-
Добре дошли!
Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.
Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.
- Вход
- или
Приложими ли са в лаптоп, SATA хард дискове 40 Гб от конзоли за игри ?
-
Разглеждащи това в момента 0 потребители
Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
-
Горещи теми в момента
-
Подобни теми
-
от DizzRos
Здравейте,
Имам на моето PC:
- SSD (за C:/ - ADATA SU650 120 GB)
- HDD (за всичко останало - TOSHIBA DT01ACA050 - 500 GB, 7200 RPM, 64 MB cache)
Наскоро си взех HDD Seagate BarraCuda Compute (2TB, 7200 RPM, 256 MB cache). Мога да си го сложа в компютъра, но искам да знам как да прехвърля всички данни (снимки, филми, игри и т.н.) от TOSHIBA-та към BarraCuda-та.
Благодаря предварително и се извинявам, ако има вече подобна тема (търсех известно време)!
-
от Пешеходецът
Здравейте!
От мен се иска да форматирам външен хард диск (изваден от лаптоп), който да може да се ползва на ТВ LG (webos), Windows и на смартфон Samsung S10+.
Когато го форматирах на компютъра се разпознаваше само от ТВ и компа, но от телефона не. Форматирах го през смартфона и тогава се разпознаваше от него и от компютъра, но от телевизора - не.
Забележка: винаги при форматирането съм ползвал вградените програми по подразбиране! Иначе имам на флашка тази програма.
Моля дайте съвет в какъв формат да го направя този диск, че човека да го ползва и на трите устройства?
-
от Марио Проданов
Здравейте, колеги!
На скоро родителите ми дадоха техен стар лаптоп Asus F5 закупен през 2009 година и използван до 2014г.
Първоначално лаптопа стартира и ми показа още от началото само черен екран. Оставих го 5мин. да вдигне температура и сам потръгна и стартира. Направих профилактика(почистване и добавяне на нова термопаста на CPU и GPU.) Почистване на плочките на RAM паметта с Brake Cleaner, както и слотовете. След това го преинсталирах на Windows 7 64bit и всичко си беше наред.
Въпреки всичко това още от самото начало лаптопа не записваше датата и часа - нито в BIOS, нито и в ОС. Знаех от къде е проблема - плоската батерия.
Разглобих лаптопа на цяло - бавно и много внимателно. Смених старата плоска батерия с нова и върнах всичко обратно, както трябва(всички кабели свързани и няма нищо скъсано и счупено, защото не разглобявам за първи път лаптоп или декстоп машина. )
Както споменах върнах всичко на мястото и не иска да стартира. Като го стартирам - черен екран и не показва нищо повече.
Всичко прегледах - RAM, HDD и т.н. Всичко работи, но продължава да дава черен екран.
Направи ми впечатление, че чипсета на дъното на лаптопа прегрява.
Попитах едно момче, което също като мен се занимава с компютри от доста години. Погледнах ме го и ми спомена, че чипсета е изгорял, но аз не съм много съгласен с него.
Това е общо взето всичко.
Дайте съвет и си изкажете мнението по темата.
Съжалявам, ако съм забравил нещо да добавя.
Благодаря за вниманието! 🙂
-
от KiNGSTON97
Здравейте! До сега не бях срещал такова нещо. При инсталацията на Windows 10 реших да си направя пълен формат и на двата диска SSD+HDD (мощно пречистване на всичко). Правил съм го поне 15 пъти това нещо, но тоя път при инсталацията не ми даде да продължа напред, защото бях заредил GPTм а не MBR формат и оттам нещата станаха кошмарни. Издразних се и разпокъсах дисковете на парчета при менюто за избиране къде да се инсталира Windows-a, след това изтриване, форматиране и куп други глупащини на дисковете. Сега се мъча от два дни да форматирам диска и да се върнат в "default" състояние.Даже нямам икона на втория диск (HDD) в Моят компютър. Имам платена програма за форматиране, създаване, разделяне и др. неща на дискове AOMEI partition assistant UNLIMITED. Със сигурност може да се оправят нещата с нея, ама като си немам понятие от тва...
Моля, който е компетентен по темата да ми помогне възможно най-скоро и ще съм длъжник. Бих почерпил лицето, което помогне напълно с проблема.
Може да се работи с Team Viewer версията, дискорд да ви споделя екран и каквото е нужно за поправката.
Ето снимки на нещата.
Поздрави.
-
от dakata00ss
Здравейте! От няколко месеца лаптопът ми замръзва по време на каквато и да е работа, по време на игри се забелязва значителен(с над 50%) fsp drop. Също така има и друг проблем - когато вкарам захранващия кабел в лаптопа(батерията може да или да не е в него), който е вече свързан към тока, лаптопът се включва и изключва сам без да съм натиснал копчето и чак на 3я път се включи нормално. Ползвам две операционни системи - windows и ubuntu. Преди съм нямал такъв проблем, носих го на сервиз и ми казаха, че си прави проверки някакви. Дори и да е вярно мисля, че не е това проблема. Занимавам се с компютри, но нямам особен опит(повече софтуерно, отколкото хардуерно). Четох какво ли не, правих какво ли не и нищо. Ще дам и следния пример - когато стролвам някъде много бързо, лаптопа замръзне за 2-3 секунди и отиде да там, където съм скролнал. Лаптопът е на 2-3 години и е ASUS ROG GL552VX-DM447D. Ако може да ми дадете някакви насоки, какъв е проблема, може ли да се разреши и т.н.? Благозаря предварително!
-
-
Дарение
Препоръчан отговор
Добавете отговор
Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.