Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Вирус от интернет страница

Featured Replies

Здравейте
имам следното питане
Днес по погрешка посетих интернет страница с вируси от мобилния си телефон.  - http://www.lidl-bg.cloud/?vПо-късно разбрах че това е фишинг страница - събира лични данни. Тъй като никъде нямаше поле за попълване на данни, предполагам, че тегли файлове от телефона.
Възможно ли е (тъй като на телефона си измежду многото лични снимки имам и някои документи) ако са изтекли тези важни снимки във въпросната "фишинг" страница впоследствие да се окажа с бърз кредит? Чувам, че можело да се тегли бърз кредит само с ЕГН и данните от личната карта?

Абе малко трудничко някой ще ти издърпа каквото и да е само като му отвориш сайта, не знам къде изобщо ги научавате тия глупости, но на над 90% не са верни.
Ся има изключения по някои въпроси но фермани не ми се пишат.
По-важното е да не се филмираш, а с бърз кредит можеш да се окажеш и без да ти изтича нищо от телефона. :)

П.П.
В тоя раздел се пише само ако ти трябва помощ от отдела за борба с гадините.

В момента пробвам да заредя сайта и не се зарежда. Трябва да въведеш данни, за да ти ги откраднат. Просто така няма как да стане.

Ако нищо не си качвал там, няма как да ти изтеглят данните. Изчисти кеша на браузъра и виж дали не е сложена някоя страница в първоначално зареждане на браузъра.

Не, не може да изтеглиш бърз кредит по този начин успокой се. И къде в телефона имаш ЕГН???

• Автор

Мисля, че нищо не е сложено на първоначално зареждане. По рано днес посетих въпросния сайт и отговорих на 4-5 въпроса - отктде пазаруваш, имаш ли 18, би ли препоръчал Lidl na приятелите си и т.н.

Не знам дали с отговора на някой от тези въпроси не съм разрешил да ми дърпа данните. Иначе какъв според вас би бил смисъла на цялтоо това нещо?

Бях го посетил го от вайбър и го отвори без проблем. Сега се пробвах да го отворя на компа, но антивирусната се задейства

• Автор

Благодаря за отговорите, имах фотографирани свои документи с личните ми данни - ЕГН, номер на лична карта и т.н.

Та затова си мислех че въпросният сайт ми ъплоудва данните след което ги преглеждат - иначе просто не виждам какъв е смисъла на всичко това. На този сайт попълваш нещо като кратка анкета с да и не, но предположих, че вместо да отговаряш на тези въпроси, може би с тези бутони разрешаваш да ти тегли файловете, възможно ли е да е така?

Ако не си въвеждал акаунти, пароли - няма проблеми. Ако си - влез в съответния акаунт и си смени паролата.

преди 4 часа, vilkos написа:

Днес по погрешка посетих интернет страница с вируси от мобилния си телефон.

Това е фейк адрес за раздаване по 500лв от Лидл. Има си и съобщение по въпроса на страницата на Лидл.
https://www.google.bg/search?q=лидл+500лв

Цитат

фалшива Лидл промоция за раздаването на подаръчна карта от 500 лв. във връзка с извънредната ситуация в страната.

• Автор

Значи от всичко написано до тук, излиза че единствените рискове са откраднати пароли за акаунти, мейли, facebook и т.н. така ли?

Няма опасност от изтеглени файлове OT телефона ми КЪМ въпросната страница, която е с окончание  "cloud" ?

• Автор

нямам причина да въвеждам паролите си за каквото и да било на въпросния сайт. Никой там не те пита такива неща. Там се отговаря на няколко малоумни въпроса от сорта на:

откъде пазаруваш, имаш ли 18, би ли препоръчал Lidl na приятелите си и т.н. Никъде не се попълват имена, адрес, ЕГН и т.н.

Значи от всичко прочетено до тук, аз разбирам че няма  от какво да се притеснявам - нито са ми взели файловете, нито са ми откраднали паролите.

Добре - обаче кое тогава изобщо в този сайт го прави вирусен, за какво са го направили неговите създатели - само да си правят майтап с хората ли. Какво изобщо извличат като данни?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.