Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

По някакъв начин мога да преведа Photoshop

Featured Replies

По някакъв начин мога ли да преведа тази програма. Знам че ще е доста полезно това. И се чудя как мога да го осъществя?

• Автор

Благодаря за отговора ти. Прочетох съобщенията от темата и все още се чудя как да преведа менютата на Photoshop-a. С hex editor??! Как и от каде мога да сваля нещо такова?! В момента тегля multilizer. Дано помогне. Ползвал съм преди ResHack-а. Пробвах и restorator.

Ако ми дадете някакви tips ще съм ви благодарен!

• Автор

Така ...Взех WinHEx и почнах дапревеждам, НО имам проблем. При заместването на "Open" с по-дългото "Отвори" нищо не се получава. Незнам как да избегна това изискване да са равен брой символи думите?

ПП: & за какво служи когато е преплетено например в "Open" (O&pen)!?

EDIT: Проблема идва също когато заменям стрингове с различна дължина, тоест променям размера на файла и всичко отива по дяволите. sad.gif

Редактирано от antitoxic (преглед на промените)

Значи това са късите команди - клавишните комбинации с които мижеш да работиш пак, ако нямаш мишка. За другото не мога да помогна. cool.gif

Редактирано от Dumper (преглед на промените)

Само да уточня, че има значение къде ще се намира знакът "&", защото слеващата буква след него ще бъде подчертана и ще служи за управление от клавиатурата. В случаят с O&pen активната буква ще е "p".

Смятам, че ще бъде доста полезно за теб да видиш следната тема - Превод и локализация на програми

• Автор

Тази тема съм я чел. Аз отдавна съм регистриран, но само чета и скоро реших да преведа photoshop и се натъкнах на проблеми от сорта:

- "Отворяне" или "Отвори" са по-дълги от "Open" и така трябва или да увелича самия файл или да увелича hex блока където е дефинирано "Open". В първия случай имам проблем с това че когато увелича размера на файла и се опитам да стартирам Photoshop-а ми изписва "Bad memory access" а при другия случай се бъгва интерфейса просто sad.gif....

Някакви идеи за изход??

Не си губи времето с hex editor. Дори и да успееш да го преведеш по този начин, което за Photoshop-a е невероятно, какво смяташ да правиш с него? Ако искам да ми дадеш превода си, какво ще ми изпратиш - Ехе-то на Фотошопа ли? И какво ще го правя?

По-добре погледни тази страничка и виж дали ще ти хареса нещо от нея:

http://www.sneepers.net.ru/topic1114.html

Иначе намерението ти заслужава похвала. :)

Преди да се захванеш с Фотошопа, не е лошо да се пробваш с някоя програмка с по-прост интерфейс - ей така, за загрявка.

Друг вариант (по-добър) е да се свържеш с Adobe и да предложиш твоя превод. От версия 8 - CS-CE Фотошопа вече е с многоезичен интерфейс, но българският все още го няма.

Освен това най-добре е първо да си преведеш всичко преварително на хартия, защото положително ще се наложи да измисляш нови думички - никак не е лесно, вЕрвай ми!

... Но това, разбира се, не е причина да се отказваш.

Успех! :bye:

• 3 седмици по-късно...

а като го преведеш мое ли да го хвърлиш на Имейла ми

• 2 месеца по-късно...
По някакъв начин мога ли да преведа тази програма. Знам че ще е доста полезно това. И се чудя как мога да го осъществя?

<{POST_SNAPBACK}>

Аз нямам много опит и незнам другите с какво правят преводите, но съм разбрал, че на някои програми интерфеисните панели и стринговете се намират в .dll файловете, а на други в ексето. С PE Explorer можеш да отвориш .exe и .dll и да бъркаш по кода, да сменяш шрифтове и пр. кракерите много го ценят. PASSOLO е програма специално за правене на локализации и като преведеш едно изречение на едно место, тя автоматично го превежда навсякъде другаде и работата спори доста повече отколкото с хекс едитора и пе експлорера. Обикновенно българската дума и изречение е по дълго от англииското и с тези програми можеш да променяш големината на бутоните и панелите.

Успех.

• 2 седмици по-късно...

Точно за тази програмка смятам да помогна :nono:

PE Explorer 1.97 (Windows 95/98/NT/2000/XP SP2)

PE Explorer - Windows PE file editor, Resource editor, Quick DLL Viewer, API Function Syntax Lookup, Dependency scanner and Disassembler, more:

New*

• Now supports replacing an icon resource with an icon from an ico file.

• Now supports editing String and Message Tables using external unicode .txt files.

• Now supports adding a resource section to files that contain no resources at all.

http://www.heaventools.com/download/pexsetup.exe

:bye:

Едит tigertron: Правилата

2.10 Забранено е публикуването и разпространението на незаконни програми, кракове, пачове и серийни номера, както и заявките за такива.

• 4 месеца по-късно...

Превода вече готов ли е и ако е пуснете един линк за сваляне че много ми се иска да ми е на БГ. cool.gif

• 6 месеца по-късно...
Така ...Взех WinHEx и почнах дапревеждам, НО имам проблем. При заместването на "Open" с по-дългото "Отвори" нищо не се получава. Незнам как да избегна това изискване да са равен брой символи думите?

EDIT: Проблема идва също когато заменям стрингове с различна дължина, тоест променям размера на файла и всичко отива по дяволите. sad.gif

Пробвай exeScope,с нея променяш дори размера на бутоните.Добре е да се преведе Фотошопа,но като го гледам,ще отнеме доста време за сам човек. ;)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.