Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

    Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

    Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

     

Препоръчан отговор


Здравейте,

От известно време насам се опитвам да използвам различни вариации на websocket-и, но изпадам в един и същи казус - подкарване под криптирана SSL връзка. Разбирам, че трябва връзката да минава през wss:// и да имам активен сертификат, но... но до там, каквото и да се опитвам да правя, то все не иска да тръгне (вади грешка за опит за несигурна връзка). Търсих редица решения на проблема ми и повечето решения са от сорта на - въведете към конфигурацията самите файлове на сертификата и всичко ще е наред. Да, но аз използвам Let's Encrypt, който се обновява на всеки 90 дни... мога ли да влизам в кода на интервал от време, за да сменям пътищата до сертификата при всяко ново генериране.

Та въпросът ми е някой от вас сблъсквал ли се е като цяло с уеб сокети и подкарването им с Let's Encrypt?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Разглеждащи това в момента   0 потребители

    Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

  • Горещи теми в момента

  • Подобни теми

    • от mgkg
      Имам нужда от добавяне на SSL сертификат за Backend(Spring Boot). Сертификата е от RapidSSL.
      Имам класа, който редиректва заявките към 8443, но не мога да се справя с командите в keytool.
      Опитах няколко туториала и се рових в stackoverflow, но нищо не помогна.
    • от Tomas07
      Създадох форма, чрез html, css и php, в която се въвежда текст и може да се прикачи снимка. Проблемът ми е, че не разбирам от php, и не успявам да се справя с проблема. Искам, когато някой прикачи снимка, тя да се запазва в папка. Текста се визуализира в базата данни. Търсих и пробвах, различни варианти, но не успявам. Споделям кода и ще се радвам, ако някой помогне.
      <div class="container-form"> <form action="upload.php" method="post" enctype="multipart/form-data"> <div class="name"> Имена:<br> <input type="text" name="name" value="" size="40" /> </div> <br> <div class="image"> Прикачете ваша снимка! (максимален размер 20МБ)<br> <input type="file" name="image" id="image" size="40" accept="image/*" /> </div> <br> <div class="phone"> Телефон:<br> <input type="tel" name="phone" value="" size="40" /> </div> <br> <div class="email"> Имейл адрес:<br> <input type="email" name="email" value="" size="40" /> </div> <div class="submit"> <input type="submit" name="submit" value="Изпращане" id="submit" /> </div> </form> </div> <?php // Connect to MyQSL $link = mysqli_connect("localhost", "root", "", "my_form"); $link->query("SET NAMES 'UTF8'"); // Check our connection if ($link === false) { die("ERROR: Could not connect. " . mysqli_connect_error()); } $target_dir = "uploads/"; $target_file = $target_dir . basename($_FILES["image"]["name"]); $uploadOk = 1; $imageFileType = strtolower(pathinfo($target_file,PATHINFO_EXTENSION)); // Check if file already exists if (file_exists($target_file)) { echo "Съжаляваме, файлът вече съществува."; $uploadOk = 0; } // Check file size if ($_FILES["image"]["size"] > 20000000) { echo "Съжалявамe, файлът ви е твърде голям."; $uploadOk = 0; } // Allow certain file formats if($imageFileType != "jpg" && $imageFileType != "png" && $imageFileType != "jpeg" ) { echo "За съжаление са разрешени само файлове от тип изображение, JPG, JPEG или PNG."; $uploadOk = 0; } if(isset($_POST["submit"])) { } // Escape user inputs for security $name = mysqli_real_escape_string($link, $_REQUEST['name']); $image_name = mysqli_real_escape_string($link, $_REQUEST['image']); $image = file_get_contents($image_name); $phone = mysqli_real_escape_string($link, $_REQUEST['phone']); $email = mysqli_real_escape_string($link, $_REQUEST['email']); // Insert our data $sql = "INSERT INTO form (name, image, phone, email) VALUES ('$name', '$image', '$phone', '$email')"; // Print response from MyQSL if (mysqli_query($link, $sql)) { echo "<div class='echo-complete'> <div class='echo-text'> Формата беше приета успешно. Благодарим ви.</div></div><br>"; } else { echo "<div class='echo-error'> <div class='echo-text'> ГРЕШКА: Не може да се изпълни $sql.</div></div><br>" . mysqli_error($link); } // Close our connection mysqli_close($link); ?> Моля, не ми споделяйте линкове, от типа "тук е описано" и прочие. Не го разбирам толкова този php, но се налага да го използвам. 🙂
    • от Петър Ангелов
      Здравейте,
      Проблемът е следния - за локален сървър ползвам laragon. Съответно в настройките (до това стигнах по трудния начин - с много четене и чудене) в Apache -> SSL е включено (без него, Хром упорито отказва да отваря локалните сайтове). До тук добре - сега сайтовете работят. Проблемът е следния - всеки път когато отварям даден сайт, през менюто на laragon-а (понеже не помня урл-тата, които съм задал) от www -> съответния локален домейн, се получава така, че laragon-а отваря сайта през http (което води до разни проблеми (ако не включа веднага)) и всеки път трябва да добавям към урл-а ръчно https. Та въпроса е - има ли настройка на laragon-а или на Apache-то в частност, където това може да се промени (разбира се, може да правя редирект на http към https през .htaccess, но това трябва да е за всеки нов сайт, който създавам и ... то си е същата хамалогия)?
    • от tovamieimeto98
      Добър вечер.
      Въпросът ми не свързан с някаква програма.
      Занимавам се с програмиране от около година. Насочил съм се към web development, по - скоро php web dev.
      Знам това - онова(php функции, OOP), владе малко бази данни(mySql), html/css и малко js/jquery. Имам също и няколко проекта, общо взето CRUD, регистрации, логвания, коментари, тн... Общи неща.
      Въпросът е, че вече искам да започна като junior или стажант някъде, но не съм сигурен дали съм готов. Може ли някой запознат да ми разясни горе - долу как стоят нещата, на кое да наблегна, кое да науча.
      Благодаря 
    • от PopPop
      Здравейте!
      Имам нужда от малка консултация. Мой близък започна да се занимава с програмиране и съвсем в началото, с акцент върху PHP и JS. Има проблем с решаването на няколко задачи и реших да потърся помощ тук при вас. Предполагам, че няма да отнеме повече от 2-3 часа и разбира се ще заплатя за услугата. Подробностите можем да уточним на лични. Благодаря за отговорите предварително!
  • Дарение

×
×
  • Добави ново...