Премини към съдържанието

backinblack

Потребител
 • Публикации

  172
 • Регистрация

 • Последно онлайн

Харесвания

37 Добра репутация

Всичко за backinblack

 • Титла
  Почетен потребител
 • Рожден ден 18.01.1969
 1. Мдаааа, вчера в другия раздел питах за програма, но никой не отговори, но пък и аз през това време не съм стоял със скръстени ръце и също рових из нета. Също така стигнах и до тази програма от форума на NT Lite, но проблема ми е, че англииския не ми от най-разбраните езици, пък и ми се видя малко сложничко като за мен и за това предложих друго в тази тема. Има доста опитни тук, дето биха се справили за нула време. Аз свърших голяма част от хамалогията и като се интегрират тези фраймурци ще добавя и новите ъпдейти и ще го споделя за общо ползване. Ако имаше нещо по-читаво по торентите нямаше да си играя.
 2. Диска с 4-те версии е 5ГБ. На ДВД се събира, но кой от какво ще си го инсталира не е от значение. Който не иска ъпдейти няма проблем да си ползва орегиналните от MSDN.
 3. Та, от доста време ползвам такива ъпдейтнати, а не чисти, но всички на които съм попадал не могат да се отворят с NT Lite или RT 7 Lite за да се къстамизират или допълнят с нови ъпдейти. Чистия диск пък качва над 150 ъпдейта и след като се инсталират фрайморците още една камара. 3 дни се "забавлявам" да си правя чист само с ъпдейти без никакви лоудъри и пипане по настройки. Проблема ми е, че качих всички ъпдейти на 4-те 64-битови версии и не мога да интегрирам фрайморците 4.5, 4.6 и 4.7, а има начин, защото тези магерените са с вградени фрайморци. Нямам опит с тези магарии и бая пъти омазвах нещата докато му хвана цаката, но до сутринта ще е готов диска с всички ъпдейти качени на 4-те версии и, ако някой по-опитен му се занимава, да го кача исото в мегата да ги вгради, а аз после ще му добавя следващите ъпдейти и ще го кача за общо ползване. Чистото исо от MSDN качва към 150 ъпдейта. До колкото разбрах, тези два ъпдейта: kb3020369 и kb3125574, заедно с ъпдейта на сървис пака kb2533552 се явяват като Сървис Пак 2 и след инсталацията излизат само към 40 нови ъпдейта. Тези ъпдейти ги свалям ръчно един по един от каталога и ги с NT Lite ги вграждам. Доста от тях за различните версии са различни. Като оставям не нкарани само тези, които са ъпдейти общи за всичките фрайморци. Получава се доста добре и във виртуалката върви много добре. Идеята е да се ползва като тамплейта за къстамизация, а да периодично(на няколко месеца) да се ъпдейтва. Ударете едно рамо да си помогнем взаимно !
 4. Microsoft Visual Studio 2010

  Ако си мислиш пък, че родителите разбират от тази материя и изобщо какво учат децата им! На дружката ми сина е в класа на този приятел, който е и погроматор. В тази възраст 98% от децата не стават от игрите. Обяснявали им нещо за виртуализации, ама съвсем повърхностно. Дружката щото е чувала от мен и му казала да дойде да му обясня, а той няма време да стане от играта. В цялото училище децата, ако има повече от 5 родителя, дето да са на ясно....... ........ Важното е оценките да са добри и до тук се приключва.
 5. Microsoft Visual Studio 2010

  Проблема е, че в училище ги учат директно на .net, че и Паур Поинт. Верно, че има ученически и студентски лицензи, ама ходи доказвай и се занимавай с бумащини, като от Замунда е за нула време работа. За Линукс, свободен или безплатен софтуер изобщо не става дума. Скоро го коментирахме това в група във фейса, дето на един приятел сина му е първа година информационни технологии 8-ми клас, а той уеб програмист и не иска да чува за Уиндоус.
 6. Търся програма Tajima обработка DST файлове

  WILCOM Embroidery Studio не е ли по-добро? Има си вграден Корел за създаване на бродерии, а също така отваря всички формати за бродирачни машини, а също записва. Демек, може да се ползва за конвертор от един формат към друг.
 7. Честита Коледа група! Та, правя си инсталационен Уиндоус с вградените ъпдейти като използвам NTLite и RT 7 Lite. С NTLite успях да вкарам ИЕ 11 и БГ локализацията, а другите ъпдейти, които са във формат .msu ги тегля от МС и ги инсталирам с RT 7 Lite. До тук добре, но нет фрйморците 4.5, 4.6 и 4.7 са в .exe формати и не ми се получава ! Дайте идея с каква програма мога да инсталирам програми в инсталационно исо! Бих желал и МС Офис да вградя в исото, че като се инсталира направо в комплект да е. Попадал ми е от торентите такъв Уиндоус с вграден Офис, но нещо не ми харесваше как работи.
 8. Stotinka OS

  Аааааа, лиценза не съм го измислил аз, а Ричард Столман . Иначе си прав за това, че първо се измисля бизнес модела и после кой лиценз ще е приложим най-добре за този бизнес модел, но, като говорим за бизнес модели и лицензи, нали се сещаш, че едното не трябва да е в противоречие с другото, когато говорим за сериозен бизнес, а не за лично ползване!!???? Та, каго говорим за бизнес модели, според бизнес насочеността, има неща за които е по-подходящ МС лиценза, но за повечето е по-подходящ ГПЛ. В момента, според мен и това, което аз наблюдавам е, че най-печелившото е да има основна система под ГПЛ и допълнителни платени модули. Word Press не на празно е №1 Значи какво излиза???? Че някой даже плаща на погроматорите да пишат софтуер, че да има авнатажиите кво да ползват
 9. Stotinka OS

  Постоянно го пиша това, че GPL не е просто някаква си защита на интелектуална собственост а преди всичко различен от МС БИЗНЕС МОДЕЛ! БИЗНЕС МОДЕЛ! БИЗНЕС МОДЕЛ! Това, че някой не разбира какъв смисъла на бизнес модела GPL и вярва на общи приказки, че погроматорите цял ден бичат код за кинти и като се приберат бичат за удоволствие си е негов проблем .
 10. Малко въпроси за M.2 NVMe SSD

  Колега, това го изяснихме по-горе. М.2 NVMe диск няма да стане. Само М.2 сата. След още ровене разбирам, че май само дъната за процесори 6-та и 7-ма генерация имат поддръжка в биоса за NVMe .
 11. Малко въпроси за M.2 NVMe SSD

  По-горе обясних, че нямам намерение да минавам в скоро време на сокет 1155 или по-нов, а по старите са само със сата 3Гбит вградения в дъното.
 12. Stotinka OS

  Безплатен обяд няма ! Според правилата на бизнес модела, при единия вариант, ако ти хареса нещо си плащаш лиценз за ползването му, а при другия вариант, ползваш безплатно, но това, което са ти дали. Ако искаш повече и по-добро инвестираш по някакъв начин в разработката му. Варианти за инвестиране има много. Най-безболезнения е да докладваш бъгове! Друг вариант е, ако разбираш от програмиране да предлагаш фиксове! Можеш и да дописваш функционалности, които да ги предадеш за вграждане в следващата версия............. Авантажиите ползват това, което им се предлага и не мрънкат! На харизан кон зъбите не се гледат . Много е тъпо да кажеш за нещо, което се ползва от голяма част от потребителите, че е боклук! Никога не съм казвал, че Уиндоус или Линукс са боклуци, а това, че не ми харесва манталитета на МС и го ползвам..... условно безплатно по принуда. А аз точно този центризъм харесвам най-много, но не харесвам дебилния дебиански центризъм и за това съм твърд фен на Убунту, но не и на Дебиан. Резултата сам говори за себе си, че вече и за сървъри Убунту се предпочита повече от Дебиан и май отдавна го задмина не само като десктоп избор, но и за сървърен избор. Сега с връщането към Гном се надявам, че скоро ще скъсят дистанцията си от Минт.
 13. Малко въпроси за M.2 NVMe SSD

  В момента ползвам точно тази https://www.aliexpress.com/item/WBTUO-LT304-PCI-E-SATA-3-0-MSATA-High-Speed-Transmission-Desktop-Dedicated-Expansion-Card-Q00434/32617915173.html платка с Лайт-Он мсата ссд 120ГБ на нея и втори 2ТБ механичен диск, който го ползвам за бекъп на виртуалки и там ми е и папката My Document. Биоса си я вижда и от буут опциите имам от къде да буутва. Дали от ССД-то или от другия диск, който си закачен на сата портовете на дъното, а не за сата порта на платката. Тези в по-горния линк дето ползват същия контролер ми се струва, че разликата е само в това, че са м.2, а не мсата и би трябвало да няма никакъв проблем. Искаше ми се повече да подкарам NVMe на тези по-старите дъна, че има i-7 процесори доста по-евтини от новите, а с доста висок перформанс. Знам, че, ако е някоя и-3-ка хич няма да направи разлика между ССД на 3 и 6ГБ! Дори и двуядрените на сокет 775 засилват повече от двойно като е със ССД, но не заради скоростта, а заради произволното четене и писане на диска.
 14. Stotinka OS

  @Melmak ®, когато започвах да се уча на Линукс си направих труда първо да разгледам доста дистрибуции. В Момента, без да съм разглеждал дори СтотинкаОС разбирам, че се опитват да правят СентОС базиран Минт или Убунту, което много ми харесва, но когато аз започвах нямах такъв избор. Никак не ми хареса по онова време философията на РедХат/Федора базираните, а сега вече като понапреднах не виждам какво могат да ми дадат повече за да си оправдава труда ми вложен в свикване с нещо ново. Дистрибуции с поддръжка от 1 година изобщо не си правя труда да разглеждам! Аз не съм ИТ специалист, а ползвател! Това, че разни ИТ специалисти им е много кеф всичко да зависи от тях и най-простите настройки да не минават без тях си е техен проблем! Аз пискам да се инсталира лесно и с минимални знания да се настройва лесно без помощта на разни гурута! Тъй като не съм ИТ специалист и нямам намерение да ставам, изобщо не смятам да си губя времето с научаване на терминали и команди! Имам създадени навици с ползването на Уиндоус и искам компютъра да си го ползвам по същия начин, но без МС да ме принуждава да ползвам това, което той иска, а не това, което аз искам! Не мисля, че е скъп лиценза за Уиндоус, но искам аз, а не МС да ми казва какво ще ползвам и тъй-като нямам този избор ще ползавм Уиндоус безплатно, когато имам нужда от него, а за друго ще си ползвам Линукс. Ама това, че на погромистите не им харесвало не ме интересува! След като ще ме ебават, аз не съм длъжен да съм коректен! Във всеки бизнес има един много важен фактор без който никой не може да успее и той се нарича продуктово позициониране! Моето мнение за СтотинкаОС е, че, ако искат да привлекат повече потребители, то трябва да ги търсят сред Уиндоус потребителите, а не сред Линус потребителите! Тези Линукс потребители, които по една или друга причина са навлезли в света на Линукс са свикнали с нещо вече и трудно да бъдат дръпнати към тяхната кауза, но Уиндоус се ползва от над 90%, които голяма част от тях го ползват по принуда и много по-лесно биха ги привлекли, както това прави Минт, но върху Дебиан/Убунту. Не дизайна на интерфейса, а лицензирането определя бизнес модела и философията! От самото начало на Линукс увлечението ми не съм вярвал, че видиш ли Линукс се е създал от ентусиазма на програмистите, дето цял ден бичат код за кинти и като се приберат в къщи, вместо да си видят семейството, сядат да бичат за удоволствие! Все пак и аз съм семеен и имам представа какво е да имаш семейство с деца!
 15. Малко въпроси за M.2 NVMe SSD

  Точно и мен това описание ме озадачи като го видях на едната платка, но сред като ги бях поръчал, но пише, че се изисква Уиндоус 10, а има и инструкции в нета как да се добавят драйвери за Уиндоус 7 при инсталацията и от тук вече в главата ми стана каша. Май ще трябва да забравя за m.2 NVMe и да мисля само за m.2 SATA ! Поръчах сега по една от тези две платки и се надявам да станат с M.2 SATA "B" Key! https://www.aliexpress.com/item/Desktop-Dual-Port-NGFF-M-2-B-M-Key-SSD-to-PCI-Express-PCI-E-4X/32729463509.html и https://www.aliexpress.com/item/PCI-E-Express-2-0-to-NGFF-M-2-B-Key-SSD-SATA-III-3-0/32827156737.html ! Гимнастиката се налага за това, че ползвам SFF маркови компютри няколко(за специфични нужди), но сата 6ГБ са само тези със сокет 1155 и по-нови, а скоро не смятам да минавам на такъв. Преди 1155 са със сата 3ГБ. За това и в момента съм със ССД на такава платка, но мсата, което добавя сата 6ГБ. Ама сега с масовото навлизане на м.2, мсата дисковете станаха скъпи и избора е малък, а м.2 са на цената нормалните 2,5 инчови, но пък тези кутии са с място за 1 диск, а слотовете са ми излишни за нуждите.
 • Разглеждащи в момента   0 потребители

  Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.