae7f483a4e5605b8587ff0b16ff62.jpg

DIN1 или DIN2 е аудио системата ?

gGuAEJs.png

Ако това е реална снимка, е 2DIN.

Мисля че това по принцип е е желаното решение:

https://www.emag.bg/fm-transmiter-receiver-amio-multifunkcionalen-bluetooth-fm-audio-predavatel-mp3-plejyr-handsfree-black-2000048810/pd/DFGN51BBM/?X-Search-Id=92dc35bdc8af326d4aa2&X-Product-Id=43888639&X-Search-Page=1&X-Search-Position=0&X-Section=search&X-MB=0&X-Search-Action=view

НО има едно голямо "но"... :)  Въпросното устройство изглежда се зарежда, което автоматично означава неудобство.

затова пък има богато разнообразие от Bluetooth - снабдени аудио системи за кола, както 1, така и 2 DIN, което за мен е най-доброто решение, макар и по-скъпо.

Ето тук са само 2 DIN: https://www.emag.bg/radio--cd--dvd-ple-ri-za-kola/filter/format-f8482,2-din-v-6496422/svyrzanost-f8483,bluetooth-v-6496500/sort-priceasc/c?ref=lst_leftbar_8482_-6496422

• Автор
преди 25 минути, Freem@n написа:

DIN1 или DIN2 е аудио системата ?

gGuAEJs.png

Ако това е реална снимка, е 2DIN.

Мисля че това по принцип е е желаното решение:

https://www.emag.bg/fm-transmiter-receiver-amio-multifunkcionalen-bluetooth-fm-audio-predavatel-mp3-plejyr-handsfree-black-2000048810/pd/DFGN51BBM/?X-Search-Id=92dc35bdc8af326d4aa2&X-Product-Id=43888639&X-Search-Page=1&X-Search-Position=0&X-Section=search&X-MB=0&X-Search-Action=view

НО има едно голямо "но"... :)  Въпросното устройство изглежда се зарежда, което автоматично означава неудобство.

затова пък има богато разнообразие от Bluetooth - снабдени аудио системи за кола, както 1, така и 2 DIN, което за мен е най-доброто решение, макар и по-скъпо.

Ето тук са само 2 DIN: https://www.emag.bg/radio--cd--dvd-ple-ri-za-kola/filter/format-f8482,2-din-v-6496422/svyrzanost-f8483,bluetooth-v-6496500/sort-priceasc/c?ref=lst_leftbar_8482_-6496422

Винаги съм казвала, че карането на Мерцедес, Ауди и БМВ е като да си горд прижател на iPhone. Който не го е изпитал няма как да разбере, хахаха! С две думи тези коли не харесват подобни устройства поради много причини, за това си се продават специални за тях които почват от 600 лева нагоре. Аз няма да вложа толкова пари в нещо което телефона ми прави, освен това не искам да споменавам разглобяването което почва от скоростния лост нагоре, а ако решиш да си прокараш и камера за паркиране ще разглобиш половината интериор от вътре. Отделно съм чела сумати и ревюта, че радиото не работи качествено, прегравят и общо взето работят в гаранционните си условия. Инсталацията им изисква нагаждане, което означава рязане на панели и резултата е адски грозно изпъление. 

Това устройство което си ми посочил е точно това което гледах, но много ме интересува дали всеки път трябва да отварям жапката и да натискам копчето за да тръгне, защото става голяма играча да си пусна музика за 10 мин път. Колкото до самото му зареждане има прокаран кабел под панелите на колата от запалката към жапката, тоест не е проблем зареждането, защото то ще е постоянно свързано към напрежението.

преди 3 часа, Силвия Манолова Иванов написа:

Здравейте, доста се порових в интернет за информация относно качествени стойки за телефони които можем да инсталираме в колата си. 

Моят опит, както и на 5-6 човека около мен ме кара да ви препоръчам тази стойка:

https://istyle.bg/istyle-sensor-wireless-car-charger-10w-7-5w-5w-black.html

Захващането към решетката на въздуховода е много здраво и няма проблем с возия, друсане, рязко спиране и т.н.
Като е свързано в захранването, когато се поднесе телефона към стойката тя автоматично разтваря държачите, вие поставяте апарата и държачите захващат апарата стабилно.
Отпускането става по два начина и също е много удобно.
Аз и всички около мен ползваме големи и тежки апарати (най-вече iPhone във вариант Pro  и Pro Max, с които няма проблем с теглото).

120 лв за стойка :D и аз ползвам голям и тежък телефон, на напречна решетка закачена най-обикновена стойка за 10 кинта. Не знам кво толкова се втелявате.. относно блутуута, има. https://www.amazon.co.uk/Mpow-Bluetooth-Receiver-Hands-Free-Isolator/dp/B07V7SL5ZC/ref=mp_s_a_1_1?keywords=mpow+mbr2+bluetooth+car+kits+bluetooth+4+2+reciever+for+music+streaming+bluetooth+aux+adapter+with+dual+usb+car+charger+ground+loop+noise+isolator+for+car+audio+system+with+3+5mm+aux+input+port&qid=1585693018&sr=8-1

• Автор

Ооо няма как да стане да си закупя толкова скъпа стойка, плюс това споменах вече, че не ми харесва това да ми се мотая кабели в колата, а тази стойка до колкото виждам е с някакво моторче, което си иска захранване. Колкото до Bluethoot-a който ми препоръчвате, на тази марка има няколко подобрения на модела. В единия от тях  има бутон за on/off, който е превключващ което е хубаво! Това означава, че няма да се налага да бъркам всеки път за да пускам и bluethoot-a отделно, което автоматично означава, че това е вариянт за мен. Ще го закупя и ще събера впечатления веднага и съответно споделя тук, ако има хора на които им е интересно.

Остава само въпроса със стойката....

• Автор

Така съжалявам за двойния пост който ще направя, но както обещах ще оставя моите впечатления от това което си закупих.

В крайна сметка закупих следните неща:

Предаващото устройство

Стойката за телефон

Ще започна със стойката: Изненадана съм, но магнита не е нито прекалено слаб, нито прекалено силен. Тоест държи телефона достатъчно, дори ако сте спортен шофьор, а когато решите да си откачите телефона не се налага да прилагате допълнителна сила. Елегантна е и идва с два магнита. Единственото което не ми харесва е че има гъфкаво рамо, което не е достатъчно стегнато и тежеста на телефона винаги смъква рамото надолу, но при мен това не е голям проблем. Не е скъпа, мисля че може да се заупи и от алиекспрес на много по ниска цена, но на мен не ми се чакаше толкова много време.

Приемника, за времето в което го ползвам вече (2 дни) се държи на много високо ниво. Изключително малка машинка! Качеството на звука е на ниво, лошото е че трябва доста да си усилите звука и когато превключите на радио ако сте забравили да намалите ще ви гръмне главата :D . Свръзва се без никакви проблеми! Взех го най-вече зарди това, че копчето за вкл. и изкл. е плъзгащо се, тоест мога да го оставя вкл. завинаги, което ми спестява допълнително да бъркам в жапката да го вкл. а директно с въртеното на ключа му се подава енергия и то си тръгва. Един лош минус който още не съм разгадала как да оправя. Когато някой ти звънне докато си слушаш музика и то се прехвърля през устройството, съответно трябва да ползвам микрофона му което е тъпо, защото аз нямам такова намерение особено като стои в жапката.

Иначе съм доволна! Благодаря на тези които помогнаха, надявам се да сме помогнали и на други хора с тази тема :) 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.