Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Препоръчайте ВИДЕО плеър за смарт ТВ с Андроид

Featured Replies

Здравейте съфорумци,

Вече втора седмица съм собственик на телевизор Sony с Android 8.0.  Работи супер обаче се оказах в дилема с това кой видео плеър да му инсталирам, за да си гледам филми, сериали по локална мрежа.

Изискванията са: 1. достъп по smb:// (т.е. до share папки на Win), 2.задължително play на всички файлове в една папка един след друг (че като заредя на малката един сезон на Peppa Pig, да не се налага да търча да пускам всяко следващо 5-минутно епизодче ръчно 🤪) 3. четене на повечето видове субтитри

Досега инсталирах и пробвах:

KODI - страхотен, но прекалено сложен за съпругата ми и ненужно претрупан за моите нужди, а и не мога да накарам файловете да се пускат автоматично един след друг

VLC - така и не успях да го накарам да чете филмите със субтитри, въпреки, че ги вижда, а и не мога да накарам файловете да се пускат автоматично един след друг

MXPlayer - не можах да го накарам да се върже с локалната мрежа, а този качен на телефона ми се върза буквално за секунди ?!?

Nova Video Player - супер прост интерфейс, много ми хареса, но не мога да накарам файловете да се пускат автоматично един след друг

Приемам идеи и за други плеъри, както и решение за тези проблеми на някои от изброениете тук.

Щях да кажа Kodi. Със стандартната конфигурация наистина е малко объркващ отначало, но мисля, че иначе покрива и двете изисквания.

1) Settings -> Playback -> Videos -> Play next video automatically и ще пуска автоматично следващата серия (стига естествено сериалите да са прибавени в библиотеката като TV Shows)

2) Settings -> Interface -> Skin -> Configure skin -> Main Menu Items - там може да разкараш излишните неща от основния екран.

преди 1 час, JKirilov написа:

Затова се инсталира UMS на компа!

За мен абсолютно излишно, Коди ми върши перфектна работа. Преди време го бях инсталирал за проба, изтрих го на другия ден.

преди 17 часа, JKirilov написа:

Затова се инсталира UMS на компа!

А защо да инсталирам UMS, при положение, че телевизорът поддържа плейване през мрежата (smb://, nfs://) и няма проблеми с h264, h265, Dolby Digital (+ MA), DTS?

преди 5 часа, JKirilov написа:

Покажи как сменяш размера и вида на субките примерно и ще разбереш...

Ами сменят се без проблем - размер, цвят, наклон, удебеляване..

Оказа се, че само VLC отговаря на моите нужди, а и другите плеъри се провалиха с плейването на 4K съдържание. Намерих как да си пусна субтитрите при него и как да тръгват файловете един след друг.

Kodi - максимална резолюция ми позволи 1080p

Nova Player - 2160p и 1440p - ужасни насичания

MXPlayer - същата работа

VLC - драми само с 4K по мрежата и то на моменти, предполагам, че в самия  ТВ е монтирано  WiFi с ниска скорост (150/300Mb/s?). Отделно и Chromecast тръгна безпроблемно при него.

Иначе на споменатия по-горе UMS му намирам две предимства:

Maximum network bandwidth setting
This allows you to set the speed of your network to ensure smooth playing.

Automatic bitrate adjustment
Automatically changes video bitrate based on your network speed

преди 12 часа, JKirilov написа:

При такива претенции се използва кабел!

Омбре, с кабел е 10/100 ;)

на 24.06.2020 г. в 17:51, JKirilov написа:

С кабел омбре е 100/1000, ама карай... :angry:

Е, нали чета спецификациите на телевизора.. пише си 10/100.. иначе за WiFi пише "ас 5GHz"

преди 1 минута, JKirilov написа:

Тогава кое е ниското? За какво изобщо се бориш?

За правата на негрите и индианците. Иди н@еби една женска и пробвай да ръсиш акъл другаде

• 6 месеца по-късно...

Пробвай с "Plex" на телевизора но задължително трябва да има инсталиран  Plex медиен сървър на компютъра...

В браузъра на компютъра пишеш - plex media server download:

https://www.plex.tv/media-server-downloads/?signUp=0

Следяаш стъпките на инсталирането! 

След това влизаш през телевизора в Google play, инсталираш Plex плеъра в ТВ-то, и накрая сдвояваш... 

ТВ-то ще ти даде код който трябва да вкараш през компютъра в сървъра на Plex и готово! 

Plex е като Kodi, но е много по лека, много по проста, няма толкова излишни добавки и далеч не е толкова обсебваща като Kodi!!!

преди 4 часа, Валентин Василев написа:

Пробвай с "Plex" на телевизора но задължително трябва да има инсталиран  Plex медиен сървър на компютъра...

В браузъра на компютъра пишеш - plex media server download:

https://www.plex.tv/media-server-downloads/?signUp=0

Следяаш стъпките на инсталирането! 

След това влизаш през телевизора в Google play, инсталираш Plex плеъра в ТВ-то, и накрая сдвояваш... 

ТВ-то ще ти даде код който трябва да вкараш през компютъра в сървъра на Plex и готово! 

Plex е като Kodi, но е много по лека, много по проста, няма толкова излишни добавки и далеч не е толкова обсебваща като Kodi!!!

Благодарско за отговора, ама вече го оставих с VLC. Ъпдейтна се нещо версията и заработи всичко, от което имах нужда. Но вчера пък се обнови самият ТВ до Android 9.0, та още съм нямал време да го проверя какво не му работи! 😁

преди 14 часа, Валентин Василев написа:

Ами те затова са добавки, като са ти излишни, не ги инсталираш. Пък за теб може да са излишни, а за друг необходими..

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.