Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Направа на нов плъгин за WordPress

Featured Replies

Някой може ли да ми направи нов модул за WP(срещу заплащане),  който да обединява отделни функционалности взети директно от няколко други модула? Може би по-точно казано форк на няколко други модула, но обединени в един, който в последствие да се развива по правилата на GPL лиценза.

• Автор

Към момента, за направа на нещо повече от обикновен магазин с WP е нужно да се ползват куп отделни плъгини, които имат базова безплатна функционалност и допълнителна платена. Всички тези плъгини, предлагат безплатно и заради някаква дребна функционалност трябва да се купи ПРО версията. В един момент се получават и не съвместимости, да не говорим, че цената на проекта скача много. Но най-големия проблем е, че много плъгини на различни разработчици при ъпдейт на един само, може да се блокира работата на целия сайт, а това пък блокира работата на целия производител, ако ползва сайта си за нещо повече от магазин.

Та, като цяло идеята е в един първи плъгин да се съберат безплатните функционалности от няколко други най-ползвани плъгини, като дори не всички от тях и след това, този модул да се развива самостоятелно според нуждите на потребителите му. Всички тези форкнати модули създават и някакви записи в базата. Новия модул трябва да ги създава по същия начин с цел, ако не е чиста инсталация, след инсталирането той да чете инфото от тези модули, като се деинсталира този, който е ползван до сега за същата цел. Ако пък е ползван някой от тези другите оригинални модули, новия да прочете инфото от тях и да продължи да работи след деинсталирането му. 

Първия модул ще е най-общо платформа за нещо върху което ще се гради в последствие, а докато се изгради в движение да има съвместимост с другите модули и с цялата система. Също така ще трябва да направи определени настройки на системата така, че всички други плъгини, които ще се инсталират в последствие да се съобразяват с тези общи настройки.

Въпросния плъгин ще се ползва само и единствено от потребители, които искат магазин от и други допълнителни функционалности свързани с търговията и производството, а не от всеки за всичко! Таргет групата от потребители е малките търговци и производители. Нещо като рамка или фреймуорк задължителен за всички, които решат да го ползват.

Ще се разпространява по правилата на GPL бизнес модела и най-подходящия човек за тази цел е този, който по принцип се занимава с направата на магазини и има личен интерес в последствие да го ползва за своите си клиенти, с което ще допринесе и повече хора да се включат в доработката и инвестиране. 

Моя бюджет е малък и се надявам да стигне колкото до стартирането на проекта. Свършил съм някаква част от нужната работа. Направил съм ФБ страница на проекта, има и домейн за него. Сайта е в процес на изграждане. Към сайта на проекта ще има документация и потребителски форум.

Хммм не зна  доколко е възможна подобна мисия, не е ли по лесно просто да се напише един плъгин с отворен код който да си има собствени функционалности покриващи функционалностите на орязаните плъгини?
Да мен лично също ме дразнят много тези орязаните, но славабогу има и такива които не са, но се иска доста ровене докато ги намериш.

• Автор
преди 30 минути, Bubbles написа:

Хммм не зна  доколко е възможна подобна мисия, не е ли по лесно просто да се напише един плъгин с отворен код който да си има собствени функционалности покриващи функционалностите на орязаните плъгини?
Да мен лично също ме дразнят много тези орязаните, но славабогу има и такива които не са, но се иска доста ровене докато ги намериш.

Интелектуалния труд няма как да е безплатен и проблема не е в цената на тези плъгини. Никой не работи безплатно. Проблема е, че не ти трябва всичко от тях, после заради друго се налага и още плъгини да се вземат и накрая интерфейса става претрупан, трудно се контролира всичко, защото има куп ненужни неща, защото разработчика е слагал много функционалности, че да покрива по-голям кръг от потребители..... и накрая всичко това отежнява ненужно целия сайт. Да не говорим пък, един, ако вкара бъг как ще блокира всичко. Цялата система. Абсолютно несериозно е да се прави на WP нещо повече от прост магазин, ако се ползват куп външни модули още за другите цели. 

преди 9 минути, backinblack написа:

Интелектуалния труд няма как да е безплатен и проблема не е в цената на тези плъгини. Никой не работи безплатно. Проблема е, че не ти трябва всичко от тях, после заради друго се налага и още плъгини да се вземат и накрая интерфейса става претрупан, трудно се контролира всичко, защото има куп ненужни неща, защото разработчика е слагал много функционалности, че да покрива по-голям кръг от потребители..... и накрая всичко това отежнява ненужно целия сайт. Да не говорим пък, един, ако вкара бъг как ще блокира всичко. Цялата система. Абсолютно несериозно е да се прави на WP нещо повече от прост магазин, ако се ползват куп външни модули още за другите цели. 

Не съм съгласен, интелектуалния труд може да бъде безплатен ако трудещият се го пожелае, има пре много софтуер от всякакво естество който е абсолютно безплатен и с отворен код, така че всичко опира до виждания.
Колкото до Wordpress той си има много трески за дялане, плъгините изобщо няма да ги коментирам, но пък за магазин Woocommerce е отличен.
А това което искаш ти е меко казано лудост, аз поне не мисля че някой ще седне да ти напише плъгин който да събира функциите на няколко дузини други плъгини и който като инсталираш се превръща в готов пълнофунционален портал, най малкото това би превърнало въпросния плъгин в цяла отделна уеб платформа.
Аз лично до скоро бях на phpbb3 но той е крайно неудобен за потребителите с мобилни устройства а и много от нещата които съдържаше тогава сайта ми не изглеждаха точно както исках, затова минах към Wordpress + Buddypress и още няколко плъгина и малко код от мен основно по дизайна и се получи доста приличен резултат като за портал в чието изграждане не е вложен почти никакъв финансо ресурс да не кажа никакъв с изключение на парите за домейн и хостинг.
Искам да ти кажа че с малко въображение и повечко креативност можеш да си направиш всичко.
А и оше не си казал нищо конкретно относно това за какви функционалности става дума и каква е крайната цел на това което правиш.

• Автор
преди 5 минути, Bubbles написа:

Не съм съгласен, интелектуалния труд може да бъде безплатен ако трудещият се го пожелае, има пре много софтуер от всякакво естество който е абсолютно безплатен и с отворен код, така че всичко опира до виждания.
Колкото до Wordpress той си има много трески за дялане, плъгините изобщо няма да ги коментирам, но пък за магазин Woocommerce е отличен.
А това което искаш ти е меко казано лудост, аз поне не мисля че някой ще седне да ти напише плъгин който да събира функциите на няколко дузини други плъгини и който като инсталираш се превръща в готов пълнофунционален портал, най малкото това би превърнало въпросния плъгин в цяла отделна уеб платформа.
Аз лично до скоро бях на phpbb3 но той е крайно неудобен за потребителите с мобилни устройства а и много от нещата които съдържаше тогава сайта ми не изглеждаха точно както исках, затова минах към Wordpress + Buddypress и още няколко плъгина и малко код от мен основно по дизайна и се получи доста приличен резултат като за портал в чието изграждане не е вложен почти никакъв финансо ресурс да не кажа никакъв с изключение на парите за домейн и хостинг.
Искам да ти кажа че с малко въображение и повечко креативност можеш да си направиш всичко.
А и оше не си казал нищо конкретно относно това за какви функционалности става дума и каква е крайната цел на това което правиш.

Безплатно е само сиренето в капана за мишки :) ! И аз и ти не работим за без пари :) . Тези, които разработват този свободен софтуер не го правят безплатно. Просто не разбираш какъв е бизнес модела, който работи зад този свободен софтуер, а той работи прекрасно :) .

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.