Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Геймърски компютър от среден клас

Препоръчан отговор

преди 50 минути, ChrisPC написа:

Твърде висока цена за конфигурация с 3600/3600x.
Ако ще удрям 3000лв, със сигурност 5600x и RTX 3070.

MSI Mag X570 Tomahawk  Wi-Fi 386.19
AMD Ryzen 5 5600X 4.60GHz AM4 689.99
DeepCool GAMMAXX L240 V2 116.27
Inno3D RTX 3070 Twin X2 8GB GDDR6 1,107.68
2x8GB G.Skill Trident Z RGB DDR4 3200MHz 170.79
Kingston A2000 1TB M.2 2280 PCIE NVME 214.99
DeepCool MATREXX 50 ADD-RGB 4F 99.25
SeaSonic Focus Plus 850W Gold SSR-850FX 257.80

Общо:                  3042.96

... а монитора къде го приятелю.. предложението беше за автора на темата, ако ти си търсиш 3К без монитор е съвсем друга работа

... в момента за 3К с монитор , ако не се правят малоумни компромиси с компонентите, може да се вкара най-много 3600(Х) с 3070 или 5600Х с малко по-слаба карта ... НО в тези два случая мониторът ще е по-евтин 1080п 144хц ипс, което просто обезсмисля толкова висок клас видео (1440p 75hz не е най-добре за игри) ... другия вариант е чакане за 3060ти или наличности на новите Нави

- за 3К без монитор удряй каквото искаш

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 49 минути, ChrisPC написа:

Inno3D RTX 3070 Twin X2 8GB GDDR6 1,107.68

Това проверено ли е за наличност ?! Тези карти изчезват "в движение", докато пътуват към нашата Родина...

преди 51 минути, ChrisPC написа:

MSI Mag X570 Tomahawk  Wi-Fi 386.19

А това е безумно скъпо и безсмислено за въпросния бюджет.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 32 минути, arestant написа:

... а монитора къде го приятелю.. предложението беше за автора на темата, ако ти си търсиш 3К без монитор е съвсем друга работа

... в момента за 3К с монитор , ако не се правят малоумни компромиси с компонентите, може да се вкара най-много 3600(Х) с 3070 или 5600Х с малко по-слаба карта ... НО в тези два случая мониторът ще е по-евтин 1080п 144хц ипс, което просто обезсмисля толкова висок клас видео (1440p 75hz не е най-добре за игри) ... другия вариант е чакане за 3060ти или наличности на новите Нави

- за 3К без монитор удряй каквото искаш

Прав си, убягна ми условието за монитор в цената. Но пък не смятам, че е задължително монитора да е 1440p и да се хвърлят 650лв и нагоре за монитор, при положение че за 300-350 ще получи супер монитор на 1080p/144 Hz

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

vario и sky са писали че имат някакъв phoenix на склад

преди 2 минути, ChrisPC написа:

Прав си, убягна ми условието за монитор в цената. Но пък не смятам, че е задължително монитора да е 1440p и да се хвърлят 650лв и нагоре за монитор, при положение че за 300-350 ще получи супер монитор на 1080p/144 Hz

... това е ясно, но както казах няколко пъти - аз лично не виждам смисъл от карта бърза като 2080 ТИ на 1080п, за мен това е идиотско

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Аз имам въпрос и към двамата питащи, автора и Крис. Сега ли ще си купувате машините или след месец, след 2 седмици и тн. Ако е след месец, я камилата, я камиларя. Най-вероятно наличностите ще са други, долара ще е друг, респективно и цените и после пак наново, нова дискусия за същия бюджет. На Крис това му е втора тема за същото, първата е от преди две седмици и още нищо не си е взел. Пуснал е същата тема и в другия форум ;)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 11 минути, Joss Bomon написа:

Това проверено ли е за наличност ?! Тези карти изчезват "в движение", докато пътуват към нашата Родина...

А това е безумно скъпо и безсмислено за въпросния бюджет.

С поръчка е, не е в наличност. Дъното изобщо не е скъпо, ако се залага на процесор като 5600x и видеокарта RTX 3070. Супер несеризоно би било да се слага евтино и слабо дъно като MSI B550-A Pro

преди 3 минути, Gaming_Solutions написа:

Аз имам въпрос и към двамата питащи, автора и Крис. Сега ли ще си купувате машините или след месец, след 2 седмици и тн. Ако е след месец, я камилата, я камиларя. Най-вероятно наличностите ще са други, долара ще е друг, респективно и цените и после пак наново, нова дискусия за същия бюджет. На Крис това му е втора тема за същото

Когато пусках темата, не видях, че има специален раздел за такива теми, за което се извинявам. 

Моя срок е Коледа, до тогава трябва да измисля какво ще е. В смисъл най-късно до месец трябва да съм направил поръчката.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, ChrisPC написа:

С поръчка е, не е в наличност. Дъното изобщо не е скъпо, ако се залага на процесор като 5600x и видеокарта RTX 3070. Супер несеризоно би било да се слага евтино и слабо дъно като MSI B550-A Pro

... несериозен си ти, че не си наясно с дънните платки и изискванията на един 6-ядрен процесор... аз приключвам в темата, успех на всички

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, ChrisPC написа:

Когато пусках темата, не видях, че има специален раздел за такива теми, за което се извинявам. 

И пак не отговори на въпроса, сега ли ще си купуваш компютъра или ще е след месец, или на черния петък. Ако сега ти препоръчам конфигурация и ти хареса, ще я поръчаш ли (независимо от къде)?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, arestant написа:

... несериозен си ти, че не си наясно с дънните платки и изискванията на един 6-ядрен процесор... аз приключвам в темата, успех на всички

Съжалявам, ако съм засегнал някой. Изгледал съм стотици бенчове, температури на греене на дъна и ревю-та и смело мога да твърдя, че посоченото от мен дъно си заслужава всяка стотинка и 100 лв в повече спрямо MSI B550-A Pro си заслужават.

преди 1 минута, Gaming_Solutions написа:

И пак не отговори на въпроса, сега ли ще си купуваш компютъра или ще е след месец, или на черния петък. Ако сега ти препоръчам конфигурация и ти хареса, ще я поръчаш ли (независимо от къде)?

Естествено, че ще изчакам черния петък, но идеята ми беше да си избистря в ума какво точно да сложа като процесор и видеокарта. Това ми е големият проблем. Останалите части са ми ясни.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 23 минути, ChrisPC написа:

Съжалявам, ако съм засегнал някой. Изгледал съм стотици бенчове, температури на греене на дъна и ревю-та и смело мога да твърдя, че посоченото от мен дъно си заслужава всяка стотинка и 100 лв в повече спрямо MSI B550-A Pro си заслужават.

... първо, дъното е 150 лева по-евтино, не 100, второ, се представя отлично на врм температури дори с 3900х и 3950х - има видео на hardware unboxed , трето дори като портове не е много орязано, аудиото е обикновеното 892

-казва ти го човек, който е тествал различни ам4 дъна между 150 и 800лв с различни процесори, дори в момента имам crosshair viii impact и b450 tomahawk max искаш ли да видиш колко е разликата с 6-ядрен процесор на врм температури.. дори при клок .. почти никаква а b550-a pro е по-добро от б450 томахавката

..x570 tomahawk е супер дъно, просто е небалансирано на процесор под 8 или 12 ядра 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 13 минути, Gaming_Solutions написа:

И какво като е 5600Х, за какво ти е Х570 чипсет ? Екстремен ОС ли ще гониш?

... и как по-точно чипсетът спомага за екстремен ОЦ ... абе не не ... изобщо все тая, няма как да стане приказка, като половината не знаят какво говорят

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 7 минути, arestant написа:

... и как по-точно чипсетът спомага за екстремен ОЦ ... абе не не ... изобщо все тая, няма как да стане приказка, като половината не знаят какво говорят

Хахаха има си вентилаторче. Въпроса беше към Крис, ти нали нямаше повече да пишеш?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, Gaming_Solutions написа:

Хахаха има си вентилаторче. Въпроса беше към Крис, ти нали нямаше повече да пишеш?

... няма лошо да си пробваш знанията по форумите, лошото е, че си търговец и нека прозвучи ласкаво - един от по-малко некомпетентните, но все пак некомпетентен... правете си сметка другите какви са... ето ти един завършек като няма да пиша повече, нищо не губя, не съм продавач

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, arestant написа:

... няма лошо да си пробваш знанията по форумите, лошото е, че си търговец и нека прозвучи ласкаво - един от по-малко некомпетентните, но все пак некомпетентен... правете си сметка другите какви са... ето ти един завършек като няма да пиша повече, нищо не губя, не съм продавач

Как ме прецени, че съм некомпетентен и какво е лошото като съм търговец. Ако проследиш темата ще видиш, че нищо не съм препоръчвал, просто зададох няколко въпроса. Нарочно го питах дали ще гони екстремен ОС, защото общоприетото мнение е, че Х570 чипсета е по-добър за клок от В550. Реално едно дъно е толкова добро за клок, колкото са му добри VRM- те и не винаги Х570 дъната имат по-силни VRM-и от дъната с B550

Ето тук има интересен тест

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 5 минути, Gaming_Solutions написа:

Как ме прецени, че съм некомпетентен и какво е лошото като съм търговец. Ако проследиш темата ще видиш, че нищо не съм препоръчвал, просто зададох няколко въпроса. Нарочно го питах дали ще гони екстремен ОС, защото общоприетото мнение е, че Х570 чипсета е по-добър за клок от В550. Реално едно дъно е толкова добро за клок, колкото са му добри VRM- те и не винаги Х570 дъната имат по-силни VRM-и от дъната с B550

Никъде не споря за чипсета. B550 в повечето случаи е достатъчен. 
Аз визирах конкретно дъно, което според мен си заслужава парите ако човек гони бюджет от 3к.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, ChrisPC написа:

Никъде не споря за чипсета. M550 в повечето случаи е достатъчен. 
Аз визирах конкретно дъно, което според мен си заслужава парите ако човек гони бюджет от 3к.

А знаеш ли в кои случаи не е достатъчен?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 23 минути, Gaming_Solutions написа:

-преценил съм те по всичко, което си писал

- това горе ми е ясно именно затова те питах как по-точно чипсетът определя клока... след като има Б550 дъна да клокват по-добре от Х570 ... “общоприетото мнение” с което се измъкваш е точно некомпетентност

.. ВРМ ... всички една и съща песен пеят по форумите... а не винаги един и същ дизайн на ВРМ се представя еднакво добре за OC на две платки, дори да са с едни и същи елементи... но да -регулацията на напрежение и мосфетите с прилежащото охлаждане са важни, обаче има и други значими неща за клок ... слоеве на печатната платка, може да се сложат танталови кондензатори покрай цокъла, топология на слотовете за памет, BIOS импементация и т.н. 

- но темата не е за OC

преди 19 минути, Gaming_Solutions написа:

А знаеш ли в кои случаи не е достатъчен?

-а ти? уж за екстремен клок беше :doh:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, arestant написа:

-а ти?

Аз знам, мога да ти кажа на лично, искам Крис да ми отговори защо смята, че на него му е нужно дъно с Х570 чипсет (гледайки какво е избрал като хардуер)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, Gaming_Solutions написа:

Аз знам, мога да ти кажа на лично, искам Крис да ми отговори защо смята, че на него му е нужно дъно с Х570 чипсет (гледайки какво е избрал като хардуер)

Защото след време PCIe 4.0 може би ще бъде стандарт за в бъдеще. Ако за 40лв разлика мога да взема X570, защо пък не?

При един бъдещ ъпгрейд, дъно не ми се сменя.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 9 минути, arestant написа:

-чакам си личното

писал съм ти

преди 5 минути, ChrisPC написа:

Защото след време PCIe 4.0 може би ще бъде стандарт за в бъдеще. Ако за 40лв разлика мога да взема X570, защо пък не?

При един бъдещ ъпгрейд, дъно не ми се сменя.

То и В550 има PCIe 4.0

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 7 минути, Gaming_Solutions написа:

писал съм ти

То и В550 има PCIe 4.0

Процесора и чипсета са свързани с 3.0 на B550. Утре новите процесори ще искат 4.0 и ще си хвърляш дъното в коша.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...