Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Идиотските шрифтове в Adobe Acrobat DC!

Featured Replies

Превеждам разни неща и се налага понякога да ги правя директно в pdf-файл.

При редактирането, програмата показва една такива странни шрифтове с номера и индекси отзад след името на шрифта.

Примерно Arial 6985 TS или нещо подобно, като изобразеният шрифт понякога няма нищо общо с добре познатия ни изглед на Arial-шрифта.

Да не говорим, че когато вътрешния му OCR "разпознае" текста, то в момента на поставянето на курсора в кутийката, шрифта се променя и добива някакъв уродлив вид!

Изобщо Adobe Acrobat е една много добре замислена програма, но е отчайващо и отвратително реализирана.

Май, действително, няма нищо случайно. Знаещите английски език знаят какво означава "adobe". Кирпич!

Е, нещо подобно им се е получило...

Та, в задачата се пита:

Някой дали знае как да се премахнат тия уроди от програмата. Странно е, че папката на шрифтовете (на Акробата) има много по-малко на брой шрифтове от тези, които се показват отдясно в отделението за редактиране, като ги спуснеш със стрелката.

В Мрежата не открих никъде някой да се е преборил с това.

Може би само на мен ми е проблем!

Adobe Acrobat не е текстообработващ софтуер - за целта си има други продукти. А щом смяташ, че създателите на формата pdf, не могат да направят инструмент за работа с него.......значи не е за теб тази работа 

• Автор

Уважаеми Street racer,

Благодаря за отзива!

Въпреки, че не намерих в него отговор на зададения от мен въпрос.

Работя с компютър (персонален) от 1988 г. Всички графични и текстообработващи програми са ми минали през ръцете - от Vesion 1.0 та до сега.

Изобщо няма да обяснявам никому и няма да влизам в каквито и да са полемики, коя програма за какво е.

Само ще спомена, че след като в Акробата има опция "Edit text and pictures", то тази опция е би трябвало да е програмирана такa, че да е удобна за ползвателя, а не за програмистите Адобски!

И моля, ако ще ми отговаря някой, да не ползва шопския принцип - Я... не знам как е, ама и така не е! Или да си спести квалификациите, кой какво може и за какво става!

Форумът е създаден за взаимопомощ. Ако знаеш - помагаш, ако не си мълчиш.

Адски е просто!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.