Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с Read Only - Win 10

Featured Replies

Давам направо. Проблемът е следния: Не ми дава да премахна тикчето на Read Only, без значение дали се намора на системния дял ило ме. Без значение дали е папка или файл, дали е пълна или празна. В моюемта в който махна тикчето и потвърдя промяната, резултатът е есин и същ - тикчето се връща.

Пробвах всичко, що е в интернет. От cmd пробвах. Права слагах, махах..Профили редактирах..Компа преинсталирах цели 3 пъти с по една версия назад. Последната бе от 10 октомври, 2018г.. А такъв проблем нямах преди... Спешно ми е, моля да ми помогнете..не знам какво да правя, тотално се изчерпах..

преди 7 минути, Az Da написа:

Давам направо. Проблемът е следния: Не ми дава да премахна тикчето на Read Only, без значение дали се намора на системния дял ило ме. Без значение дали е папка или файл, дали е пълна или празна. В моюемта в който махна тикчето и потвърдя промяната, резултатът е есин и същ - тикчето се връща.

Пробвах всичко, що е в интернет. От cmd пробвах. Права слагах, махах..Профили редактирах..Компа преинсталирах цели 3 пъти с по една версия назад. Последната бе от 10 октомври, 2018г.. А такъв проблем нямах преди... Спешно ми е, моля да ми помогнете..не знам какво да правя, тотално се изчерпах..

Ето линк

Каква е причината да го променяш? Не можеш да записваш в дадена папка/файл ли? Имаш ли такива права на потребителя? И от коментарите от горната връзка, не е нужно да се премахва това:

https://support.microsoft.com/en-us/help/326549/you-cannot-view-or-change-the-read-only-or-the-system-attributes-of-fo

Цитат

Note Unlike the Read-only attribute for a file, the Read-only attribute for a folder is typically ignored by Windows, Windows components and accessories, and other programs. For example, you can delete, rename, and change a folder with the Read-only attribute by using Windows Explorer.

The Read-only and System attributes is only used by Windows Explorer to determine whether the folder is a special folder, such as a system folder that has its view customized by Windows (for example, My Documents, Favorites, Fonts, Downloaded Program Files), or a folder that you customized by using the Customize tab of the folder's Properties dialog box. As a result, Windows Explorer does not allow you to view or change the Read-only or System attributes of folders. When a folder has the Read-Only attribute set it causes Explorer to request the Desktop.ini of that folder to see if any special folder settings need to be set. It has been seen where if a network share that has a large amount of folders set to Read-only, it can cause Explorer to take longer then what is expected to render the contents of that share while it waits on the retrieval of the Desktop.ini files. The slower the network connectivity to the share the longer this process can take to the point where Explorer may timeout waiting for the data and render nothing or appear to hang.

Note In some previous versions of Windows, you can change the Read-only attribute for folders by using the Properties dialog box for the folder, but no versions of Windows permit you to change the System attribute by using Windows Explorer.

• Автор

Причината е свързана с localhost инсталиране на система. Обаче иска определен достъп, който ме мога да дам, докато има отметка на Read Only.. ще чробвам и двата варианта и ще редактирам мнението си. Благодаря Ви!!

След теста : С тази команда в cmd..пробвах я 100 пъти..Стои си на Read Only..не се маха и ме знам как да постъпя..

• Автор

В първите две преинсталации, акаунта ми е личния июейл адрес в Gmail. Той се води администратор. 3-тата преинсталация е с рандом юсер и парола, отново администратор. Има си пълен контрол към системата, с който обаче не ми се променя една тъпа и проста функция на файл, папка иши текстов документ. На пръв поглед не ми пречи. Обаче при качване на система за имсталиране на локален хост иска опредеоени права с пълен достъп (777), който аз не мога да предоставя, докато не позволя промяната в тази папка, като за целта ме трябва да е Read Only..Пробвах абсолютно всичко налично в интернет. На съпорт от майкрософт писах и той допълнително ми даде това, което аз вече пробвах. Допускам, че нещо  е съм направил аз като хората, но пък и много се съмнявам в това..не знам..

Все още не е ясно какво точно и как искаш да направиш. Провери дали това приложение, което иска достъп до файловете, има администраторски права или дай пълен достъп на съответния потребител или всички до папката.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.