Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

Здравейте кажете ми нормално ли е това,след изключване на компютъра ми вентилатора на захранването продължава да върти около минута,а след като изключих  кабела на захранването, диода на дънната ми платка продължи да свети около 3-4 минути,Искам  да изясня,че досега бях с обикновенно захранване 700W,а сега монтирах модулно 1200W модела го виждате на снимката. Понеже досега не съм ползвал такова захранване искам да знам имам ли проблем или това е нормално за всяко модулно захранване.Благодаря

109769347_584903965544331_3690671946181174716_n.jpg

Да от различни компютърни сервизи ми казаха че това не е никакъв проблем а моделът на захранването е такъв   😛

Модулно или не единствено означава колко голяма бъркотия правят кабелите вътре в кутията (т.е. дали ще има излишни такива). От електрическа гледна точка и гледна точка на управлението може да е изпълнено всякак. Най-вероятно в книжката е описано това поведение на вентилатора.

преди 2 часа, Gotiniqt написа:

Здравейте кажете ми нормално ли е това,след изключване на компютъра ми вентилатора на захранването продължава да върти около минута,а след като изключих  кабела на захранването, диода на дънната ми платка продължи да свети около 3-4 минути,Искам  да изясня,че досега бях с обикновенно захранване 700W,а сега монтирах модулно 1200W модела го виждате на снимката. Понеже досега не съм ползвал такова захранване искам да знам имам ли проблем или това е нормално за всяко модулно захранване.Благодаря

109769347_584903965544331_3690671946181174716_n.jpg

Да от различни компютърни сервизи ми казаха че това не е никакъв проблем а моделът на захранването е такъв   😛

Погледни надписа. 1200 вата, почти сешоар за коса. Трафът може да работи до 105'С, това важи и за изглаждащите кондензатори и въобще мосфетите на радиаторите. Гасиш машината и спира вентилатора не е вариант. Води до термични удари, затова инженерите са решили, да отделят вентилатора в отделна верига. Аналогия с вентилатора на автомобилния радиатор лятно време. 

Относно светодиодите - също нормално. Консумацията им е нищожна, до 10милиампера и затова се получава този "ефект".

Новото при модулното захранване е, че отпада брадата от жици, най-вече свободните линии. Отвътре е същата схемо-техника.

Редактирано от Profruit
орфография (преглед на промените)

Има и друго. Това и подобни по мощност захранвания са изпълнени по различен начин за управление и стабилизиране на напреженията. Това чудо 1200W има един или два трафа и след тях е с отделни конвертори за всяко едно напрежение. А вентилатора е хубаво, че е направен да е независим. Това трябва да те радва, не да те притеснява. За светодиода той може да за захранва от някой кондензатор на изхода след изключването да свети малко време.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.