Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

А1 Рутер, отваряне на порт

Featured Replies

Здравейте,

В офиса имам един компютър за сървър, където се намира базата данни на счетоводните програми. В офиса го достъпвам чрез вътрешната мрежа 192.168.0.12. Искаме да може да се достъпва от други места, за целта се обадих на А1 да ни пуснат реален IP адрес на рутера, но не мога да направя конфигурацията, а от А1 ми казаха, че не могат да ми помогнат. До колкото разбрах трябва да отворя порт и да го достъпвам с реално.ип:порт, но не става. Ето найстройките, които правя, може ли дами кажете къде бъркам?

Благодаря

Ruter.jpg

Local IP Address: 192.168.0.12
На машината , на която е базата трябва да се зададе ip адрес 192.168.0.12 на мрежовата карта
В рутъра трябва да се зададе DHCP да раздава адреси над този ip adres 192.168.0.13/192.168.0.255
External IP Реалното ИП от А1, което стига до рутера - google >my ip

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

Щом счетоводните програми дават възможност за работа по мрежа най-добре е да се свържеш с поддръжката им за насоки или дистанционен достъп за решаване на проблема.

То е ясно, че е а1, ама има доста неизвестни....като гледам портовете, подозирам, че става дума за sql db, но ако става дума за "web" базирана система (през browser), двата дефолтни порта, може да не са достатъчни.....

току-що, J.P. Montoya написа:

То е ясно, че е а1, ама има доста неизвестни....като гледам портовете, подозирам, че става дума за sql db, но ако става дума за "web" базирана система (през browser), двата дефолтни порта, може да не са достатъчни.....

Мен ме съмнява, че домашният интернет на питащия е на А1, а не офисният.

преди 3 минути, Емил Костов написа:

Мен ме съмнява, че домашният интернет на питащия е на А1, а не офисният.

Е, то ако е така.....направо няма какво да се коментира :)

• Автор

Здравей, DarkEdgе, на компютърса сме задали 192.168.0.12 и рутера е на dhcp, сложили сме и реланото IP, но не става, направили сме това което съм пуснал на снимката

2249 не могат да се справят с рутера на А1

Емил Костов А1, едно момче което е в англия, на нас ни смениха рутера от 

преди 39 минути, ivan_fsg написа:

Здравей, DarkEdgе, на компютърса сме задали 192.168.0.12 и рутера е на dhcp, сложили сме и реланото IP, но не става, направили сме това което съм пуснал на снимката

2249 не могат да се справят с рутера на А1

Емил Костов А1, едно момче което е в англия, на нас ни смениха рутера от 

Рутерът на А1 на ЛАН частта 0 мрежа ли раздава? Кажи му марка и модел.Зареди станицата Ping.eu. От там избери опцията port Check и покажи резултата.

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

преди 29 минути, ivan_fsg написа:

не могат да се справят с рутера на А1

Сигурен ли си, че само тия два порта се ползват? 

преди 24 минути, Емил Костов написа:

Кажи му марка и модел 

преди 17 минути, ivan_fsg написа:

Когато дам да провери рутера с тези портове ми дава, че портовета са затворени а в настройките на рутера са enable.

20200825_165704097_iOS.jpg

External IP трябва да е 0.0.0.0....ако зададеш там конкретно, публично IP, ще имаш услуга само от него.

И е добре да уточнявате вида на устройствата....разликите са големи

Сигурно ли е, че за да работи рази програма са нужни точно тези портове?

току-що, Емил Костов написа:

Сигурно ли е, че за да работи рази програма са нужни точно тези портове?

Емо, това стандартните за sql "сървър". Вече, ако има други...знаят ги девелоперите на софтуера. Външния адрес е или 0.0.0.0 или без параметър за да има "видимост" от всяка друга isp мрежа. Ако има вдигнат някакъв уеб интерфейс, може би и 80, но ако е така......не бих го правил. Има си VPN ....

• Автор

Емил Костов - от фирмата ми казаха, че трябва да са тези
J.P. Montoya - С VPN означава, че трябва даден компютър да не се ползва в офиса, докато някой работи от вкъщи. Плюс това, откакто ни смениха рутера и VPN не работи и го подкарахме с Hamachi (направили сме вирутална мрежа и от там го достъпваме).

ПП сега ще пробвам това с 0.0.0.0

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.