Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с Шкода Октавия 2.0 FSI

Featured Replies

Здравейте!

Наскоро рециклирахме клапанно тяло на автоматична 6-степенна скоростна кутия на Шкода Октавия Седан 2.0 FSI 150 коня бензин. Всичко е наред кутията не рита вече и си върви идеално, обаче се появи друг проблем. При извънградско пътуване се усети една като вибрация и Check Engine-a премигна за малко и после изчезна. При колата се усети вибрация при подаване на повече газ после се оправи от само себе си. Почна по-често да го прави това. Ходихме на майстор, казаха ми, че трети цилиндър на мотора е спрял да работи за малко. Смениха бобините, пак трети цилиндър дава като грешка. Та въпросът ми е възможно ли е с добавка да е изчисти проблемът. И тъй като при смяна на масло не е сменяно въздушен филтър и горивен(не знам защо) и ако се сипе 100 октана и се кара малко извън града филтрите се сменят възможно ли е да се спестят клапани и сегменти, разглабяне на двигател и прочие?

преди 6 минути, TheFallenOne написа:

азаха ми, че трети цилиндър на мотора е спрял да работи за малко. Смениха бобините, пак трети цилиндър дава като грешка.

В сервиз на VW ли четоха логовете на ECU -то? Щото...намирисва нещо. 

• Автор
преди 19 минути, street racer написа:

В сервиз на VW ли четоха логовете на ECU -то? Щото...намирисва нещо. 

Ами в гаражен сервиз в Люлин. Ама момчетата са добри, те оправиха клапанното тяло. Занимават се предимно с автоматици. Но и двигатели правят. И едно от момчетата каза, че иска още едно мнение от специалист на ВАГ двигателите и срядата ще ходим.

преди 2 минути, TheFallenOne написа:

Ами в гаражен сервиз в Люлин. Ама момчетата са добри, те оправиха клапанното тяло. Занимават се предимно с автоматици. Но и двигатели правят. И едно от момчетата каза, че иска още едно мнение от специалист на ВАГ двигателите и срядата ще ходим.

Щом са се справили с "прасето"...и искат мнение от друг човек, значи (вероятно) знаят какво правят. Направете консултацията - заслужава си

Предполагам са мерили компресията по "бабешкия метод"...а не само данните от софтуера. Че....дано да не съм прав

Късмет!

Може да пробваш с добавка в горивото.Ако проблема е в дюзата, има вероятност да се реши проблема.Може и маслото да смениш.Добавка в маслото не е за препоръчване.

• Автор

Какво ли да не пробваме вече.. Ще направим всичко възможно да го оправим. Да се надяваме да не е голям проблема, защото иначе колата ще се продаде. 

• 4 месеца по-късно...

Здравейте,

Аз също карам октавия 2 2.0 ffsiот няколко месеца,но от от седмица след 3500-4000 забива муцуната и скоростта пада. Дава ми същата грешка в палене на 3-ти цилиндър. Ако имате някакво решение ще се радвам да споделите!

Добавките се за подръжка на автомобила, не за ремонт на механични проблеми на същия.Ти как си обясняваш да си счупиш ръката, да пиеш витамини и тя да се оправи? Да ли ще стане според теб?

• Автор
преди 11 часа, Alon_zo написа:

Добавките се за подръжка на автомобила, не за ремонт на механични проблеми на същия.Ти как си обясняваш да си счупиш ръката, да пиеш витамини и тя да се оправи? Да ли ще стане според теб?

Колега, отстранихме го проблема вече. Беше в дюзата в 3-ти цилиндър и да, наистина проблема не се отстранява чрез добавки, трябва си човек да вложи пари и да направи ремонта. 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.