Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

А1 домашен интернет - проблеми.

Featured Replies

Здравейте. Някой, който е на А1 има ли чести проблеми с домашният интернет? Аз съм на А1 от 1 година и не съм доволен, имам чувството, че те намаляват скоростта, която идва по кабела. Пример: Само аз съм свързан към рутера, пускам тест за скоростта на интернета, резулата около 7Мbps (Downlaod) и 3Mbps (upload), свържа се с А1, казвам, и че имам проблеми... оправят интернета, върви ми с 20Mbps (Download) и 8Mbps(Upload) и така седи около една седмица, и после пак 7 (download) и 3 (upload), и това се повтаря постоянно всеки път, щом и се обада и кажа, че ми е бавен интернета. Ползвам Wi-Fi модем от тях, сигнала не е слаб, но рутера е в съседната стая, услугата, за която плащам е до 100Mbps (Download) и до 50(Uplaod), знам че няма как да ги осета от рутер и то от тяхни обикновен, но то дори не се доближава скоростта. Много е нестабилен интернета им, и то при положение, че само един се е свързал за рутера, не тегля нищо пробвам само със свързване и тест. По-кабел най-високата скорост, която съм достигал е около 11Mbps download.

ти си щастливец щом като им се обадиш и ти оправят интернета мен като им се обадих ме пратиха за зелен хайвер а интернета им е трагедия

Ползваш рутер и модем или само модем? Пробвал ли си да свържеш устройството с кабел и така да направиш теста, рестарт на рутера/модема, както и да се доближиш до него?

преди 1 минута, Raze написа:

Ползваш рутер и модем или само модем? Пробвал ли си да свържеш устройството с кабел и така да направиш теста, рестарт на рутера/модема, както и да се доближиш до него?

при  А1 не може да се свържеш директно защото нета идва по коаксиален кабел и трябва модем

преди 2 минути, ninov написа:

при  А1 не може да се свържеш директно защото нета идва по коаксиален кабел и трябва модем

Само в райони, където инфраструктурата е наследство от docsis на близалките. 

преди 1 минута, street racer написа:

Само в райони, където инфраструктурата е наследство от docsis на близалките. 

може не знам не съм толкова запознат може да си прав аз казвам как е при мен

преди 54 минути, ninov написа:

може не знам не съм толкова запознат може да си прав аз казвам как е при мен

Ползвам оптика на А1 никакви грижи.

Аз също се интересувам от интернета на А1. Поне веднъж месечно гостувам на родители си и също много се ядосвам с мрежата на А1 там. При тях е пакет: домашен, ТВ и нет. Там е точно така, модем и рутер. Не разбирам, но и домашния телефон е включен в модема. Като няма дом.телефон, няма и нет, а ТВ си има. Що за система на свързване? Започва се едно звънене и обяснения, всеки път с различен оператор, разсипвам се от разговори.
Иначе, веднага с включването на лаптопа се свързвам без проблем и след няколко часа всичко се разпада. Мъча се с какви ли не вариянти (всичко описано по-горе) и накрая си се свързвам и ползвам мобилния и така до сутринта. На сутринта пак си имам А1. И това не е еднократно, като случай, всеки път едно и също. Тука има, тука няма. Вече и не звъня, то няма и смисъл, никаква файда от съпорта. 

аз за това съм решил да им бия дузпа та като ми свърши договора качеството на интернета е плачевен

преди 25 минути, ninov написа:

аз за това съм решил да им бия дузпа та

Ако има избор най-добре. Чакахме едни други да опънат оптика, ще трябва да се провери докъде са я докарали. 

• Автор

Ползвам само рутер (от тяхното оборудване). Не мога да доближа рутера до компютъра, понеже кабела е ограничен и съм с настолен компютър. Пробвал съм скороста по кабел, който идва от рутера и имаше леко подобрение, но като цяло далеч от това, за което се води, че ще получавам по договор.

преди 2 часа, taiOchi написа:

Ако има избор най-добре. Чакахме едни други да опънат оптика, ще трябва да се провери докъде са я докарали. 

да избор имам виваком имат оптика до входа и мненията за тях тук са добри .А с опъването на жици преди 10 години едни обещаха че до 6 месеца ще опънат жици и още не са дано при вас да не е така защото знам какво е да нямаш избор

Не разбрахме дали си пробвал директно с кабел, рестарт на усройствата, да се доближиш максимално до рутера и така нататък и дали има промяна?

• Автор
преди 9 часа, Raze написа:

Не разбрахме дали си пробвал директно с кабел, рестарт на усройствата, да се доближиш максимално до рутера и така нататък и дали има промяна?

Отговорил съм ти вече.

преди 10 часа, h34d4ch3 написа:

Ползвам само рутер (от тяхното оборудване). Не мога да доближа рутера до компютъра, понеже кабела е ограничен и съм с настолен компютър. Пробвал съм скороста по кабел, който идва от рутера (LAN) и имаше леко подобрение, но като цяло далеч от това, за което се води, че ще получавам по договор.

Баща ми е на Виваком и там такива оплаквания няма, мерил съм скоростта от рутера с телефон и получавам около 40 download и 30 upload при включени хора (4 на брой) към нея, които я ползват и интернета е стабилен. За жалост нямам възможност да се вържа на Виваком понеже нямат покритие при мен.

• 1 месец по-късно...

При мен също имаше временоо проблем с интернета, зареждаше мнооого бавно. На А1 сме от доста време (преди това беше Близу) и почти не съм имала проблеми. В редките случай когато е спирал интернета реагират сравнително бързо

преди 54 минути, Joezy написа:

При мен също имаше временоо проблем с интернета, зареждаше мнооого бавно. На А1 сме от доста време (преди това беше Близу) и почти не съм имала проблеми. В редките случай когато е спирал интернета реагират сравнително бързо

при мен той не е временен той е постоянен затова като ми изтече договора отивам при виваком

Имала съм този проблем с друг оператор (на местно ниво не от по-големите фирми). Беше така постоянно, имам чувството, че всяка седмица им звънях за проблем и наистина е супер неприятно. За виваком не съм чувала оплаквания до сега.

• 3 години по-късно...

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.