Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Десен бутон на мишката

Hugo Bose

Препоръчан отговор

Здравейте! Винаги, когато натисна десния бутон на мишката, в  някоя папка/приложение (за да му сменя името например), цялата операционна система ми бъгва и се рефрешва от само себе си. Търсих доста в интернет за някакво решение на този проблем, но не намерих такова. Някой да има някаква идея какво мога да направя?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Коя е тя (системата) ? > Windows XP,7,8, 10 ... ?

Нещо повече за компютъра ? Процесор, колко RAM има, SSD или HDD...

КАкво точно се случва ? Windows Explorer крашва(Срива се) ? Тоест изчезват най-отдолу часовника, иконите и бутоните на отворените програми заедно със старт бутона ?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Значи да разбирам че в момента в който дадеш десен бутон, менюто дори не се показва или пък се показва, но следва срив ?

Имаш ли разни програми които добавят функционалност към контекстното меню от десния бутон на Explorer ?

Например както Winrar добавя "Архивирай файла" или пък Recuva "Сканирай папката за изтрити файлове", антивирусната за "Сканирай" - от тоя сорт.

Възможно е някоя такава да прави бели или пък всички взети заедно, ако са много на брой.

Може да включваш и изключваш тези елементи без да деинсталираш въпросните програми - с помощта например на Ccleaner в Меню Интрументи > Стартиране > Контекстно меню.

Друго за момента не се сещам.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Знам, че имам 7-zip/winrar на лаптопа, но няма как да ти кажа точно кои са на менюто, защото не ми се показва   Иначе преди време, когато ми работеше всичко си спомням, че имах shortcut с WinRar.

Първоначално си помислих, че е заради антивирусната и я изтрих (беше Avast), но проблемът си продължава.. Сега съм с тази на IObit (ако това е важно)

Благодаря за съвета! Ще пробвам с CCleaner. :) 

Прикачвам GIF файл, за да покажа какво точно става по принцип като натисна десния бутон върху даден файл:

test.gif

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Тествай с друга мишка. Ако и там имаш проблем преинсталираш Window, като за начало.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Сега четох една статия и там се предлага да стартираш cmd като администратор и да сканираш за повредени системни файлове с командата

sfc /scannow

( windows explorer crashes on right click )

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Първо потърси какво е указано на въпросния десен или ляв бушон, пардон бутон на мишката. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Искам да благодаря изключително много на @Freem@n и @цър-вул! След като си инсталирах ShellExView и изключих Daemon Shell-a се оправи и вече системата не се срива. 

Ufc 205 Thank You GIF by UFC

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...