Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

WI-FI камера как се настройва

Featured Replies

Здравейте, става въпрос за wi-fi камера която е подарена на една възрастна съседка и понеже съм слагал тук там някоя камера, ме помоли за помощ. Да ама аз такава wi-fi камера никога не съм слагал, как се връзва, как се правят настойки и т.н. Имате ли някакви идеи и дали няма да е по-добре да пусна директно едно FTP ? Прикачам снимка на модела на камерата, пиша модела в гугъл и ми излизат някви камери, ама не съм много убеден, че са същия модел.

viber_image_2020-12-05_14-01-41.jpg

• Автор
току-що, цър-вул написа:

Сканираш QR кода, инсталираш софтуера и управляваш/настройваш камерата

QR кода, чрез каква програма се сканирва ?

Това ли е камерата - Panoramic Camera P05?

2019021816212874648.jpg.39039df7184fa8f043f6c863b9d9d06f.jpg

• Автор
току-що, jhoro написа:

Това ли е камерата - Panoramic Camera P05?

2019021816212874648.jpg.39039df7184fa8f043f6c863b9d9d06f.jpg

Не е при мен камерата, но да, 99% съм сигурен, че е тя. Но добри новини, иамло упътване на английски и китайски, все някак ще се правя, хахах, е вярвам да е правено за инжинери.

Но добри новини, имало упътване на китайски, все някак ще се правя, хахах, е вярвам да е правено за инжинери.

На … „мандарин” или на кантонски?

Тези камери са тествани и вече конфигурирани. За да се настрои отново се налага ресет на настройките. Включена в контакта се натиска и задържа малко  копче (до слота за карта памет се намира).

Камерата ще се рестартира и ще каже, че е готова за конфигуриране. След това можеш да следваш това видео.

EDIT: QR кода се сканирва от книжката. Телефона ще те прати да свалиш приложението от гугъл магазина, с което приложение работи камерата.

Ако не ти се сканирва, в книжката над QR кода пише, с кое приложение работи, но търсачката на гугъл магазина не винаги го намира.

• 3 години по-късно...
на 6.12.2020 г. в 6:57, nikolela написа:

Тези камери са тествани и вече конфигурирани. За да се настрои отново се налага ресет на настройките. Включена в контакта се натиска и задържа малко  копче (до слота за карта памет се намира).

Камерата ще се рестартира и ще каже, че е готова за конфигуриране. След това можеш да следваш това видео.

EDIT: QR кода се сканирва от книжката. Телефона ще те прати да свалиш приложението от гугъл магазина, с което приложение работи камерата.

Ако не ти се сканирва, в книжката над QR кода пише, с кое приложение работи, но търсачката на гугъл магазина не винаги го намира.

Имам подобна камера, инсталирах я лесно, работи прилично до момента, в който рестартирах телефона си, съответно и приложението. Сега камерата е offline. Как мога да се закача дистанционно към нея или към Wi-Fi и?

Няма логика, при всеки рестарт на телефона или на спиране на захранването на камерата/рутера, физически да ходя да се вързвам.

Моля за помощ. 

преди 4 часа, Sk0rpi написа:

Имам подобна камера, инсталирах я лесно, работи прилично до момента, в който рестартирах телефона си, съответно и приложението. Сега камерата е offline. Как мога да се закача дистанционно към нея или към Wi-Fi и?

Няма логика, при всеки рестарт на телефона или на спиране на захранването на камерата/рутера, физически да ходя да се вързвам.

Моля за помощ. 

Щом камерата е offline, няма начин да се "закачиш". Ако ползваш облачна услуга за отдалечен достъп и апп-а ти казва (след като влезеш в акаунта си), че е офф - значи проблема е в мрежата на самата камера. Ако достъпа е по IP (ако имаш перманентно, пъблично такова), то може след рестарт на рутера, камерата да взела от DHCP друг частен адрес и пренасочването на необходимите портове да не работи

преди 3 часа, teo-glavata написа:

Ако достъпа е по IP (ако имаш перманентно, пъблично такова), то може след рестарт на рутера, камерата да взела от DHCP друг частен адрес и пренасочването на необходимите портове да не работи

За нещо като  Резервиране на адреси на безжични WiFi камери  да си чувал?

преди 17 часа, jhoro написа:

Да чувал съм. Знам и мога много повече от тебе по въпроса!

преди 21 часа, teo-glavata написа:

може след рестарт на рутера, камерата да взела от DHCP друг частен адрес

А ако камерата е с фиксиран ip адрес и този адрес не е резервиран в рутъра? И възникне конфликт...

преди 1 минута, цър-вул написа:

А ако камерата е с фиксиран ip адрес и този адрес не е резервиран в рутъра? И възникне конфликт...

Toва много малко вероятно. Когато набиваш статичен адрес на даден NIC, то този адрес винаги се избира извън обхвата на DHCP

преди 10 минути, цър-вул написа:

Говорв за случаите, в които ip адресът е фиксиран от производителя!

E, честно, такова животно не съм срещал в комп. мрежи :) Да, има китайски "камери", на които не можеш да променяш порта (което не е проблем - има си "dst NAT"), aма NIC (+driver), дето да не "говори" DHCP.....не съм виждал

преди 2 часа, teo-glavata написа:

E, честно, такова животно не съм срещал в комп. мрежи :) Да, има китайски "камери", на които не можеш да променяш порта (което не е проблем - има си "dst NAT"), aма NIC (+driver), дето да не "говори" DHCP.....не съм виждал

Тогава - що си толкова корназ?

Разбрахме- караш само "по царския път"! Ама изключенията правят живота, не правилата!

преди 3 часа, jhoro написа:

Тогава - що си толкова корназ?

Разбрахме- караш само "по царския път"! Ама изключенията правят живота, не правилата!

Защо продължаваш да пишеш в темата? Корназ съм, защото знам за какво ства дума! Няма изключения от правилата /протоколите/ 

Ти, като спец. без един сертификат, можеш ли да ми покажеш, поне 1 мрежово устройство, което работи с "фабрично набит IP адрес"?

Затвори си ....знаеш какво! Ясно!

ПС: Отговаря се с: Да. господине....

преди 8 минути, teo-glavata написа:

Затвори си ....знаеш какво! Ясно!

ПС: Отговаря се с: Да. господине....

Без значение за какво става дума - държанието ти е отвратително!
Ако си ми подръка - така ще ти набия „IP адреса“, че ще се чудиш - откъде ти е дошло.

преди 2 минути, jhoro написа:

Без значение за какво става дума - държанието ти е отвратително!
Ако си ми подръка - така ще ти набия „IP адреса“, че ще се чудиш - откъде ти е дошло.

Държанието ми е е адекватно на опита и знанията ми по темата!

А за "IP адреса" ми се грижат, едни момчета, с които не искашда се срещаш

Дай по темата - покажи къде не съм прав!

преди 9 часа, teo-glavata написа:

Държанието ми е е адекватно на опита и знанията ми по темата!

Знанията и възпитанието нямат нищо общо.

Спирам да коментирам, приятен ден!

преди 2 часа, dioib написа:

Тези линкове за какво ми ги показваш? Просто фа не си капо ли? На мен няма какво да ми обясняваш

на 6.12.2023 г. в 13:32, Sk0rpi написа:

приложението

преди 2 часа, dioib написа:

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.