Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

Здравейте, реших да сменя десктоп компютъра си с по-нов. В момента съм пред дилема дали да заложа на LGA 1151 или LGA 1200. Започнах да се чудя какво да правя, понеже на няколко места прочетох, че 1200 няма бъдеще и не си заслужава парите. Ако може да кажете вие какво мислите !

• Автор

Ще купувам дъно, процесор, DDR4, SSD m.2. Принципно домашния компютър се ползва за филми, музика и от време на време Warface. Целта е просто подновяване на машината.

Зависи. Примерно 4 ядрения i3-10100F е малко под 200 лв. но за филми и по-евтиния i3-9100F е над необходимото.

Имам предвид че и стар 2 ядрен ти върши работа за целта с достатъчно рам и ssd.

• Автор

Въпроса ми е по-скоро 1151 или 1200. Да речем дъно около 200, процесор до 400.... Но според вас има ли бъдеще 1200, че да купувам такова дъно. 

Що да няма бъдеще? Ще поддържа 10-то и 11-то поколение процесори. Докато 1151 има само минало с 8-мо и 9-то поколение, 8-мо са много скъпи, 9-то има някои доста изгодни като цена/параметри процесори, но подобни вече има и 10-то поколение и ако няма голяма разлика в крайната цена е по-добре да заложиш на по-новия сокет (пак с уговорката ако са на близки цени <100 лева разлика)

преди 1 час, Executor Executor написа:

Здравейте, реших да сменя десктоп компютъра си с по-нов. В момента съм пред дилема дали да заложа на LGA 1151 или LGA 1200. Започнах да се чудя какво да правя, понеже на няколко места прочетох, че 1200 няма бъдеще и не си заслужава парите. Ако може да кажете вие какво мислите !

Категорично ли не искаш АМД?

• Автор
преди 7 минути, ined написа:

Що да няма бъдеще? Ще поддържа 10-то и 11-то поколение процесори. Докато 1151 има само минало с 8-мо и 9-то поколение, 8-мо са много скъпи, 9-то има някои доста изгодни като цена/параметри процесори, но подобни вече има и 10-то поколение и ако няма голяма разлика в крайната цена е по-добре да заложиш на по-новия сокет (пак с уговорката ако са на близки цени <100 лева разлика)

Еми май LGA 1200 ще е. Просто не бях на 100 % убеден.

AMD са служебните компютри на работа, нямаме проблем. Но като че ли по навик си карам на Intel и за сега не мисля да сменям.

Ако караш "по навик", може да пропуснеш много. Не че последните Intel-и са лоши, но се очертава новите AMD-та да са доста на ниво, поне според предварителната информация. Очаква се да започнат да се продават глобално на 5 ноември.

• Автор
преди 2 часа, killchain написа:

Ако караш "по навик", може да пропуснеш много. Не че последните Intel-и са лоши, но се очертава новите AMD-та да са доста на ниво, поне според предварителната информация. Очаква се да започнат да се продават глобално на 5 ноември.

Съгласен съм, но все пак става дума за домашен компютър. Решил съм да е интел както до сега. Колебаех се на кой сокет да заложа.

На работа сме с доста силни AMD конфигурации, AMD Ryzen 9 3900X+ Quadro RTX5000.... 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.