Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Раздяла на парцел и поставяне на ограда

Featured Replies

Здравейте, имам следния казус, живея в наследствена къща от два етажа, като първия етаж е мой, а втория на роднини, етажите са разделени с отделни входове, имаме и голямо дворно място, което е разделени на две, но между нас си не по документи! Проблема е, че с роднините не се разбираме, заради българския манталитет, злоба и завист, иначе нищо не съм им направил, поставят ми яйца, уш ми прават Маги, конци ми връзват по вратите играят си с търпението ми и това го правят, като ме няма вкъщи предложих да вдигнем ограда, довар 2м. Нито те да ме гледат, нито аз, но вдигнаха огромен скандал с тях не може да се разговаря нормално и не са съгласни! Етажите от къщата са разделени документално, още от баба ми едно време, но двора не, има ли някакъв начин по съдебен път да се раздели и да вдигна ограда 2м височина, без тяхното съгласие, ако може някой да помогне ще съм благодарен!

Има минимални изисквания за размер (квадратура) на парцели, както и лице към улица.

Дай 20 лв за консултация, по форуми не става.

преди 1 час, RudeBoy написа:

Първо раздели двора по документи, след това строй дУвари. За целта - консултирай се с адвокат.

Правилно!

Другия вариант - Продаваш им твоя дял или изкупуваш техния, с такива хора живот нема, аз също никога не съм успявал това да го разбера, но си ги има такива.

След като оправиш нещата документално, провери какви бяха изискаванията за дувара. Ако градиш нещо по сериозно може да ти трябват разрешителни,планове, скици и тн. и тн.Аз уж нямам проблеми с  "добрата" ми комшийка и роднина да почна  стена.А тя ме чакаше   да се изръся  с пари, и да пусне жалба,ю за да бутам каквото съм направил...Същата тази не и мина номера с друг комшия, и просто му поливаше основите на дувара докато не падна...Аз си реших проблема с мрежа и декоративни  храсти.Кой знае твойте роднини/гадни какво ще ти измислят.

След като оправиш нещата документално, провери какви бяха изискаванията за дувара.

Как „какви” - то си пише, чл. 48 от ЗУТ.
До 0,6 метра височина на плътната част - без съгласие, над тази височина се иска съгласие от съседа.

Моят съвет е - вместо два отделни парцела (което не е сигурно, дали може) - учредете си право на ползване на половинките. И сложете мрежа между частите.

Дели двора и слагай ограда, че при подобен случай на един приятел "родата" от другата врата му счупиха главата от бой и сега се съдят. Колкото по-бързо оправиш това, толкова по-добре. Има една поговорка, че роднините се карат или за имоти, или за пари.

• Автор

Ще се консултирам с адвокат, знам че във форуми не се решават такива проблеми, но знам, че има и доста запознати хора със законите, затова и писах тук. Значи по закон, когато е разделени двора по документи, мога да сложа 0,6м. дуварче и нагоре евентуално мрежа и след това изкуствени храсти плет, за да не се гледаме, ако е така пак ще ми свърши работа до някъде, благодаря на всички включили се и не пожелавам на никои такива роднини и съседи!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.