Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с втори монитор

Featured Replies

Здравейте , имам следния проблем. 
Подариха ми монитор ViewSonic va2216w 22inch.
Проблема е , че като го пусна като втори монитор на първия монитор картината е перфектна , а на втория картината е червена виждам всичко може да се работи на него  , но не е истинска резолюцията която трябва да е. Basic резолюцията на монитора е 1680х1050 , а в display settings пише 1024х768 recommended .
Main монитора ми е LG 22 инча 1920х1080 той е захранен през видео картата с HDMI , а втория във видео картата съм вкарал DisplayPort , а в монитора VGA понеже имам само vga порт в монитора.

Използвам следната ВИДЕО КАРТА Gigabyte Radeon RX 460 4GB.
Ще бъда супер благодарен , ако някой има отговор по тази тема. !!!

123a.jpg

asd123.jpg

qweasd.jpg

qweasdd.jpg

Търсих driver-и за него , но няма.

Или не е добре включен/закачен кабелът. Провери/натисни конекторите.

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

преди 38 минути, Й. Йонков написа:

втория във видео картата съм вкарал DisplayPort , а в монитора VGA понеже имам само vga порт в монитора.

Тази връзка как е осъщеествена - с преходник или кабелът е директно конвертиращ? закачи VGA към първия монитор и изключи основния му кабел. Как се вижда?

• Автор

Същото се вижда , на Видео картата пише , че DP ми е 1.4версия , а този адаптер , който съм взел е 1.1версия има ли проблем

• Автор

Към видео картата са свързани и двата

като махна видео картата от дънната платка и свържа монитор към дънната платка не тръгва монитор

преди 2 минути, Й. Йонков написа:

Към видео картата са свързани и двата

като махна видео картата от дънната платка и свържа монитор към дънната платка не тръгва монитор

Опитай втория монитор но този път към дъното, и кажи дали се оправи

току-що, Й. Йонков написа:

Не тръгва

Може би не си инсталирал драйверите за вграденото видео! Какъв модел е твоето дъно за да ти изпратя драйверите за дъното?

преди 47 минути, Й. Йонков написа:

Може ли да има проблем с VGA кабела?

Не си посочил "конвертора", който свързваш от DP към VGA на монитора. Ако е от съвсем елементарните - може да е причината в него. Аз съм пробвал ето този модел и с него не е имало проблеми. Последният се поръчва онлаин и ако не ти върши работа, винаги можеш да го върнеш на магазина в срок до 14 дни. Разликата в DP 1.1 и 1.4 е хардуерна и е важна, така че ако не става, нищо не можеш да направиш по софтуерен път.

Ето ти линк към "конвертора"   https://4sales.bg/4v1-prekhodnik-ot-display-port-km-dvi-hdmi-vga-audio-1212

Включи DP и VGA към LG монитора (нали има VGA) ако е същото значи конвертора е брак или vga кабела(по вероятно конвертора)

И понеже пишеш че картината е станала "по синя"  - смени този кабел накрая , който отива към VGA на монитора. Но го смени със добър. Много често Ви се говори, че всички интерфейсни кабели трябва да са добри и не за по 5 лева, но няма кой да слуша. Същото е и в раздела "Аудиотехника". Дори още по силно изразено.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.