Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Помощ за избор на хардуер

Featured Replies

Горе спомена едно добро захранване при това за изгодна сума но доколкото разбирам си взел някъв Cooler Master тоест лепенка с неясно съдържание...

Кажи точния модел ревизия с подробности дето пише на лепенката.

• Автор

Доброто захранване на следващия ден беше купено, иначе щеше да е то... https://most.bg/psu-cm-gx-550w-apfc.html     ето това е захранването, дойде си с кутия и опътване, така, че не мисля, че е "лепенка" .

Преди това четох ревю точно за него в pcmag.com и в ревюто го скъсваха от хвалебствия с изключение, че е малко по-шумно от други в неговия ценови клас което за мен не е проблем, това което ме съмнява е, че понеже е старичко и използвано може да е дефектирало.

П.П. Бях активирал автоматичния оувърклок на процесора който сам си задава стойностите от 3.9 на 4.1 на ядро и ръчно нищо не съм пипал - снощи както споменах часове игра без проблем. Сега го деактивирах - върнах си го на base clock от биоса и деактивирах "Cool n Queit" опцията и сега отново нямам проблем с мултитаскинг/стартиране на игри ?! Това на какво навежда - дъното ли издъхва или си остава като вариант дефектирало захранване ? При първа възможност - в събота ще занеса кутията за диагностика в сервиз.

CM не правят захранвания така че си е чиста лепенка. В случая GX серията имаше много проблеми и смениха производителя (единствено 450W модел на Enhance беше читав).

Читавата ревизия би трябвало да е с надпис bronze на кутията и лепенката. Ако няма такъв захранването не е добро и са възможни проблеми особено при нещо на години.

Добро.

cooler_master_gx_550w_power_supply_15321

Лошо.

image;s=800x600

Това дъно, още преди ти казах, че не става за overclock, още повече, че е и на години, но ти продължаваш да упорстваш. Възможно е и захранването да се претоварва, тествай с някое по-добро, по възможност да не е втора употреба.

• Автор

80+ e, не е бронз 80+ , подведох се по ревюто на ПС маг, а и не са незнаен бранд, колкото и да не са производители от име като тях очаквах някакво качество, но както и да е. Не съм опитвал с ръчен оувърклок а с този който си е даден като опция на самия процесор, разлика в температурите никаква при ОС, разлика във волтажа от 1.428 при 3.9 отива на 1.431, на толкова минимални разлики да не издържа ? Другото странно е, че при ОС на 4.1 процесора си издържа синебенч без никакви рестарти или проблеми. Нямам друго захранване на разположение за да пробвам, в събота ще отскоча до пласико (ако е реклама изтрийте името просто са ми най-близо) да направят някаква диагностика за да знам поне със сигурност от какво е.

Странно-не странно, това е положението. Това е някакъв BIOS overclock, който не се знае и колко е стабилен. Колкото повече го мъчиш това дъно, толкова по-вероятно е да направиш някаква перманентна повреда. На VRM сложи ли охлаждане, мериш ли им по някакъв начин температурата?

С това дъно с цена под 100 лева не е ясно защо изобщо се мъчиш да правиш подобна глупост?

• Автор

Температурите меря с HWMonitor, показва 3 стоности - SYSTIN/CPUTIN/TMPIN3 , най-високата е втората и е 52 градуса, в момента съм минимизирал игра и пиша тук и ядрата на процесора в момента са 21 градуса. Все повече ми се струва, че точно дъното е проблема и при по-висок волтаж киха. Не съм му слагал никакви охладители, средата на май ще взема B450 и 1600 af и надявам се ще си реша проблемите. Така или иначе ако захранването излезне здраво и с 1060-та съм сглобил 1/3 от конфигурацията която смятах да правя зимата...

DKaraivanov ти май не ме слушаш? С тая марка имаш и големи боклуци и добри захранвания това не е производител като Сиисоник на който може да се разчита дори в ниския клас за нещо читаво.

В случая не става въпрос за сертификат а че определен модел е от различни производители и реално са различни захранвания нищо че пише CM GX на всичките.

Имаш няколко ревизии и дори първоначалните не бяха от един и същ производител както казах. В случая твоето не е от читавите и това е.

• Автор

Аз, че слушам слушам, но ти май имаш излишни комплекси на спец-разбирач. Виж ся абсолютен лаик съм и както писах се доверих на ревюто, затова написах, че тъй като са голям бранд разчитах на качество, кое не можеш да прочетеш/проумееш ?! Не съм казал, че са бранд при захранванията , а че ги знам като такъв по принцип. То не беше без да знаеш що не взе тва беше добро що не взе онова.
Бг форум ин итс бест, трийте темата, мерси !

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.