Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Търся алтернатива на Google Cloud Print

2249

Препоръчан отговор

Привет.

Официалното съобщение на Google твърди, че от 01.01.2021 г. Google Cloud Print спира да работи. Начините на миграция не ме устройват. Някаква идея за възможност да принтирам качени документи в моя Google Drive на домашния принтер ? Директно. Без предварително да ги свалям някъде. С две думи - търся алтернатива на Google Cloud Print.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ползваш Google Drive монтиран като твърд диск и от там печаташ
Например:
https://github.com/astrada/google-drive-ocamlfuse/wiki/Headless-Usage-&-Authorization

Drive File Stream

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Не съм се изразил правилно, май.

Получавам документ на Месинджър, Вейбър ... и си го препращам на GDrive. От там печат -> инсталиран облачен принтер /физически такъм у дома/.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 7 минути, цър-вул написа:

Да, сега - да
Физическият принтер как е свързан?
- Като мрежов - wifi/LAN
- към USB на рутър
- към компютър

Към момента - към компютър. Срещам трудности да го сложа мрежови през рутера. Не става нито през лан, нито безжично.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ами смени гошовия драйв, има къде по-добри услуги от тази, да се чуди човек що ли има толкова закъсал народ по света че се опират на "услугите" на Гошо.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, Bubbles написа:

Ами смени гошовия драйв, има къде по-добри услуги от тази, да се чуди човек що ли има толкова закъсал народ по света че се опират на "услугите" на Гошо.

Винаги, когато стане въпрос за услугите на Google, твоите отговори са абсолютно еднакви. Гошо, та Гошо .. все едно си пиете пиенето всяка вечер. Дай пример за безплатен облак, в който може да се интегрира облачен принтер.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 10 минути, цър-вул написа:

И кой драйв предлага cloud print?

преди 9 минути, 2249 написа:

Винаги, когато стане въпрос за услугите на Google, твоите отговори са абсолютно еднакви. Гошо, та Гошо .. все едно си пиете пиенето всяка вечер. Дай пример за безплатен облак, в който може да се интегрира облачен принтер.

Например One drive
Също ако ползваш Cannon те си имат съответната услуга : https://cs.c-ij.com/co/login

А с Гошето всеки ден си пием кафето заедно, даже ей на ся отиваме да обедваме.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

И не разбрах - с к'во one drive  е по-убаф от гошо драйв?

преди 4 минути, Bubbles написа:

Четете бре.

Уау, окапаха ти пръстите?

Даа:

Цитат

The Universal Print public preview is now live for Microsoft 365 E3, E5, A3, and A5 subscriptions!

Таа, кога каза си ползвал one drive cloud print?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Гошо си завира носа навсякъде, има тонове изисквания и условия които мени всеки час, през ден реве да му се съгласяваш с новите условия, всеки ден рев за оторизации, накрая се оказва и че без да си му позволил той си рови навсякъде...
Айде мерси.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 5 минути, цър-вул написа:
Цитат

The Universal Print public preview is now live for Microsoft 365 E3, E5, A3, and A5 subscriptions!

преди 3 минути, Bubbles написа:

Гошо си завира носа навсякъде

Те, щот, пакистанците не се врат...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 26 минути, цър-вул написа:

Те, щот, пакистанците не се врат...

Те всички си завират носа, н окато Гошо друг такъв досадник няма.
Какво общо Office 365 с One drive? И не съм го ползвал но очевидно върши същата работата.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, цър-вул написа:
Цитат

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 44 минути, цър-вул написа:

Не, не е очевидно? Абонирал ли си някога за без пари за някоя от тия услуги?

Имам си лиценз за офиса, имам си One drive безплатен(вече съм го напълнил и май ще трябва да си взема абонамент) но не ми се е налагало да ползвам отдалеченото принтиране, ако държиш мога да опитам, но доколкото разбирам функционира по същия начин като гошовото.

Ъъъ кое не е очевидно?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Очевидно е, че трябва да имаш лиценз за офиса, за да ползваш OneDrive -  значи услугата не е безплатна.
А, сега обясни как ще прехвърлиш безплатно безлимитен GDriove в One Drive!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 52 минути, цър-вул написа:

Очевидно е, че трябва да имаш лиценз за офиса, за да ползваш OneDrive -  значи услугата не е безплатна.

Очевидно е че нищо не си разбрал, One drive имам БЕЗПЛАТЕН още от преди сигурно 10 години когато не съм си и помислял да си купувам офис пакет и теглех всичко от тракерите и о чудо работи, само че съм му напълнил капацитета.

Как ще прехвърлиш Гошо драйФ на Уили ДрайФ? Ами лесно, дърпаш си инфомацията от едното място и си я качваш на другото, ще отенем известно време, но за друг начин така или иначе не се сещам.
То за това се мисли преди да да наблъскаш 100 тона информация някъде, качваш си поне най важната на поне две три места щото никога не знаеш на кой кога ще му скефне да дръпне шалтера.

Може да си чешем езиците до утре, това няма да помогне на автора на темата, а отговора на неговия въпрос е че алтернативи има, дали ще е тази или някоя друга, дал Господ възможности, само че трябва да търсиш, а хората сме свикнали всичко  на готово да ни се дава и Гошко точно това прави за да може да си завира гадното любопитно носле навсякъде в живота на балъците.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Не четеш или не ти изнася?

преди 1 час, цър-вул написа:

Няма 5, няма 15GB...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• 2 седмици по-късно...

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...