Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Последователно или поотделно свързване на вентилаторите на ARCTIC Freezer 34 eSports DUO

Featured Replies

Добро утро и спорна седмица!

Имам този охладител за процесор. Съответно, първият вентилатор е свързан към хедъра за процесор, а вторият - sys fan 1. Вентилаторите разполагат и с втори конектор - 4-пинов мъжки за последователно свързване. Въпроса ми е, не е ли по-добре да са свързани последователно или да ги оставя, както са в момента поотделно?

arctic_freezer_34_esports_duo_15-600x293

Благодаря предварително!

• Автор
преди 12 минути, цър-вул написа:

Като гледам ми прилича на конектор за свързване на още един вентилатор

Да, и вторият вентилатор чрез женския си 4-пинов конектор може да се закачи към първия. Не знам кой вариант е по-удачен и за това се обръщам към вас.

Двата свързани заедно, ще имат еднакво управление. Ако всеки е закачен към различно управление, може да възникнат проблеми с потока

• Автор

Добре, благодаря за уточнението. Ще коригирам нещата като се прибера. За съжаление, така са ми ги свързали при сглобяването.

От електическа гледна точка това е успоредно свързване (иначе напрежението щеше да пада за всеки следващ свързан вентилатор). Хубаво е да се съобрази и колко ток може да даде един header от дъното. На всеки от вентилаторите следва да пише колко консумира. С два вентилатора най-вероятно няма да се претовари, но все пак е добре да се погледне.

Колкото до управлението - трябва да може да погледнеш на какви обороти въртят двата вентилатора. Ако са на отделни конектори, наистина може да се получи разминаване в оборотите, което дори да не създава проблеми с охлаждането, ще прави излишен шум (често вторият вентилатор се добавя именно за да успокои завихрянията при излизане на въздуха от радиатора).

• Автор

За охладителя открих това: Current/Voltage – 0.13A/12V DC per fan

Докато от книжката на дъното пише това.

Понеже нищо не разбирам от тоци, как да тълкувам тези цифри и ще имали проблем ако вържа втория вентилатор непосредствено за първия (паралелно)?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.