Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с идикатора за клавиатурната подредби в Deepin 15.11 и Ubuntu DDE Remix ! Един и същ проблем и в двете дистрибуции!

Featured Replies

И в двете дистрибуции се използва един ДМ и в двете дистрибуции, които тествам на и тунинговам на виртуалки проблема е един и същ :( ! След добавяне на втора клавиатурна подредба, индикатора се показва, но след рестарт вече не се показва. При изтриване на втората подредба и после пак извикване, отново се показва, но до следващия рестарт. Намерих съвет да се инсталира dconf-editor и да се направи тази настройка http://prntscr.com/v1voxw . При мен сработи на стойност 500 и след рестарт вече не се скрива, остава си, ама само след рестарт :( ! Като угася компютъра от шът даун-а и го стартирам..... нъц! Индикатора го няма! Като го рестартирам след старта, индикатора отново си идва! Пробвах със стойности до 1500. След 1500 спира да се показва и след рестарт. Междувременно, докато рових из нета, намерих къде се залага тази настройка в :

/usr/share/glib-2.0/schemas/com.deepin.dde.dock.gschema.xml

row 68-71

<key type="u" name="delay-plugins-time">
            <default>0</default>
            <summary>Control plug-in delay loading time</summary>
            <description></description>
TO:

<key type="u" name="delay-plugins-time">
            <default>500</default>
            <summary>Control plug-in delay loading time</summary>
            <description></description>

Но, интересното е, че, като върнах на стар снапшот, преди да инсталирам dconf-editor , като я поставя там стойността 500, индикатора не ми се показва след рестарта :( ! В момента в който инсталирам dconf-editor и индикатора веднага изкача след рестарта, но, като се угаси и се стартира не излиза, докато не се рестартира повторно :( ! 

Не знам англичански и ми е много трудно да намирам решения за такива, по-засукани проблеми из нета :( . Някъде бях срещнал из нета, че този проблем се е появил след версия 15.08. Сега я търся да я инсталирам и нея.

преди 7 часа, backinblack написа:

И в двете дистрибуции се използва един ДМ и в двете дистрибуции, които тествам на и тунинговам на виртуалки проблема е един и същ :( !

Според мен проблема идва и поради това че пробваш на виртуалки.

Защото VM отделно си имат проблеми и настройки за клавиатура, мишка, USB и т.н.

Така че сега превключването на клавиатурата на отделните езици веднъж минава през драйвера на VM, а после през този на линукс-а и не се знае какво става и къде пропада.

Така че тествай на истинска (реална) инсталация на Deepin.

• Автор
преди 1 час, vpvelev написа:

Така че сега превключването на клавиатурата на отделните езици веднъж минава през драйвера на VM, а после през този на линукс-а и не се знае какво става и къде пропада.

Не ми е проблем за нула време да го прехвърля на реална машина да го изпробвам. Имам под ръка железа за тест, но, досега не ми се е случвало да се разминават. Но, има логика в това, което казваш и ще го пробвам.

Снощи след като пуснах поста намерих версии 15.08 и 15.09 на Deepin, които инсталирах на виртуалка. Никакви проблеми с индикатора преди ъпдейта им. Работи си перфектно и след ъпдейта спира да работи. Това е и причината да смятам, че няма да има разлика, ако пробвам на желязо :( .

Надявам се някой по-добре с англичанския от мен, да пусне един бръз сърч в гугъла дали и при други го има проблема и какви решения има. 

• Автор
преди 14 часа, vpvelev написа:

Братле, ти взе, че позна :) ! Прехвърлих го на жИлЕзо и нЕма проблем :) ! До сега не ми се е случвало разминаване между виртуалка и желязо :) !

Сега остава да взема да пробвам на желязо тази стойност 500 дали ще сработи без да е инсталиран дконф-а ! 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.