Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

BSOD свързан с паметта

Featured Replies

Не забравяй и калпавото захравнане. Толкова ли не успя да заделиш едни 150 лева за хубаво захранване, при условие, че си дал над 2000 лева за конфигурацията, защо реши точно от там да пестиш? Дори и малко над 100 лева има по-добри от твоето.

• Автор

Захранването не съм го избирал аз... От старата ми конфигурация с 4-то поколение интел е, която не сглобявах аз. Точната цена не си я спомням, но със сигруност не беше от най-евтините, имам някакви спомени за 100-120лв.. Не знам защо мислите, че е толкова калпаво. За това, че е старо съм съгласен. Отделно не съм дал 2000лв наведнъж, а постепенно съм ъпгрейдвал с определена заделена сума.  И тъй като TDP на 3600 е 65W, за разлика от 84W на i7-4790, не видях нужда да го сменям, при положение, че си е работило отлично откакто е купено и не е било от най-евтините. В тази връзка искам да попитам  - ако сега си купя захранването, което ми препоръча, след 5 години например, ако нямам нужда от по-мощно, пак ли ще трябва да го сменя, само защото е остаряло?

Китайска бюджетка е, още повече, че е и много старо вече, а се ползва и със сериозен хардуер. Виж цената му каква е била последно, по-долу има и графика, 100 лева не е струвало никога, освен ако някой не ти го е продал за толкова:

https://www.pazaruvaj.com/zahranvawi-blokove-c3158/huntkey/lv6550sg-p42914201/

Доста под цената на читаво захранване е.

Аз бих го махнал колкото се може по-скоро. Захранванията са един от компонентите, които остаряват с течение на времето, кондензаторите им най-вече и мощността пада доста. А и това не е от стабилните и сигурни захранвания изобщо. Да не говорим, че с overclock на този процесор със сигурност минаваш 100 вата консумация. И не се гледа общата консумация, гледа се и на коя линия колко ампера може да осигури това захранване. Видеокартата ти също не е от най-икономичните.

https://www.tomshardware.com/reviews/amd-ryzen-5-3600-review,6287-3.html

Видеокартата може да консумира под товар около 180 вата, виж на 12 волтовата линия на захранването какво пише:

https://www.guru3d.com/articles-pages/evga-geforce-gtx-1070-sc-superclocked-gaming-review,8.html

Ето ти и още едно предложение за захранване с 84 месеца гаранция (7 години) и златен сертификат на добра цена: https://www.vario.bg/super-flower-leadex-iii-80-plus-gold-550w-sf-550f14hg

И с 5 години: https://www.vario.bg/cooler-master-reactor-gold-full-modular-550w-py-5501-afaag-re

• 1 месец по-късно...
  • Автор

Смених захранването със Seasonic Focus GX 650W 80+ Gold, ползвам всичко на сток честоти, без никакъв овърклок, без нищо. Откакто писах последно в темата съм нямал никакви проблеми и днес като включих компютъра пак изкара син екран. Грешката беше KERNEL SECURITY CHECK FAILTURE. Като отворя BlueScreenView показва още 2 грешки от миналата седмица, които не ми ги е изкарвало.

BlueScreenView_vxqREWfsfF.png

• Автор

Как мога да разбера от кое точно е, за да го пратя за гаранционно обслужване? И възможно ли е да е от биоса и с ъпдейт да се оправи?

Трудно. С хардуер за диагностика евентуално. Пробвай да обновиш BIOS, ако не си с последна версия. Направи и чиста инсталация на ОС, въпреки че е малко вероятно да помогне. Иначе се тества по метода на замяната - сменя се дъното и се тества дали ще го има проблема, ако продължава - сменя се процесора и така нататък.

• Автор

Ъпдейтнах BIOS с последната стабилна версия (защото последната е бета). Сега като че ли по-бързо буутва от преди. Преди по-дълго време се въртеше кръгчето под логото. Пропуснах да спомена, че вчера беше фрийзнал на логото при включване. Ще видим следващите седмици как ще е, надявам се от това да е било. Ако не е, вече става сложно, защото нямам с какво да тествам. Колкото до ОС, пренсталирана е преди 2 месеца (версия 1909) и от тогава не е теглила ъпдейти (спрял съм автоматичните).

1. от трите грешки се дължи на драйвър. Повече може да се каже след анализ на дъмпа.
Справка

• Автор

https://imgur.com/k6HOnSz

Snappy Driver показва, че само на монитора и на видеото не са ъпдейтнати. И то май са за версия 2004. Видеото не го ъпдейтвам, защото с последния крашва самото видео и затова ползвам предпоследния. В device manager няма удивителни. Не знам как да разбера от кой драйвър може да е проблемът. Какво имаш предвид под анализ на дъмпа? Ако трябва да експортна нещо. Това е, което ми изкарва bluescreenview за последния дъмп (първия на скрийншота):

Spoiler

==================================================
Dump File         : 063020-18390-01.dmp
Crash Time        : 30-Jun-20 9:06:47
Bug Check String  : 
Bug Check Code    : 0x00000139
Parameter 1       : 00000000`0000001d
Parameter 2       : ffffb885`7a07cfe0
Parameter 3       : ffffb885`7a07cf38
Parameter 4       : 00000000`00000000
Caused By Driver  : ntoskrnl.exe
Caused By Address : ntoskrnl.exe+1c23a0
File Description  : 
Product Name      : 
Company           : 
File Version      : 
Processor         : x64
Crash Address     : ntoskrnl.exe+1c23a0
Stack Address 1   : 
Stack Address 2   : 
Stack Address 3   : 
Computer Name     : 
Full Path         : C:\WINDOWS\Minidump\063020-18390-01.dmp
Processors Count  : 12
Major Version     : 15
Minor Version     : 18362
Dump File Size    : 1,244,876
Dump File Time    : 30-Jun-20 9:08:17
==================================================

Направи проверка за всеки случай на системните файлове
sfc /scannow

• Автор

sfc /scannow не открива грешки.

Пуснах Driver Verifier. Трябва да го държа 48 часа и дотогава трябва да даде син екран, така ли?

cmd_8xUo0QFBwP.png

Поработи с пуснат verifier 1-2 дни, може да рестартираш еди-два пъти и виж как ще се държи машината. Ако за това време няма проблем спри verifier. 
Провери за нови дъмп файлове

• Автор

Около 30 часа общо с verifier дотук, рестартирах 2-3 пъти, няма нови dump файлове, няма крашове.

Ами, спирай Driver Verifier.
Няма да се учудя, ако след ъпдейта на BIOS заработи и новата версия на драйвъра за видеото.

• Автор

Възможно е. Сега видях, че има още по-нов от този проблемния (от 24.06, аз ползвам от 15.04), но не мисля да го бутам, защото си имам доста добър fps в игрите, които играя, без stuttering и т.н. Иначе засега няма сини екрани, фрийзвания и др.

• 4 седмици по-късно...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.