Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Мнение за нова конфигурация

Препоръчан отговор

преди 13 часа, Gaming_Solutions написа:

Компютъра до колкото разбрах ще се ползва за филми, музика и фотошоп. Какво точно ще се прави на фотошоп, професионална работа или просто заигравка, трябва автора да сподели. Аз в работата работя на SolidWorks и понякога ми се налага да рендвам моделите с процесора. В моя случай повечето ядра на 2600Х ще са ми от полза, но за фотошоп до колкото си спомням по-важно е еднонишковата производителност пред повечето ядра. Накрая може да се окаже, че най-удачният избор е да се вземе един RYZEN 3 3100 ако ще се ползва видео картата, огромен ъпгрейд ще е спрямо Е8500 и автора ще остане доволен, особено и с бързото SSD NVMe.

Принципно ми трябва най вече за стакване и обработка на снимки в фотошопа.

Една снимка като се стакне става над 150mb ......

Игри не играя в момента защото не ми остава време за подобно нещо.....затова казах , че за момента няма да играя игри на него .....

Просто искам нещо по мощтно , да не ми се налага да сменям след няколко месеца компоненти.......затов и показах тази  рам на Corsair ,ако тя е по добрата бих искал да взема нея , както и дъно което подлежи на ъпгрейд след година или две...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Не знам дали си заслужава  да се вложи малко повече пари и да се вземе това.....

https://outmax.bg/dmz/index.php?_a=viewProd&productId=88049

https://www.vario.bg/msi-b450-tomahawk-max-7c02-020r

https://outmax.bg/dmz/index.php?_a=viewProd&productId=88480

https://outmax.bg/dmz/index.php?_a=viewProd&productId=63737

Дали ще падне цената на процесора 3600Х ,  виждам че се предлага на доста конфигурации...🤔🤔

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, bebo_ написа:

Не знам дали си заслужава  да се вложи малко повече пари и да се вземе това.....

https://outmax.bg/dmz/index.php?_a=viewProd&productId=88049

https://www.vario.bg/msi-b450-tomahawk-max-7c02-020r

https://outmax.bg/dmz/index.php?_a=viewProd&productId=88480

https://outmax.bg/dmz/index.php?_a=viewProd&productId=63737Дали ще падне цената на процесора 3600Х ,  виждам че се предлага на доста конфигурации...

Точно това дъно беше едно от най-предпочитаните и предлаганите, но за мен лично е доста прехвалено. Аз не бих дал 220+лв. за дъно със стар чипсет, поне да му бяха сложили хубаво аудио за тези пари, а то си е с Realtek ALC892. На новата томахавка B550 вече е ALC1200, но пък цената е над 300лв. вече. 

3500Х е с 6 ядра и 6 нишки, 2600(Х)/3600(Х) са с 6 ядра и 12 нишки. 

Ако си фен на Корсар, дай повече пари и си вземи Корсар, щом това ще те прави по-щастлив. Кеф цена няма, но за мен не си заслижава. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 8 часа, Gaming_Solutions написа:

Точно това дъно беше едно от най-предпочитаните и предлаганите, но за мен лично е доста прехвалено. Аз не бих дал 220+лв. за дъно със стар чипсет, поне да му бяха сложили хубаво аудио за тези пари, а то си е с Realtek ALC892. На новата томахавка B550 вече е ALC1200, но пък цената е над 300лв. вече. 

3500Х е с 6 ядра и 6 нишки, 2600(Х)/3600(Х) са с 6 ядра и 12 нишки. 

Ако си фен на Корсар, дай повече пари и си вземи Корсар, щом това ще те прави по-щастлив. Кеф цена няма, но за мен не си заслижава. 

Четох няколко  негаривни мнения за ds3h , поради тази причина се колебая малко ,предлагат алтернативи на Асрок , както и това: https://www.vario.bg/msi-b550-a-pro-7c56-002r ,казват че било най добрия избор от тези B550 за парите си.

Затова се чудя така......😐🤔

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 55 минути, bebo_ написа:

Четох няколко  негаривни мнения за ds3h , поради тази причина се колебая малко ,предлагат алтернативи на Асрок , както и това: https://www.vario.bg/msi-b550-a-pro-7c56-002r ,казват че било най добрия избор от тези B550 за парите си.

Затова се чудя така......😐🤔

Кой ги предлага тези алтернативи? В един друг БГ форум има цяла тема за дънни платки АМ4 и там много хора се оплакват от Асрок. Гигабайт за АМ4 са ок и от към цена, и от към качество. MSI са страхотни дъна, но ако си поръчаш това ще си почакаш, поръчват го от чужбина. В момента MSI имат проблеми с производствения капацитет и има недостиг на платки. В крайна сметка при дъната си плащаш за всяко нещо, цената не определя качеството, както си го представяш (колкото по-скъпо толкова по-качествено). Дъното, което си избрал има 4 PCIe и 2 М.2 слота, също така и 4 слота за памет, не знам дали ще ги ползваш всичките тези нещо, но ако си го поръчаш ще си ги платиш. В същото време си е с кофти вградено аудио (ако ползваш отделна звукова карта или имаш дак не е проблем).

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 48 минути, Gaming_Solutions написа:

Кой ги предлага тези алтернативи? В един друг БГ форум има цяла тема за дънни платки АМ4 и там много хора се оплакват от Асрок. Гигабайт за АМ4 са ок и от към цена, и от към качество. MSI са страхотни дъна, но ако си поръчаш това ще си почакаш, поръчват го от чужбина. В момента MSI имат проблеми с производствения капацитет и има недостиг на платки. В крайна сметка при дъната си плащаш за всяко нещо, цената не определя качеството, както си го представяш (колкото по-скъпо толкова по-качествено). Дъното, което си избрал има 4 PCIe и 2 М.2 слота, също така и 4 слота за памет, не знам дали ще ги ползваш всичките тези нещо, но ако си го поръчаш ще си ги платиш. В същото време си е с кофти вградено аудио (ако ползваш отделна звукова карта или имаш дак не е проблем).

Да ползвам тази  саунд карта.....

Inked2-22222222222creative1_LI.jpg

Аз мислех да го поръчвам от Германия това дъно  но видях че разликата в цената не е голяма....там излиза към 115 евро с безплатна доставка.

Явно май ще купя това което ти каза,само дано няма проблем......

Ставало е въпрос за B450 ds3h 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 14 минути, Gaming_Solutions написа:

Всички коментирани дъна до момента нямат PCI слот за звуковата ти карта, имат PCIe

Прецака ми се звукана дъното преди време , затова си взех тази карта.....

Някаква алтернатива има ли ,дори и да поръчам нещо от вън ако тук го няма?

Лошото е ,че гледам и други дъна ,дори и такива от вън на B450 като това https://www.notebooksbilliger.de/msi+b450m+mortar+max+mainboard+sockel+am4+b+ware+670749?nbbct=4004_idealo но и те нямат PCI за съжаление

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

... ползвай си alc892 и готово, не чети го геймърското решение какво ти пише, ако нямаш високоомови слушалки или да си взискателен за аудиото ти върши работа... 1200/1220 по-добре , вярно, но само заради това по-скъпо дъно нема сми

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

За високоомови слушалки си трябва слушалков усилвател. Иначе и на колонки за 100лв. се усеща разликата м/у 1200/1220 и 887/892. Никъде не съм го карал да търси скъпо дъно, напротив, просъветвах го да си спести парите, защото 90% от хората слагат една видео карта, две плочки рам и евентуално едно м.2 SSD на дъната си и повече от половината слотове стоят празни, а са си платили за "неорязано" дъно. Единствено му казах ако все пак реши да се изръси 250лв. за дъно да гледа аудиото какво е.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

.... и кое го това дъно което има точно толкова слотове и портове, колкото се ползват?? Това с неизползваемите интерфейси са абсолютни празни приказки и важи за почти всеки потребител, който си купи актуално дъно. Няма заради това, че ползваш едно видео, едно ССД и 2 плочки памет да си вземеш орязано дъно я? Щото точно орязаното дъно със сигурност няма да дойде с хубав аудио чип! И обратната логика - няма да дадеш +50-100 за дъно с хубаво аудио, ако това не ти е приоритет!

- и още нещо колега, много дъна с 1200/1220 имат слушалков усилвател към дака... а пък alc892 енапълно достатъчен за всеки домашен потребител и който твърди обратното не в обективен или има претенции за аудио, които не следва да прилага и за другите

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 13 минути, Gaming_Solutions написа:

За високоомови слушалки си трябва слушалков усилвател. Иначе и на колонки за 100лв. се усеща разликата м/у 1200/1220 и 887/892. Никъде не съм го карал да търси скъпо дъно, напротив, просъветвах го да си спести парите, защото 90% от хората слагат една видео карта, две плочки рам и евентуално едно м.2 SSD на дъната си и повече от половината слотове стоят празни, а са си платили за "неорязано" дъно. Единствено му казах ако все пак реши да се изръси 250лв. за дъно да гледа аудиото какво е.

Значи последно да взема Gigabyte ds3h пред всички коментирани дъна до тук ,така ли ?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 42 минути, arestant написа:

.... и кое го това дъно което има точно толкова слотове и портове, колкото се ползват?? Това с неизползваемите интерфейси са абсолютни празни приказки и важи за почти всеки потребител, който си купи актуално дъно. Няма заради това, че ползваш едно видео, едно ССД и 2 плочки памет да си вземеш орязано дъно я? Щото точно орязаното дъно със сигурност няма да дойде с хубав аудио чип! И обратната логика - няма да дадеш +50-100 за дъно с хубаво аудио, ако това не ти е приоритет!

- и още нещо колега, много дъна с 1200/1220 имат слушалков усилвател към дака... а пък alc892 енапълно достатъчен за всеки домашен потребител и който твърди обратното не в обективен или има претенции за аудио, които не следва да прилага и за другите

Защо да не си взема орязано дъно ако ще ми върши работата за която го взимам?

Има дъна Micro ATX с 1200/1220, и никъде не съм предлагал на колегата да си вземе скъпо дъно с 1200/1220, казах му ако ще дава толкова пари поне да е с хубаво аудио, има разлика нали? Дъното което му предложих DS3H e с ALC887

Някои дъна с 1200/1220 имат и слушалков усилвател, но от предният ти пост се разбира друго, така както си го написал. Аз само ти отговорих, че за високомови слушалки си трябва слушалков усилвател, дали ще е вграден в дъното или не, слушалковия усилвател си е слушалков усилвател.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, Gaming_Solutions написа:

Има дъна Micro ATX с 1200/1220, и никъде не съм предлагал на колегата да си вземе скъпо дъно с 1200/1220, казах му ако ще дава толкова пари поне да е с хубаво аудио, има разлика нали? Дъното което му предложих DS3H e с ALC887

Някои дъна с 1200/1220 имат и слушалков усилвател, но от предният ти пост се разбира друго, така както си го написал. Аз само ти отговорих, че за високомови слушалки си трябва слушалков усилвател, дали ще е вграден в дъното или не, слушалковия усилвател си е слушалков усилвател.

Слушалки не ползвам , само колони имам 2+1

Ако дъното си заслужава значи взимам него , плюс другите неща които каза.

Исках да попитам последно..... има ли смисъл от по скъп орцесор 3600Х или не ?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 13 минути, Gaming_Solutions написа:

... то и аз горе само описах някои сценарии за масови потребители какво би осмислило по-висок клас вградено аудио, но ти ми развиваш теории за слушалките -дадох пример, не да търсиш под вола теле

.... и не, пределно е ясно, че на процесор от нивото на 2600Х/3600Х никой мислещ човек няма да сложи дъно с 2 слота за памет и орязани портове/слотове само щото ще върши работа, ще ти издам и причините за това 1) почти всяко едно смислено поне Б450 дъно за поне 140-150 лева има 4 слота за памет и предостатъчно от всички останали слотове и портове, че да ти хартисат 2) на процесор за 270-400 лева няма да сложиш дъно за 100 ако ще и идеална работа да ти върши...само щото не ти трябват портове, пък ти ако мислиш да слагаш, ще ти е много интересно в този раздел ;)) 

- и за теб бонус 3) евтините дъна освен орязана логика и портове са цялостно по-лошо изградени като елементи, врм, платка, радиатори ......та се получава цялостно по-куц продукт -за най-нисък клас ЦПУ айде минава, но не и към средния вече.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 5 минути, arestant написа:

... то и аз горе само описах някои сценарии за масови потребители какво би осмислило по-висок клас вградено аудио, но ти ми развиваш теории за слушалките -дадох пример, не да търсиш под вола теле

.... и не, пределно е ясно, че на процесор от нивото на 3600Х никой мислещ човек няма да сложи дъно с 2 слота за памет и орязани портове/слотове само щото ще върши работа, ще ти издам и причините за това 1) почти всяко едно смислено поне Б450 дъно за поне 150 лева има 4 слота за памет и предостатъчно от всички останали слотове и портове, че да ти хартисат 2) на процесор за 400 лева няма да сложиш дъно за 100 ако ще и идеална работа да ти върши...само щото не ти трябват портове, пък ти ако мислиш да слагаш, ще ти е много интересно в този раздел ;)) 

- и за теб бонус 3) евтините дъна освен орязана звързаност и портове ся цялостно по-лошо изградени като елементи, врм, платка, радиатори ......та се получава цялостно по-куц продукт

Има много Micro ATX дъна с достатъчно фази и с добро охлаждане на врм напълно адекватни за по-мощни процесори от 95 ватовия 3600Х.
ПП. Всъщност ти какво разбираш под "орязано" дъно?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

... - няма значка не ми се разтягат локуми... твърдението на което спорих е че някой като има 2 стика памет и една карта едва ли не другите портовe са напълно излишни и да си вземе дъно с малко такива 

- форм факторът сам по себе си не отговаря на орязване! това че е малко едно дъно не значи веднага че е орязано... и всички тия хубави или поне прилични матх дъна са си точно с повечко портове и с 4 слота за памет ( освен най висок клас клокърски ) и тн и тн ...

... дека е линка за factorbravo :D 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 20 минути, arestant написа:

... - няма значка не ми се разтягат локуми... твърдението на което спорих е че някой като има 2 стика памет и една карта едва ли не другите портовe са напълно излишни и да си вземе дъно с малко такива 

- форм факторът сам по себе си не отговаря на орязване! това че е малко едно дъно не значи веднага че е орязано... и всички тия хубави или поне прилични матх дъна са си точно с повечко портове и с 4 слота за памет ( освен най висок клас клокърски ) и тн и тн ...

... дека е линка за factorbravo :D 

на предната страница 😉

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 11 часа, bebo_ написа:

Слушалки не ползвам , само колони имам 2+1

Ако дъното си заслужава значи взимам него , плюс другите неща които каза.

Исках да попитам последно..... има ли смисъл от по скъп орцесор 3600Х или не ?

Потърси бенчмаркове за Photoshop и прецени дали си заслужава. Като цяло фотошопа не се възползва много добре от повечето ядра все още за сметка на еднонишковата производителност. Това и обяснява факта защо 3100, който ти предложих на предната страница (ако искаш да спестиш пари) бие 2600. Интел също е вариант

1548588786_Screenshot2020-08-11at01_51_4

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 38 минути, Gaming_Solutions написа:

Потърси бенчмаркове за Photoshop и прецени дали си заслужава. Като цяло фотошопа не се възползва много добре от повечето ядра все още за сметка на еднонишковата производителност. Това и обяснява факта защо 3100, който ти предложих на предната страница (ако искаш да спестиш пари) бие 2600. Интел също е вариант

1548588786_Screenshot2020-08-11at01_51_4

Видях няколко такива теста в нета , там прочетох и за този процесор 3600 https://www.gamersnexus.net/hwreviews/3489-amd-ryzen-5-3600-cpu-review-benchmarks-vs-intel

Справя се добре ,интересно ,че не видях никъде със 3600Х

For a video maker with a stricter budget, the AMD Ryzen 5 3600 is superior to its immediately price-matched competition from Intel, although you may be better served by purchasing an R7 2700 on steep sale and overclocking it. That’d land you at our overclocked 2700X result of 4.3 minutes for the 1080p  

Казват че този се справял малко по добре https://www.jarcomputers.com/AMD-Ryzen-7-2700X_prod_CPUPAMDYD270XBGAFBOX.html?ref=prod

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

... колега вместо да се занимаваш с глупости досега да си си събрал чаркалятя.... имаш видео и захранване, вземай един 10400/Ф - по добър от всичко до тука за фотошоп, Б460 матх дъно Asus tuf b460m-plus или по евтиния Asrock b460m pro4, 2x8GB DDR4 3000 за 100-110 лева или 2х16 за 200 лева, едно голямо NVME SSD и си готов.

ПС - като сменяш после захранване - BQ SP9 500W, superflower bronze king eco 500W 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...