Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с мобилните данни и sms - Samsung A7

Featured Replies

Здравейте, преди няколко часа изведнъж мобилните данни спряха да работят.

Интернета спря и иконата на дисплея*за мобилни дани изчезна. В плъзгащото се меню иконата е активна. Изключих ги и пак ги пуснах - иконата отново е активна,но горе на дисплея не се появява и нямам нет.*

Рестартирах телефона, ресетнах мобилните настройки, вадих и слагах сим картата - нищо не става. Също така вече не мога да изпращам и смс-и. Разговори входящи и изходящи нямам проблеми. С оригиналния софтуер съм. Бихте ли ме насочили къде другаде да търся проблема.

П.С. Също така не ми дава да влезна в рековъри режим - с power бутона и volume up нищо не става - телефона си стартира нормално.*

Предварително Ви Благодаря.

Картата на чужд оператор ли е?
Ако да роуминга има нужда време докато захапе понякога, също от време на време му се случва да се рестартира, ако си с две карти махаш втората рестартираш само с въпросната която не може да се свърже и чакаш няколко минути.
Има вариант и картата просто да е много стара и да изгубила някой контакт в чипа си, в този случай се иска замяна в офис на оператора, прави се тест и ако наистина има проблем се заменя безплатно.
Другия вариант е да се обадиш на оператор и да питаш, ама там най много да те посъветват да си рестарртираш телефона.

• Автор

Не съм в роуминг. Телефона има слот за две карти,но аз съм с една. Сим-а е на няма и две години.

преди 9 минути, DaGa написа:

Не съм в роуминг. Телефона има слот за две карти,но аз съм с една. Сим-а е на няма и две години.

И все пак ао имаш офис на оператора някъде наблизо мини да ти тестват картата дали не е дала някой дефект.
Другия вариант е да пробваш с друг апарат дали картата ще е наред, ако да то апарата нещо му има и го носи в сервиз(за предпочитане оторизиран за съответната марка).

Нека все пак и @Емил Костов да каже като човек добре запознат с материята, щото със сигурност нещо ще да съм пропуснал.

преди 1 час, DaGa написа:

Също така не ми дава да влезна в рековъри режим - с power бутона и volume up нищо не става - телефона си стартира нормално

Ресетни телефона от настройките.

Досега влизал ли си в рекавърито ? В смисъл сигурен ли си че го правиш както трябва ?

Тествай картата в друг телефон като за начало, за да видим там какво се случва.

• Автор

Оказа се гадина троянец. Изпращал е смс (17 лв)
и от виваком са се усетили и ограничили данните. Странното е,че веднага като изчезна нета и рестарт не помогна проверих с няколко антивирусни и нищо не откриха. Сега като ми казаха каква е причината пробвах с Bitdefender и откри гадинката. Те тая

Trojan.SmsSpy.ABB

Въпреки,че в нета точно за този троянец нищо не намирам.

преди 22 минути, DaGa написа:

Точно те,този не го хванаха

Обърни се към HJT Teams в антивирусния раздел. Не знам дали се занимават с такъв тип вируси и почистването им. 

• Автор

Bitdefendera уж го премахна. Има ли начин да е останала тая гад без да се е изтрила ? В краен случай един хард ресет и това е.

току-що, DaGa написа:

Bitdefendera уж го премахна. Има ли начин да е останала тая гад без да се е изтрила ? В краен случай един хард ресет и това е.

Не мога да ти кажа. По принцип даже това не е вирус. Ползвателят на телефона волно или неволно му разрешава да се инсталира и да работи.

преди 58 минути, Емил Костов написа:

Не мога да ти кажа. По принцип даже това не е вирус. Ползвателят на телефона волно или неволно му разрешава да се инсталира и да работи.

Не е вирус, това е просто безобидна програма, която е пратила смс-и за 17 лв без да те информира :)

Преди няколко години, дори в гугъл плей беше пълно с такива програмки невируси. Пращаха  тайно смс-и по седем лева парчето. Други пък направо се провъзгласяваха за администратори на устройството и правеха каквото си искат. Тогава ползвах dr.web lite и ги ловеше още при опит за инсталация. След това ги поизчистиха от магазина, но явно все още се намират.

преди 2 минути, baitexpo написа:

Не е вирус, това е просто безобидна програма, която е пратила смс-и за 17 лв без да те информира :)

Преди няколко години, дори в гугъл плей беше пълно с такива програмки невируси. Пращаха  тайно смс-и по седем лева парчето. Други пък направо се провъзгласяваха за администратори на устройството и правеха каквото си искат. Тогава ползвах dr.web lite и ги ловеше още при опит за инсталация. След това ги поизчистиха от магазина, но явно все още се намират.

Е то се води скрипт. Не те информира, защото си му разрешил. Абе гадна работа си е, че и опасна.Операторите и те не могат да съдестват. Единствено могат да ти ограничат SMS, data, GPRS. Постващият пак е късметлия, че на 17 лева се усетил някой да му спре SMS. В повечето случаи се достига кредитен лимит, а ако са повече картите и пакетите, които притежава клиента, там става страшно.

• Автор

Мда благодарен съм им,че иначе лимита ми е 200лв ...

Сега съм с Bitdefender и Lookout, ограничих и с код изходящите смс пък ще видим

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.