Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на нова конфигурация

Featured Replies

Здравейте, ще сменям изцяло пц конфигурацията и моля за съвет за някои компоненти. Ползвам я предимно за филми, музика, видео и фото обработка и игра (единствено PES футболния симулатор). Но ми се иска да я подбера така, че да изкара макс дълго време до нужда за ъпгрейт. Бюджета е до към 1600лв макс. Като цяло най са ми неясни видео картите, процеосрите, дънните платки и захранванията. Затова предимно за тях ще моля за съвети. Ще спомена в какво са ме насочили, но искам и други мнения за тях. Например процесор AMD Ryzen 7 2700X, дъно: ASRock B450 Steel Legend и видео: GeForce GTX 1660 SUPER OC 6GB GDDR6 или RTX 2060. А за хард мисля да взема ХДД 1ТБ  и един SSD 120ГБ. и 16гб РАМ, но ако стане много може като за начало само 8 да взема. И за кутия ще помоля да се предложи според тези компоненти. Търси се нещо,което да работи без проблеми и нормална бързина. Знам, че бюджета е малък, но колкото може. 

И защо точно сега?

Ако не ти се чака, нещо такова минимално

http://nikem-bg.net/cart/64099p1r60819p1r63919p1r63416p1r64804p1r63568p1r61071p1rf.html

но най-добре е изчакаш малко. Нещо налично от старата система което може да се ползва? Монитора ти е ...?

Прегледай какво точно ще правиш на системата и какви ресурси, какво ти дават.

• Автор
преди 2 часа, plamen_petrov_80 написа:

И защо точно сега?

Ако не ти се чака, нещо такова минимално

http://nikem-bg.net/cart/64099p1r60819p1r63919p1r63416p1r64804p1r63568p1r61071p1rf.html

но най-добре е изчакаш малко. Нещо налично от старата система което може да се ползва? Монитора ти е ...?

Прегледай какво точно ще правиш на системата и какви ресурси, какво ти дават.

Защото доста закъснях и вече посъбрах парите. Мoнитора е Acer Ed273.  Да изчакам в какъв смисъл, защо? То ще се взема по празниците чак или малко след тях. Сега просто проучвам, за да съм подготвен да поръчам. 

Интересна логика за проучване ...

Тогава набележи си по няколко модела за даден компонент, сложи му ценова граница и го дебни по черния петък, а ако трябва да го вземаш наведнъж сглобен, просто два дена преди поръчката гледаш наличности и цени, съответно парите ти в джоба - може след празниците да имаш повече, кой знае?

• Автор
току-що, plamen_petrov_80 написа:

Интересна логика за проучване ...

Тогава набележи си по няколко модела за даден компонент, сложи му ценова граница и го дебни по черния петък, а ако трябва да го вземаш наведнъж сглобен, просто два дена преди поръчката гледаш наличности и цени, съответно парите ти в джоба - може след празниците да имаш повече, кой знае?

Логиката ми е да набележа нещата, за да не се чудя в последния момент и да мога да избера без да сгреша.  А аз не съм специалист в хардуера и затова искам някой да ме насочи към точните модели. 

Хубаво е да се изчака в момента поне 1-2 месеца след нова година. Скоро излиза RTX 3060 Ti, която ще е с над 30% по-бърза от съответната RTX 2060 и на цена около 400$:

https://www.pcgamer.com/nvidia-rtx-3060-ti-beats-2080-super/

Днес излезе новата карта на AMD, но тя е по-скъпа почти двойно. Така че е много вероятно след нова година, като има достатъчно наличности, да паднат цените на старите видеокарти, а и на новите може да се нормализират.

• Автор
преди 2 минути, Raze написа:

Хубаво е да се изчака в момента поне 1-2 месеца след нова година. Скоро излиза RTX 3060 Ti, която ще е с над 30% по-бърза от съответната RTX 2060 и на цена около 400$:

https://www.pcgamer.com/nvidia-rtx-3060-ti-beats-2080-super/

Днес излезе новата карта на AMD, но тя е по-скъпа почти двойно. Така че е много вероятно след нова година, като има достатъчно наличности, да паднат цените на старите видеокарти, а и на новите може да се нормализират.

Разбирам, ама нашите тук ще надуят цената и надали ще е толкова евтина. Ама ще видим, ако мога ще изчакам, търпението не ми е най-добрата страна :D  от две години чакам тоя момент. Благодаря за информацията обаче! 

Така е, кеф цена няма :) То и аз съм се навил да взема нова видеокарта, но ще изчакам след нова година за около 700-800 лв. какво ще има.

• Автор
преди 1 минута, Raze написа:

Така е, кеф цена няма :) То и аз съм се навил да взема нова видеокарта, но ще изчакам след нова година за около 700-800 лв. какво ще има.

Лошото при мен е, че не е само видео карта, ако беше само, по-лесно щеше да е. :)  

• Автор
преди 1 минута, Raze написа:

Дай параметрите на старата конфигурация. Нищо ли не може да се ползва?

Не може, категорично. Само един хард 3тб, който ползвам за съхранение. Него си оставям. Иначе всичко друго е морално остаряло. А и мисля да го продам целия, а не на части. 

Ардес от днес са в черен петък, но съм изумен от цените им. Вярно, има компоненти на промоция, но други са с доста завишени цени.
Процесор 3600 tray на цена 459лв, 3600Х box на цена 582лв е безумие.

преди 3 часа, ChrisPC написа:

Ардес от днес са в черен петък, но съм изумен от цените им. Вярно, има компоненти на промоция, но други са с доста завишени цени.
Процесор 3600 tray на цена 459лв, 3600Х box на цена 582лв е безумие.

Welcome to България!

преди 3 часа, plamen_petrov_80 написа:

Welcome to България!

Според моите разсъждения, нашите онлайн магазини нарочно правят черния петък тази седмица, за да разпродадат каквото имат застояло. На запад черния петък ще е другата седмица и тогава ще напазарят новите компоненти на изгодни цени.
Ако логиката ми е правилна, в началото на декември ще имат заредени от новите процесори и видеокарти на значително по-ниски цени от настоящите.

Знаеш как се прави - изкуствено се завишават цените и после слагат едни отстъпки дето си мислиш, че си спестил 100+ лв., а накрая реално те отново го продават на добра печалба.

Всички промоции до сега който съм проверявал и сравнявал с цена която ми дава дилър от фирма от която пазарувам - промоция няма, сещаш се че дилара също не продава на загуба. За картел в България няма да говоря, то изобщо трябва ли да се говори.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.