Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Realtek HD не се фиксира в device manager

Featured Replies

Сдобих се лаптоп DELL Latitude E5500 (втора ръка). Инсталирах Windows 7 Ultimate и исках да заредя Realtek HD Audio Manager. Свалям го от официалния сайт, версия R282 и инсталацията минава без забележки, но след рестарта го няма в device manager (и, естествено, няма иконката с червеното говорителче). Опитах и по-стари версии без успех. Проблема е следния: С помощта на AudaCity свалям музика от YouTube в почти пълното качество. За целта в Recording devices трябва да има StereoMix. В противен случай звука излиза в аудио изхода на звуковата карта (слушалки или ВГ), но не отива към AudaCity и не може да се записва. А стерео микса го прави единствено Realtek. На PC съм го правил много пъти (без тези, които са с Windos 10) и няма проблем, но Дела отказва да го приеме. Направих следния експеримент - изтрих дежурните звукови драйвери (те са Microsoft) и рестартирах лаптопа. При зареждането на операционната система, долу в ляво се появи "стикер", който ми съобщава, липсващите драйвери са заредени и, наистина, в device manager се пръкнаха пак те. При инсталацията на Realtek няма съобщения за грешки или неуспешно инсталиране. На компютрите, на които съм успял,  Realtek драйверите  са най-отдолу , наред с дежурните. Същия проблем установих и при комп с Windows 10 Pro (на внука ми). Изчетох доста постове в нета и клипове в тубата, но това което препоръчват вече съм пробвал. Моля, ако някой знае как се решава този проблем, да удари едно рамо!

Аз да питам автора на темата, ей така, от любопитство:

Сигурен ли си, че машината, на която инсталираш Realtek HD Audio Driver, има съответното звуково устройство на Realtek?

Според линка от сайта на производителя по-горе следва че звуковата карта на лаптопа от 2009 г,

не е Relatek. На Intel e : Intel IDT 92HD71B7 HD Audio (ICH9).

Деинсталирай Relatek HD . След, което си инсталираш необходимите драйвери.

• Автор

Аз и без друго си изглеждам клиповете, не ми пречи през това време да се записва. Знам за замунда, пирати и други сайтове, но в тубата има неща, които не се намират в тях. Освен това съм стар магнетофонаджия и ми доставя удоволствие самия процес на запис. 

Картата е интелска, но дали не може да "приеме" Realtek-а?. Като и дам да си търси драйвери, ми съобщава, че са инсталирани "най-добрите" и нищо не търси. Всъшност всичко и наред - има звук с високо качество, но не мога да го "насоча" към AudaCity. А то е много полезно при озвучаване на видеоклипове - позволява множество видове редакции. Без стерео микса, AudaCity може да записва от микрофон, от Line-in и от CD (DVD), но не от стриима на YouTube..

Иване, стар магнетофонаджия такъв, има хиляда начина за запис, но освен това дай няколко имена, дето ги било нямало никъде из маймундите?

Първо, дай да видим какво ти излиза в Recording Devices?

Второ, можеш да използваш WASAPI

https://docs.microsoft.com/en-us/windows/win32/coreaudio/wasapi

Tрето, можеш да използваш късичко стереокабелче между зелената и синята букси, но не знам как е в тоя DELL Latitude E5500

И четвърто, в грешка си, че

преди 9 часа, Иван Карловски написа:

свалям музика от YouTube в почти пълното качество

Качеството е отврат, компресия до дупка! Затова вече има и специализирани сайтове и услуги:

https://www.digitaltrends.com/music/best-sites-downloading-hd-music/

https://www.sony.com/electronics/best-music-download-sites-hi-res-audio

но искат пари.

преди 51 минути, JKirilov написа:

късичко стереокабелче между зелената и синята букси

Остава да кажеш и къде на лаптопа е синята букса. Да не говорим, че на тия букси им викат жакове.

преди 9 часа, Иван Карловски написа:

Картата е интелска, но дали не може да "приеме" Realtek-а?

🤣🤣🤣

"Колата ми е бензинова, но дали не може да "приеме" дизел този път?..." - замислила се блондинка на бензиностанцията :D 

Ако можеше, тази тема нямаше да я има.

Всъщност на теб ти трябва подходящ софтуер, който да ти пренасочи аудио потока, а не драйвер. Просто при Realtek двете неща вървят в комплект, затова искаш да ги ползваш. Ама не винаги става.

Абе, баш драйвър си указва на звковата карта кой да е вход, кой да е изход и т.н.

• Автор

...но искат пари...

То и аз искам, ама няма 🙉. Шегата настрана, не го правя за пари и затова не давам, А за това, какво няма в маимундите - например уроци по китара, качени от приятел на внука, та да може тоѝ да направи синхронен презапис върху неговия - нали се пазим от вируса. AudaCity е легален свободен софтуер и в цялата работа няма нищо  незаконно. Клиповете с HD качество ме задоволяват, а AudaCity  може да експортира FLAC фаѝлове, които след това могат да се преобразуват вьв всякакви, а с Lame codec и в МР3. Ограничения обем на фаѝловете не ми позволява тук да кача примери, но в YouTube имам клипове сьс звуков сьпровод

https://www.youtube.com/watch?v=9ByJpy8Qy54

https://www.youtube.com/watch?v=eI575H1LRqs&t=2s

втория е за "стар магнетофонаджия" - накрая има звук от магнетофона през звуковата карта директно, без микрофон. Да не се приема като реклама, и без това YouTube ме предупреди, че не стават за печелене на пари, понеже сьдьржат музика сьс защитени права.

ps Пропуснах да кажа, че проблема е софтуерен - няма значение чия е картата. На комп на който при Windows 7 Realtek-а работеше без грешка, след зареждане на 64 битова десятка - край, какво ли не опитах - не става и не става. Да вьрна седмицата, ама не - внука е геймьр и предпочита десета версия, М/у другото в нета има толкова много по този проблем, че не сьм опитал всичко - става дума не за лаптопа, а за РС с десятка. Не ми е под рька и времето за експерименти ми е ограничено.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.