Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

    Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

    Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

     

Свързване на база данни с android


Препоръчан отговор


Здравейте, ще се радвам, ако някой може да ми помогне. Опитвам се да свържа postgresql база данни към приложението на андроид, но не се получава. Добавям jdbc, но пак не става. Пробвах с sql, но пак не се получава. Ако някой може да ми помогне ще съм му благодарен. Това е кога за свързване към базата данни
try {
String url = "jdbc : postgresql://localhost:5433/HMS?user=postgres&password=mitko9670&ssl =false";
Connection conn = DriverManager.getConnection(url);
textViewa.setText("SUCCESS");
} catch (Exception e) {
e.printStackTrace();
textViewa.setText("FAILURE");
}


Кода работи, защото когато го пусна като обикновен java файл ми изписва success.

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Цитат

I've got the same error.

Just adding this line to your gradle dependency resolves the error.


compile group: 'mysql', name: 'mysql-connector-java', version: '5.1.44'

And you can change the version according to your need.

After adding this, gradle sync will be taking care of everything, you just have to connect to DB in the same way as you do in simple java jdbc program. I've developed my app using the android studio.

https://stackoverflow.com/questions/4447692/jdbc-connection-in-android

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 1 час, цър-вул написа:

Хубаво е или да отбележите коментарът си като виц или по-добре, да се въздържате да коментирате теми от които хал хабер си нямате...

 

Към ОП, вече веднъж му отговорих на въпроса - най-добре е изобщо да се не правят опити за изграждане на подобна архитектура.

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Заради localhost, предполагам. Изкарай тоя код от main thread-а, че ще страдаш.


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави ново...

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване