Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

DVD плеър - "Няма диск"

Featured Replies

Здравейте,

Имам странен проблем с DVD плеър SANG (от старите сиви, но не съм сигурен за модела).

Когато пусна CD диск плеъра върти диска и си го чете, но когато пусна какъвто и да е модел DVD диск с филм или снимки, той се завърта два пъти и изведнъж изписва "Няма диск" (чувам как се върти!). А досега тръгваха всички видове дискова (CD-R, DVD-R, DVD+R и всякакви други). В ръководството прочетох, че може да се е получило кондензиране и трябва да го оставя един час включено, за да се изпари. И това не помогна!

Моля хора, които са имали подобен проблем да споделят как са го оправили.

Хубав ден!

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Изгоряла оптика, смяна с нова. 

преди 25 минути, IBO9 написа:

Здравейте,

Имам странен проблем с DVD плеър SANG (от старите сиви, но не съм сигурен за модела).

Когато пусна CD диск плеъра върти диска и си го чете, но когато пусна какъвто и да е модел DVD диск с филм или снимки, той се завърта два пъти и изведнъж изписва "Няма диск" (чувам как се върти!). А досега тръгваха всички видове дискова (CD-R, DVD-R, DVD+R и всякакви други). В ръководството прочетох, че може да се е получило кондензиране и трябва да го оставя един час включено, за да се изпари. И това не помогна!

Хубав ден!

Винаги идва един момент, когато трябва да смените  DVD плеара. Или по точно, само четящото устройство. Доколко това ще Ви е изгодно, е съвсем друг въпрос.

Давам Ви прост пример със себе си. Понеже от много години си правя музикална колекция със записани DVD дискове, аз на 250 диска задължително сменям записващото/четящо устройство.  Така се прави в професионален аспект, а не да си въртял разни подметки на него цели 15 години и да искаш да работи. И човешкият живот свършва в един прекрасен ден.

Такива плеъри са по 15лв втора ръка. Избери си пробвай го дали работи и готово. Ремонта не си заслужава, освен ако не си го направиш сам.

С матричен (оригинален) диск същото ли е?

Мини през сервиз да ти кажат. Цената на нова оптика няма да ти хареса, а и новите са китайски боклуци. Тия работи с конденза са за зимата, когато не се отоплява стаята. Колко диска са изгледани? Би трябвало да издържи поне 5000 часа работа.

преди 2 минути, halek написа:

Такива плеъри са по 15лв втора ръка. Избери си пробвай го дали работи и готово. Ремонта не си заслужава, освен ако не си го направиш сам.

Като купи втора ръка ще има два с изгоряла оптика, нова оптика е около 20лв, смяната 10лв и ще има чисто нов DVD player. 

преди 10 минути, Филипов написа:

С матричен (оригинален) диск същото ли е?

Мини през сервиз да ти кажат. Цената на нова оптика няма да ти хареса, а и новите са китайски боклуци. Тия работи с конденза са за зимата, когато не се отоплява стаята. Колко диска са изгледани? Би трябвало да издържи поне 5000 часа работа.

И с купен диск става. Иначе не помня точно кога съм го купил, но сигурно има 7-8 години... Много дискове са минали през него.

преди 13 часа, IBO9 написа:

И с купен диск става

Кое? Тръгва или пак

преди 15 часа, IBO9 написа:

изписва "Няма диск"

???

преди 14 часа, Колев60 написа:

Винаги идва един момент, когато трябва да смените  DVD плеара.

Това ти е момента!

Да ти обясня, за да не се чудиш - лазерите са два, с различна дължина на вълната - 780nm за CD дискове и 635-650nm за DVD. Има и комбинирани диоди - един за двете дължини на вълните, но как е в твоя...?

• 3 години по-късно...
на 25.04.2020 г. в 11:55, Гост написа:

Здравейте,

Хубав ден!

на 25.04.2020 г. в 11:55, Гост написа:

Здравейте,

Хубав ден!

Същото, чете CD музика- а DVD не иска и сега!???

преди 22 часа, Niko Aleksandrov написа:

Същото, чете CD музика- а DVD не иска и сега!???

Изгоряла оптика в DVD частта ѝ, оправя се със смяна на същата.

преди 21 часа, AAUUXX написа:

Изгоряла оптика в DVD частта ѝ, оправя се със смяна на същата.

-така е! ще се носи на  TV сервиз 

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.