Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Мога ли да сложа процесор ....

Featured Replies

Мога ли да сложа процесор ATHLON64 3800+, DUAL CORE, box на Аsus A7N8X. Или нещо подобаващо за това дъно. Сега ползвам пак AMD но с olverclock.

Моля дай те ми съвет .

Няма да стане, този процесор е за сокет 939, а дъното е със сокет A, демек процесорното гнездо е различно и няма да влезне процесора biggrin.gif

(Lyudmil - ;))

Редактирано от myd (преглед на промените)

Мога ли да сложа процесор ATHLON64 3800+, DUAL CORE, box на Аsus A7N8X. Или нещо подобаващо за това дъно. Сега ползвам пак AMD но с olverclock.

Моля дай те ми съвет .

Категорично не! Твоето дъно с socket A, докато А64 Dual Core e на s.939 или на АМ2. т.е. трябва ти ново дъно, което пък ще доведе до смяна на видеокартат и еветуално и паметта, коет пък ще те накара да си смениш и захранването ако е слабо...

Едит:

myd бърз си ;)

Редактирано от Lyudmil (преглед на промените)

С малко изобретателност и повечко груба сила можеш да го сложиш, но както казаха Lyudmil и myd, няма да тръгне ;)

Това е все едно да сложиш на трабант инжекцион.

• Автор

А какво CPU мога да му сложа без "груба сила". Нещо с което да работи "по-добре", защото ми се иска да сложа WINDOWS VISTA? A той е малко тежичак май за мойто CPU

angry.gifangry.gifangry.gif

А какво CPU мога да му сложа без "груба сила". Нещо с което да работи "по-добре", защото ми се иска да сложа WINDOWS VISTA? A той е малко тежичак май за мойто CPU

angry.gifangry.gifangry.gif

Processor

Socket A for AMD® Athlon™XP/ Athlon™/ Duron™ 600MHz ~ 2800+

Thoroughbred core CPU ready

Ами най-изгодно ще ти излезе, да си вземеш един Barton 2500+, 166x11=1800mhz, L2 512kb и да си го пуснеш на 200x11=2200mhz. Така го превръщаш в пълноценен 3200+. Говоря от личен опит, в момента съм с точно такъв клокнат Barton. Но за успешен клок трябва да осигуриш добро охлаждане и да попаднеш на добра бройка процесор :speak:

Дъното ти е качествено, не вярвам да е пречка. Няма да е зле, да му сложиш последна версия Bios.

Също така рамта ти трябва да е DDR 400, ако ще ползваш процесор на 200x2 FSB :hush:

• Автор

Сега съм с клокнат процесор. Не ми се иска да слагам пак. Някой от игрите с тоя клокнатия ми вървят много зле (циклят на моменти). Так че в тоя случей парите нямат значение (боли ме сърцето да го кажа). Искам нов процесор но незнам какъв да е той. Не искам да се обращам към консултантите в магазините защото те ще ми пробутат най-големия и най-скъпия буклук.

Моля посъветвай те ме!

Сега съм с клокнат процесор. Не ми се иска да слагам пак. Някой от игрите с тоя клокнатия ми вървят много зле (циклят на моменти). Так че в тоя случей парите нямат значение (боли ме сърцето да го кажа). Искам нов процесор но незнам какъв да е той. Не искам да се обращам към консултантите в магазините защото те ще ми пробутат най-големия и най-скъпия буклук.

Моля посъветвай те ме!

Не става ясно с какъв процесор с в момента, както и защо мислиш че игрите ти вървят зле именно от процесора. Каква ти е видеокартата и с колко RAM разполагаш и кои игри точно ти циклят. Хайде дай повече инфо за да можеме да те посъветваме, няма да ти вадиме думите с ченгел.

• Автор

кажете ми някоя програма с която да извадя подробно инфо ( това което Ви интересува)

• Автор

Дънна платка:

Тип централен процесор AMD Athlon XP, 2200 MHz (11 x 200) 3200+

Дънна платка Asus A7N8X (5 PCI, 1 AGP Pro, 3 DDR DIMM)

Чипсет на дънната платка nVIDIA nForce2 Ultra 400

Системна памет [ TRIAL VERSION ] 2х256МВ DIMM Тип BIOS Award (08/04/04)

Дисплей:

Видеокарта NVIDIA GeForce FX 5500 (256 MB)

3D-ускорител nVIDIA GeForce FX 5500

Монитор LG Flatron F720B [17" CRT]

За друго... не знам какво да сложа. Мога да ти пратя целия репорт.

Това което си дал като инфо е достатъчно .

Системата е добра не е зле .Но за игрички и то хубави и нови игрички

Трябва първо да се замислиш за RAM ,смяна на видеото "Незнам дали цъкаш CS но със това видео гаранция не докарваш 80 FPS ,а това не е никак нова и модерна игра "и след това за процесора , има само 256 КB на Lvl 2 Cashe .Доста малко за гейм компютър.Но всичко зависи от ресурсите който имаш ,за да можеш да си позволиш нещо добро .

Kеш паметта при AMD процесорите не оказва почти никакво влияние върху производителноста в игрите - справка новите Sempron-и са само с 128к кеш и им е напълно достатъчен. Най-голямо влияние върху игрите оказват видеокартата и количеството RAM памет в компютъра и едва на 3-то място процесота Сегашният ти процесор е достатъчно бърз да подкара която и да е игра, но това което те спъва е тази FX5500 това са много слаби карти и изобщо не са подходящи за съвременните игри, също така размера на системната памет (RAM) - смени си паметите с 2х512MB и ще усетиш значително подобрение в игрите. Все пак кажи кои игри ти циклят - може проблема да е друг, като например гадни драйвери, овърклокната видеокарта заради което тя прегрява и се включва тротлингът - функция която забавя много графичния процесор при прегряване за да не изгори от което следва замръзване на картината за известно време или както казваш ненормално циклене.

Lyudmil, не съм съгласен че кеша е съвсем без значение, но съм съгласен че нещата основно зависят от видео картата, рам-а и честотата, на която бачка процесорът. При новите Sempron-и на AM2 сокет имаме L1 кеш 64+64 или 128kb и L2 кеш 256kb.

Feliks, сегашният ти процесор трудно ще бъде затруднен от някоя игра, особено ако му помага мощна видео карта :)

Мнението ми се припокрива с това на Lyudmil, трябва ти 1GB рам и например една ATI X800 GTO, а ето и още един звер, който не е за изпускане: http://www.mostbg1.com/most/Item.aspx?itemid=34233 ;)

Ако си фен на nVidia: http://www.jarcomputers.com/cgi-bin/jar/sh...128GFPVT42KUDE3 или http://www.jarcomputers.com/cgi-bin/jar/sh...128GFPVT43ANDF3 :)

Цикленето на игрите според мен е нормално за нова игра, ако си я пуснал на висока разделителна и максимални детаили - видео картата не може да се справи, пък и рам-та понякога се оказва недостатъчна cool.gif

Според мен е по-добре да инвестираш парите в видео карта и 1гб рам.

5500 дори и с 256мб рам не е за новите игри.

А за рам-та то 1гб вече стана задължителен за новите игри(чудно ми е с тая Vista и 1гб дали ще стига)

Общо взето всички тука са на мнение ,че трябва да добавиш рам на първо време и да подобриш видеото със нещо що годе добро.Модела на картата ще трябва да я избереш според игрите който ще играеш.

А процесора можеш да го оставиш и да го замениш по-натам.

• Автор

Ами игрите са LineAge2 и DarkStar one. Знам че са много големи и доста "тежки". Иначе с CS-а нямам проблеми.

Е и аз играя Л2 :offtopic_s:

Да знаеш че ако той ти насича най-вероятно е от рам-та.

Аз съм с видео 5700Ле 128мб и също ми насича, но не от видеото а от липсата на повече рам(и аз съм с 512).Стигнал съм до този извод, защото имам познати които са с по-слаби карти, но с повече рам и не им сече(единия е с МХ440 и по-лаб процесор, но е с 768рам)Също може да ти насича и от интернета(аз играя на локален сървар и нямам този проблем :angry: )

Така, че ако на първо време нямаш много $, си вземи още рам и си готов.

• Автор

:clap: На тема игри вече съм спокоен дано проблема да този.

Радвам се че има кой да ти помогне когато не разбираш.

БЛАГОДАРЯ

darkstar one ми варви на celeron 2000 mhz/ asus ati radeon 9500 128-128mb/512 ram kingston/80gb hdd sata samsung/sound blaster creative 24bit live малко сече но аз сам доволен мога да я играя.Чудя се дали да налея малка сумичка да си зема двуядрен процесор и така нататака пари за кажи речи е ново pc. :stop:

Значи 6600GT-то е супер здрава карта, няма да имаш никакъв проблем :)

Както ти казаха вече е хубаво да си сложиш поне 1GB рам :eek:

Днес си качих една от последните бети на вистата и като цяло работи добре, но представете си на някой ефекти ми насичаше?! Компютъра не ми е чак такава щайга, но насичаше ohmy.gif И ми заемаше повече от половината рам :baby:

И аз преди играх Lineage II, даже още си я паза на харда и сигурно няма да я изтрия, защото това е най-яката игра, която съм играл някога :eek:

Та при нея нямам никакъв проблем относно насичания и т.н., но 1GB рам си оказва голямо влияние... Даже и аз сега се чуда дали да не си взема още 1GB biggrin.gif

Та и моя съвет е да инвестираш в видеото и рам-а :)

Редактирано от DamnedSoul (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.