Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с телефона

Featured Replies

Здравейте. Бих искал да се обърна към вас във връзка с проблема, който прави телефона ми. Разполагам с Alcatel 5V. Когато говоря и затваря разговора автоматично, без да издаде звук, както го прави когато някой затвори реално. Обхвата е пълен, телефона не забива и не сече, но просто изключва разговора произволно на 1, 5, 10 минути от разговора. Имате ли идеи от какво би могло да е? Благодаря предварително! 

"Би могло" дисплеят да не си изключва чувствителността при разговор, и при неволно докосване до ухото да прекъсва разговора. Пробвайте на високоговорител как е.

А "би могло"  и да е от нещо друго. Alcatel са боклучава китайска марка, и телефоните им дават подобни проблеми. Отнесете се към сервиза, или, ако е гаранционен - към търговеца.

При всички случаи е дефект, не е до софтуер или настройки.

• Автор

Когато започвам разговор винаги го заключвам и екрана е черен. Преди две  години нямаше подобен проблем. На високоговорител също е изключвал, но по-рядко. Същият проблем прави и телефона на шефа, който е със Samsung....

преди 9 минути, Martin Dinev написа:

Когато започвам разговор винаги го заключвам и екрана е черен. Преди две  години нямаше подобен проблем. На високоговорител също е изключвал, но по-рядко. Същият проблем прави и телефона на шефа, който е със Samsung....

Направи му хард ресет.

Имаше една опция Power бутонът да го играе червена слушалка - виж дали е включено при теб. Не казваш да затваря при изключване на дисплея, но според мен все пак не пречи да пробваш да го пуснеш опцията и да я спреш пак (най-вероятно е спряна).

Виж дали сензорът за близост работи правилно - примерно пусни разговор на високоговорител, доближи ръка до слушалката и виж дали дисплеят ще загасне.

Преди 5-6 месеца имах подобен проблем. Както си говоря изведнъж разговора прекъсва без никакъв сигнал. Това го правеше в къщи, на моя телефон и този на съпругата ми. Като отидем на работа никакъв проблем. Оказа се, че проблема е в А1. Ремонтирали нещо клетки /оптимизация на мрежата/ и получавам сигнал от друга /съседна клетка/, който е слаб и се губи на моменти. Това го установихме след няколко разговора с оператор на *88. След известно време се оправи /явно ремонта на клетката беше приключил/.

преди 5 часа, RudeBoy написа:

А "би могло"  и да е от нещо друго. Alcatel са боклучава китайска марка

Нито са боклукчива, нито са китайска марка, учудвам се че точно ти не знаеш, но Алкател са сред първите марки мобилни телефони и не са китайска а френска марка.

Иначе идеята за неизключвашия се дисплей е възможна и според мен най вероятна.

Вероятност има някъде да е указано колко да трае разговора и след това да се изключи телефона. 

По-вероятно е да докосвате (несъзнателно) нещо което да довежда до прекъсване на разговора.

Успех!

п.п. До толкова ми са способностите на гадател. :)   

преди 8 часа, Martin Dinev написа:

Здравейте. Бих искал да се обърна към вас във връзка с проблема, който прави телефона ми. 

Изберете от менюто мрежа която е с най стабилна връзка в района който сте ако в момента е на auto 2G/3G/4G, 3G например в повчето случай се явява решение на такъв проблем. 

преди 3 часа, Bubbles написа:

Нито са боклукчива, нито са китайска марка, учудвам се че точно ти не знаеш, но Алкател са сред първите марки мобилни телефони и не са китайска а френска марка.

В момента ги призвеждат TCL не знам дали е купен бранда или просто ги сглобяват китайците. 

преди 1 час, FusE написа:

В момента ги призвеждат TCL не знам дали е купен бранда или просто ги сглобяват китайците. 

По вероятно е само да ги сглобяват или да са партньори, нещо като Сони-Ериксон на времето.

преди 2 часа, Bubbles написа:

По вероятно е само да ги сглобяват или да са партньори, нещо като Сони-Ериксон на времето.

По-скоро не е "нещо като Sony-Ericsson", колкото и да ти се иска.

В момента френски Alcatel-и няма. Това, което аз знаех е, че марката закъса, и производството на телефоните почна да се прави в Китай от TCL Corporation. Това, което не знаех, и научих днес от Google е, че всъщност марката е собственост на Nokia, а TCL я ползват под лиценз.

Ама така или иначе - телефонът си е китаец :D . Както и Nokia, впрочем.

• 4 седмици по-късно...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.