Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Конфигурация до 1000 лв

Препоръчан отговор

Здравейте, трябва ми конфигурация до 1000 лв, без монитор. Ще се използва за играене на игри (League of Legends, Path of Exile) и офис пакет (не мисля, че има значение да го споменавам). Единствената претенция е, че желая да бъде с Ryzen. Благодаря предварително!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Привет,

Наскоро бях нахвърлял подобна конфигурация дори с ориентировъчни цени.
Таргета беше абсолютно същия.

CPU:

AMD Ryzen 5 3600X = 453 лв.
AMD Ryzen 7 2700X = 376 лв.
AMD Ryzen 5 3600  = 344 лв.
AMD Ryzen 5 2600X = 254 лв.

GPU:

RX 570 = 323 лв.
RX 580 = 377 лв.
RX 5500 XT = 450 лв.

GTX 1650 = 295 лв.
GTX 1660 = 425 лв.

Motherboard:

B450 = 169 лв.

RAM:

G.SKILL Aegis 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz F4-3200C16D-16GIS = 108 лв.

SSD:

2,5" - Samsung 860 EVO 500 GB = 122 лв.

HDD:

WD Black 1TB HDD = 80 лв.

CASE:

COUGAR MX410 = 65 лв.
COUGAR MG120-G = 67 лв.
COUGAR MG130-G = 83 лв.
COUGAR CHALLENGER = 89 лв.

PSU:

Seasonic FOCUS PLUS 650W Gold (SSR-650FX) = 173 лв.
Seasonic FOCUS PLUS 550W Gold (SSR-550FX) = 156 лв.

Corsair RM650 650X Gold (CP-9020194) = 203 лв.
Corsair CV650 80 PLUS Bronze = 135 лв.

be quiet! System Power 9 - BN247 = 115 лв.

Повечето категории имат няколко варианта за избор, но при всички случаи финалната конфигурация влиза в 1000 лева (особено сега и на Black Friday, ако се попадне на отстъпка)
Тогава не ми остана време само да проуча различните производители на B450 дъното. Има доста голяма вариация там в цените, а дадената примерна май беше от най-евтините.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

http://nikem-bg.net/cart/64099p1r63919p1r63386p1r61071p1r63408p1r60819p1rf.html

и вземаш употребявана видео карта, от сигурно място и по възможност с остатъчна гаранция.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Вземай някой Ryzen с вградено видео, за тези игри ще върши работа:

http://nikem-bg.net/computer-components/AMD-Ryzen-5-4C-8T-3400G-4.2GHz-6MB-65W-AM4-box-RX-Vega-11-Graphics/

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 часа, Roujin Z написа:

За тоя бюджет това е оптималната конфигурация към момента.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 часа, Raze написа:

Вземай някой Ryzen с вградено видео, за тези игри ще върши работа:

http://nikem-bg.net/computer-components/AMD-Ryzen-5-4C-8T-3400G-4.2GHz-6MB-65W-AM4-box-RX-Vega-11-Graphics/

Definitely would not recommend!

Или по нашенски - изобщо не добра идея.

League of Legends в днешно време може да се играе и на компютри, които някой хора изхвърлят в боклука поради старост или каквото.
Доста ниски изисквания като цяло.

Но за Path of Exile абсолютно никога не трябва да се гледат разни минимални изисквания обявени някъде, защото това изобщо не е вярно.
След всяка лига нещата драстично се променят от към перформенс.
Отделно лично аз съм вдигал билдове от типа на автоматично кастване на скилове, които се удвояват и прочие с хиляди проджектайлс и в един момент могат да задавят и RTX 3080 (стига POE сървъра тотално да не те е изхвърлил до тогава).
Не виждам вградената Vega как ще издържи тук.
Но пък може само аз да правя такива мизерии с тази игра и останалите хора да я играят .. "нормално"..
Who knows...

Но при всички случаи не бих разчитал на Vega 11 за нещо по-сериозно.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Хайде стига глупости! Ами тогава автора да си събира пари за RTX 3090 или да чака нещо по-добро, така ли? Предостатъчна ще му е вградената графика за посочените игри! Няма да играе на максимални настройки, това е ясно, но за толкова пари ще си играе абсолютно нормално, като са му ниски кадрите, ще намали настройките.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...