Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как да инсталирам драйвера на притер HP LaserJet 1018, Windows 10,64bit

Препоръчан отговор

Първо се опитах да инсталирам драйвера от инсталационния диск, но уж се инсталира, но като отидох в Divase menager пи показва, че няма драйвери. Изтеглих от HP сайта, пълния драйвер не се получи. Иначе се вижда като устройство, но ми излиза съобщение свързано със supoort, но почна да ме изнервя и заятова реших, че някой може да ми помогне?

При инсталирането разкачих принтера от компютъра, след като ми изписа съобщение го включих usb кабела, тогава го включете, но някъде другаде бъркам и с тоз Windows 10 64 bit ме побърква. В какви не сайтове влизах, клипчета гледах и пак неще да принти?

HP Lasaerjet 1018 для Windows 10 64-bit

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 минути, kostova_irina написа:

По-измислен сайт ... не можа ли да намериш?

Я пробвай от тук - Software and drivers for HP LaserJet 1018 Printer

Пп. Принтера е на масата, до мен, но ... нямам Windows 10!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

В сайта на HP за този модел дават, че windows сам си инсталира драйвера през windows update:

HP Printers - Installing and Using the Windows Built-in Print Driver | HP® Customer Support

Какво ти се показва в device manager, като отидеш на print queues? Какво е съобщението за грешка? Да не си забранил инсталирането на устройства в windows или windows update?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 36 минути, Raze написа:

В сайта на HP за този модел дават, че windows сам си инсталира драйвера през windows update:

HP Printers - Installing and Using the Windows Built-in Print Driver | HP® Customer Support

Какво ти се показва в device manager, като отидеш на print queues? Какво е съобщението за грешка? Да не си забранил инсталирането на устройства в windows или windows update?

image.png.632870db2a985ee28a6e96eb648fc931.png

преди 1 минута, kostova_irina написа:

image.png.d51486131cc0fadd1c04a928f9c0d588.png

преди 10 минути, kostova_irina написа:

image.thumb.png.b4ac97f9a76b2f6b10c35be7ff040599.png

преди 11 минути, kostova_irina написа:

image.png.257a013a4d28b1bd07bf30be7fbc1a8d.png

image.png

преди 13 минути, kostova_irina написа:

преди 21 минути, kostova_irina написа:

image.png

image.png

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ето драйвър за този принтер за Windows 10 x 64. От Устройства и принтери => Добавяне на нов принтер =>Принтера не е в списъка => Избирате последната опция =>Next =>Next =>От диск и му посочвате файла, който търси. Работи на 100%.

https://dox.abv.bg/download?id=7fd0cb4e65# - Линк за сваляне

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Преди седмица имах същата мъка. Решението за мен беше да пусна update на списъка на поддържаните принтери /до тогава излизаше празен/ и от там избрах 1020. Работи.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

И аз имам подобен проблем само че с hp LaserJet 1000, който е доста стар и няма драйвъри за 64 бита и за да го ползвам си направих една виртуална машина 32 бита. Ако някой случайно има решение на проблема ще се радвам да съдейства.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Махни първо всичките стари принтери. После - рестарт - и после с диска.

Ако не стане - пак махаш принтерите и - рестарт- и после с Windows update - и първо 1018.

Ако не става - махаш и - 1020.

Ако не стане - махаш и - папката дето ти я дава колегата - с десен бутон.

Все някъде ще стане.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Определено има мазало с другите драйвери за принтерите.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• 2 месеца по-късно...

Смених си лаптопа и се появи проблем не мого да печатам, защото PC  не открива наличния ми принтер и от два дни се опитвам да изтегля драйвер за принтер HP Laser Jet 1018, нищо не се получава... моля знаещите тук за помощ

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 14 минути, vania.zlatareva написа:

Смених си лаптопа и се появи проблем не мого да печатам, защото PC  не открива наличния ми принтер и от два дни се опитвам да изтегля драйвер за принтер HP Laser Jet 1018, нищо не се получава... моля знаещите тук за помощ

А прочетохте ли внимателно темата, защото в нея има поне две решения ? Пробвайте първо наличното,а ако не се получи, тогава ще му мислим.

Поне операционната система да бяхте написали ...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 15 минути, vania.zlatareva написа:

даже един от проблемите е, че нямам USB 2

Това изобщо не е проблем. USB 3/USB 3.1 има „обратна съвместимост“ с USB 2.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, jhoro написа:

Това изобщо не е проблем. USB 3/USB 3.1 има „обратна съвместимост“ с USB 2.

със сигурност сте прав, но аз мислех, че и това е проблим, защото когато стартирам програмата за неизправност ми изписва това съобщение и иска да включа устройството в USB 2 за да продължи...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 30 минути, vania.zlatareva написа:

пробвах всичко

даже един от проблемите е, че нямам USB 2

WINDOWS 10

Искате да кажете, че лаптопът разполага само с конектори с USB 3 ? Според мен това не е проблем.

Обновете операционната система до последното обновление.

Преминете през Control Panel - Devices and Printers и натиснете опцията Add printer. Ще излезе прозорче и ще започне търсене на налични принтери. Ако излезе Вашия - изберете го за инсталация. Ако след търсенето прозорчето е празно - изберете опцията под прозорчето The printer that I want isn't listed. От появилият се прозорец изберете най-долната опция Add a Local printer ... и натиснете Next. На следващия прозорец - пак Next и трябва да излезе прозорче за избор на модела на принтера. Ако го видите - избирате принтера и го инсталирате. Ако списъкът е празен - избирате Windows Update за да се актуализира списъкът и пак търсите модела.

Редактирано от 2249 (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 5 минути, vania.zlatareva написа:

със сигурност сте прав, но аз мислех, че и това е проблим, защото когато стартирам програмата за неизправност ми изписва това съобщение и иска да включа устройството в USB 2 за да продължи...

Глупости!

Щом периферията (принтера) е с USB 2 (type B) и кабела е USB 2 (от type A към type B) - то и конектора на лаптопа ще работи като USB 2 (нищо, че е USB 3).

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

на 28.12.2020 г. в 18:39, Ицо Велев написа:

И аз имам подобен проблем само че с hp LaserJet 1000, който е доста стар и няма драйвъри за 64 бита и за да го ползвам си направих една виртуална машина 32 бита. Ако някой случайно има решение на проблема ще се радвам да съдейства.

Малко късно, но сега ти видях публикацията. Аз го реших като си взех една платка втора употреба за 1200 и я монтирах, съвместима е, така стана 1200, който работи с win 10 - 64 bit. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, profan4o написа:

Малко късно, но сега ти видях публикацията. Аз го реших като си взех една платка втора употреба за 1200 и я монтирах, съвместима е, така стана 1200, който работи с win 10 - 64 bit. 

А малко повече инфо...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, цър-вул написа:

А малко повече инфо...

Ами механиката на двата принтера е еднаква. Разглобих го, демонтирах старата платка и монтирах новата, конекторите също паснаха. Няма нищо побългарявано. За съжаление не мога да дам някакъв материал като снимки, зашото беше доста отдавна, но принтера все още си работи. Платката накъде по обяви я намерих.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 часа, profan4o написа:

Ами механиката на двата принтера е еднаква. Разглобих го, демонтирах старата платка и монтирах новата, конекторите също паснаха. Няма нищо побългарявано. За съжаление не мога да дам някакъв материал като снимки, зашото беше доста отдавна, но принтера все още си работи. Платката накъде по обяви я намерих.

Казваш, че си взел платка от HP LaserJet 1200 и си я монтирал на HP LaserJet 1018 без проблеми.

Бих казал - очаквано. Като гледам сравнението - няма големи разлики.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...