Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Говорилня или дрън-тема тема

Featured Replies

преди 7 часа, andiay написа:

Явно е трябвало да я напиша

Някъде около 2000 в мен се породи желанието да пиша. Дълга история и е свързано с една млада баба. Все пак предпочитах тогава да вложа въображение, а не лични изживявания, защото определено живота ми и до момента е приключение. :) Случките са много. Дори започнах и един роман, НО .... това е много работа .... :) отделно, че съм се убедил в следното: Живота е много по-хубав от едно художествено произведение. Всеки мой разказ е събирателен, т.е. връзката с действителността е свързана са реални хора с които съм контактувал. Поради една или друга причина са споделяли с мен какво ли не, и за да прикрия самоличността им - създавам събирателен въображаем образ.

Ще пусна и друг разказ. Хм .... не съм публикувал нищо! Тук е единственото място където ги споделям с по-широка публика. Иначе апокрифно не помня на кои съм ги давал. 

Spoiler

Малките неща

След много лета, след много цикли и след безброй катаклизми, нещата като важна част от бъдещето на една мечта се превърнаха на незначителни дела. Безболезнено вече не бе възможно да станат значими, защото толкова дребни бяха хората, толкова уязвими, че чак лошо им се пишеше на тези чада, на тези толкова мили и едновременно чудати същества.

-          Забрави, не ми обяснявай, а изпълнявай – вече с натрупана досада, повиши тон капитана на галактическата мисия сред галактика наречена условно млечен път.

-          Трябва да презаредим, това си е! Иначе не ще можем да продължим.

-          Къде по дяволите е този тъп архитект, а и онзи всезнаещ конструктор? Нали всичко бе толкова убедително? Нали е изчислено, или какво? Вие с мен майтап ли си правите? Да не би да е първи април, а?

Харалампи, хем се бе опулил, хем някак си премигваше на парцали. От две и половина денонощия, след дълбок анализ, след достатъчно колебливост бе сервирал на главнокомандващия неприятната констатация.  Бе твърдо убеден в своята правота, но и не можеше да ги намери тези проклетници дето бяха сътворили това „корито”, а не космически кораб. Сякаш бяха се де материализирали, но и какво от това, ако ли бяха се намерили, то със сигурност капитана щеше да ги направи на същото.

-          Аз, само да напомня, виждате ли …, то трябва да се закотвим, да помислим.

-          Стига! Явно говориш не свързано. Провери!

Харалампи се обърна, излезе от мостика и без много, много да се замисли пое към отсекат със спускаемите апарати. Бе връчил официалната нота, бе толкова много изморен от проверки, че изобщо не искаше да изпълни безумната команда на командира.

Стигайки отсека разбра къде са се дянали виновниците за тази беда. Без ни най-малко угризения освободи всички  без един апарат. Качи се в последния и натисна „Старт”.

По пътя за орбитата към една от планетите видя разбития кораб на виновниците, а после с луда усмивка на устата проследи как всички останали апарати се обединяваха с близката звезда.

Макар и стажант, макар и без умения за пилотиране навлезе умело в орбита.  Позиционира жироскопа, направи корекции, за да не се измени орбитата на планета, и за да не го повлече със себе си и апарата му към огненото кълбо сътворило тази планетарна система.

-          Какво става? Къде са? Ах, и аз какъв съм глупак! – Командира осъзна, че вече бе без архитект, без конструктор и без борден инженер.

Макси Стенсън – на галено наричан Боболезо – командир първи ранг с многомилионна практика във няколко свята разбра, че сега бе момента да се самообучи в дейности от ниска класа, защото всички останали на този кораб бяха индивиди, изпълняващи дейности: да поддържат атмосфера за необходимото съществуване на жизнеността на екипажа; да се спускат и анализират планетите на техните изследвания и ред други научни експерименти и т.н., т.е. същите бяха професори, но не и по управление, ремонт и всичко останало свързано с ниско интелигентните специалности.

Бе взел решение – да разцепи кораба на две, да раздроби и използва едната част като гориво за другата.

Харалампи се изуми на видението получено в следствие на действията на капитана. Получи съобщение: Дезертьор – голямото винаги може да се намали. Сбогом!

Обречен на милионна самота Харалампи сътвори света на планетата Земя.

Не считай, че не съм от досадните. :) = Да, усетиш ли, че трябва да го изпишеш = пиши. Успех!

• Отговори 92k
  • Прегледи 3,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• И аз искам да се върне, но го няма вече...Остави и кифтаците и барабоите и лаптопа...и мен и Меца...Погребахме го на 30-тия ми рожден ден...и сега не знам какво да правя... Днес е 15-тия ден от както

• Турете барем две.

• Когато избухне бунтът на машините, най-важно е да се окажете максимално отдалечени от всички фабрики за вибратори.  

Публикувани изображения

преди 4 часа, dioib написа:

Добро утро дойде!!!

Добро да е... ама... а... хм.. ъъъ... то май... амхм... тъй де...

Добър ден....

Ко да кажа за написаното ...

За умрелите - или добро, или нищо....

След редакция и оформяне = Става за разказ.

Редактирай, оформяй, публикувай...

Аку са стигне до екранизация, ша са разберем за правата върху историята....

Можеше и да продължа, но жената започна да ревнува. :) Отивам да и обърна внимание, че ако не я уважа .... хм .... знаеш какво следва ...

Някой пита що изведнаж залипсва у темата...

Отговорих му, че причината е в ревността на пупадията...

Баси, наистина ми писва се да съм прав...

Изморяващо е....

Седя, лежа, се съм прав...

Дори нарочно да искам да не съм, па са оказва, че съм...

Маааму и съдба...

преди 2 часа, AAUUXX написа:

Кой спечели ?

Средиземноморското Гоуемо Д....

Тъй видях...

Явну туй е санувала, щот обеща да разкаже съня си....

Добре, че не помня аз дали и / или кво санувам....

преди 2 часа, АСПЕКТ написа:

Алеко Константинов е жив.

И Алеко и бай ти Ганя, никога не са умирали....

И двамцата са у секи бугарин....

При едни поече Алеко, при дуги поуече бай ти Ганя....

Най-малко са тез, дет при тех и двамата са по равну....

преди 1 час, dioib написа:

... Ту кон ту ю специълну .... два мои разказа!!!

10 ку ю...

Еспециале....

Ша ги почна кът са разбудя....

Ай му лав 2 реад-е шорти сторита...

НО, не дири мое изживяване!!!

Нема...

По-скоро ша открия некое мое изживяване...

Куето е дейнджъриту (дейнджириту - НЕ джендъриту)....

Току виж ме римайдне Клио и па ми дойде на гости с я Калиопа, я Мелпомена, я Талия...

А не дай Боже - Ерато или Евтерпа...

Ил па сите 9 на куп...

Аз не съм Алеко ..

Я тоже...

Без талант не може...

Ако па гу имах...

Бих искал да сам не Алеку, а Вонегът...

Ма гу неам...

Но... па са имам за Късметлия....

Саму да не бех постоянну прав...

Но... веч сам приел дестинуту си...

Природа, нимойш я пребори...

преди 22 минути, Joss Bomon написа:

Да отваряме ли дискусия кой от новите кой стар е, или те самите ще си признаят?

По-вероятно е, да не си признаят доброволно, но така или иначе ще си покажат рогцата за няколко дена...

Е, че ти ко очакваш?

Нови К. у стар бардак?

Тцъ, нимой стан тува...

Само са гримират...

преди 35 минути, Joss Bomon написа:

Да отваряме ли дискусия кой от новите кой стар е, или те самите ще си признаят?

По-вероятно е, да не си признаят доброволно, но така или иначе ще си покажат рогцата за няколко дена...

Другите не знам ,но аз съм нов ,доведе ме слух от девет форума в десети за ИТ специалист който бил в тази тема :hush:

преди 11 часа, Mediterranean написа:

...

@lebel Чете ли тези дни за неволите у Аленини Делонини? ...

Не. Нямах време, четох  @andiay. И ако е приел това така, както е написано - като абсолютно добронамерена шега - ще добавя - Дюма-баща.

...

Финале....

П.С. Извинявам се за това, че най-вероятно ви досадих с тази предълга история...

Нямах намерение да става толкова дълга, разказвал съм я в съкратен вариант сигурно стотици пъти, когато си разменяме планинарски истории по хижите...

Нямам на идея защо тук се получи така....

Просто снощи, тъкмо написах на @lebel , че смятам да ходя на Видимското пръскало, а товац неизбежно ме подсеща за тази история и той ме поздрави с Фиър ъф Дъ Дарк на Мейдън....

...

Накратко - ако съм ви досадил, lebel е виновен... нишо ново.

...

Финале....

...

Страх от тъмнината - това накара цялата история да изплува пред очите ми....

Защото тогава наистина изпитах страх от тъмнината....

Да, и от тъмнината на нощта в буквалния смисъл, но най-вече от тъмнината, която видях в очите на приятелката ми тогава и която усетих в собствената си душа - да си готов да се предадеш и да оставиш тъмното да те погълне....

Днес пак бях в този район и странно, но този път въобще не ме напрегна...

Да, отново всичко премина пред очите ми, но не ме напрегна...

Може и да е съвпадение, а може и да не е....

Бих се радвал, ако на някой му е харесала историята, бих бил доволен, ако някой извлече полза за себе си от нея и не бих се сърдил, ако на някой му се струва глупост, нито бих се учудил, ако никой не я прочете до край....

Явно е трябвало да я напиша, а вие сте станали косвени жертви на това...

...

Щом си я написал, вероятно е трябвало... Аз я прочетох. Не съжалявам.

:шега:  Най-малкото трее да знам... бе, който е предупреден, е въоръжен... А и жертвите имат скрол, тъч скрийн... и с к'вото там друго боравят. :шега:

пп  шега, шега, но се пак... в съда - но пасаран.

преди 2 часа, Ding - Dong написа:

– Васко какво учиш, бабе?
– Агрономство, бабо!
– Браво, ще пръскаш на баба лозето!
– Митко, ти какво учиш, бабе?
– Архитектура, бабо!
– Браво, ще построиш кочина за прасето!
– А, Иване ти, бабе?
– IT специалист съм вече, бабо…
– Иване ,Иване, на теб въобще не ти дреме за баба ти, чедо! :speak:

Хвърляте камъни в мойта градинка, после квичите да ме банят. На разни неоправени лели им скърцало нейде. 

преди 16 минути, Ding - Dong написа:

Другите не знам ,но аз съм нов ,доведе ме слух от девет форума в десети за ИТ специалист който бил в тази тема :hush:

преди 12 часа, Mediterranean написа:

Моята е най-голяма.

...

Затова сигурно понякога ти се виждам някак хладен... и приятелството ни не само стига до "най-доброто", ами не е и тръгвало...

Писал съм го в ена тема, а и ти май мина тогава...

Най-добрата ти приятелка може да ти забие най-големия ...!
Тайландска мъдрост

преди 11 минути, dioib написа:

Все пак предпочитах тогава да вложа въображение, а не лични изживявания, защото определено живота ми и до момента е приключение

Секу нечие ваображение, накрая са оказва мое приключенийе....

Ил най-малку - напомня за мое приключенийе....

Кату млад бе по-различну...

преди 21 минути, dioib написа:

Случките са много.

И при мен така...

Много чужди, но още повече лични....

Чуждите се ми напомнят на лични...

преди 24 минути, dioib написа:

Дори започнах и един роман, НО .... това е много работа

Дубре, че Бог ми е спестил таланта ил амбициозността, ил и двете (туй е)...

Инак току виж сам започнал "Война и мир" ма с повече части...

Напрау турски (латино, индийски и т.н. да не са засегне некой) сиреял....

Бе Дързост и красота има по-голям шанс да приключи....

преди 33 минути, dioib написа:

създавам събирателен въображаем образ.

Па аз не - събрал съм се...

преди 35 минути, dioib написа:

Ще пусна и друг разказ.

Обичам да чета...

преди 36 минути, dioib написа:

Хм .... не съм публикувал нищо!

Я тоже...

А и едва ли може....

преди 37 минути, dioib написа:

Тук е единственото място където ги споделям с по-широка публика. Иначе апокрифно не помня на кои съм ги давал. 

Аз не пиша...

Мързи ма...

Но... неапокрифно ги разказвам в компании...

Като у древността....

От уста на уста и стане легенда (приказка), после некой я опише и те така пребъдва....

преди 41 минути, dioib написа:

Не считай, че не съм от досадните.

Досадна ми е само глупостта....

Ти не си ми досаден....

преди 42 минути, dioib написа:

Да, усетиш ли, че трябва да го изпишеш = пиши. Успех!

Както казах - мързи ма...

Кът ти дойда на гости на онзи фатьол и ще ти ги разкажа....

Па ти мой после да ги опишеш....

За правата ша са разберем....

преди 24 минути, lebel написа:

Накратко - ако съм ви досадил, lebel е виновен... нишо ново.

Хм, цитат от нечия история...

Цитат

- Стига вече де! И двамата сме виновни, ако изобщо има виновник.

Инак та разбирам....

И аз така...

Отдавна свикнах...

преди 30 минути, lebel написа:

Щом си я написал, вероятно е трябвало... Аз я прочетох. Не съжалявам.

Вероятно...

Дори и един само да я е прочел и да не съжалява, значи мастилото на компа не е било ливнато напразно...

преди 32 минути, lebel написа:

Най-малкото трее да знам... бе, който е предупреден, е въоръжен.

Апсолутно....

Стига да умее да борави с въоръжението...

преди 34 минути, lebel написа:

А и жертвите имат скрол, тъч скрийн... и с к'вото там друго боравят.

Стига да моат да боравят....

От опита ми из български форуми (а и не само от форуми) сам стигнал до извода, че не моат....

Затуй и стаат жертви...

преди 37 минути, lebel написа:

шега, шега, но се пак... в съда - но пасаран

Е, туй е едно от най-важното от правата - правото и да мълчиш...

Като онея трите мамуни - Не... Не... и Не...

Често са вазползвам от него....

Куету ни ма прай мамуна...

преди 26 минути, lebel написа:

Тайландска мъдрост

Беше...

Веч е общочовешка....

преди 25 минути, andiay написа:

Баси, наистина ми писва се да съм прав...

Не си прав!!! :) 

Попадията днес реши да прави номера. :) 

Иначе .... хм ... празнувам!!! = По-интересно е от форума. ;) 

Кратко: Ако имам работа или пък празнувам за какво да се тикам тук??? 

Тук театъра си върви. Правил съм проверки, но като знам, че повечето не са християни, то .... за какво ... хм ... за какво да им обръщам внимание??? 

Понеже написаното от теб ми стана интересно, то затова и реших и аз да "досаждам" с разкази. :)

По отношение на екранизацията, то .... хм .... моите писания не са комикс или игра. :) = Изцяло е народно творчество, което определено не вълнува младите. 

Какво им казваш -> Да не се водят по женски акъл!!! :) = Което показва, че не разбираш от матриархат. ОК, показателно е кога се вижда силата на един мъж, но ... днес имаме ли такива вече??? :) 

И какво като си разбрал какво е страх от тъмното и т.н.??? = Това аз го разбрах когато бях 8 или 9 годишен .... Проблем с тъмното и трудното имат жените. Останалото .... хм .... разбираш след инсулта или инфаркта. ;) Там обаче няма тъмнина!!!! Напротив!!! Тогава разбираш какво е светлина!!! 

По-важното е .... хм ... както казва един от наследниците ми .... хм .... след лична трагедия да продължиш!!! 

НО, хм .... аз съм от друго тесто .... т.е. не знам какво е това гадже!!! Това е поради факта, че до 21-години не съм "експериментирал" с жени. Учих се!!! Бе важно да се изуча!!! После вече си намерих сходна душа .... така наречената попадия .... Та .... една жена ми стига!!!! :) 

Жените принципно са социални същества. Взел съм си асоциална!!! :) = Да сме си лика прилика, а не да се чепкаме до смъртта си. :)

Кратко казано: Ние не си мерим кой е по-по-добър, а кой е по-по-проклет!!!! :) Забавно е .... :)  .... да се правиш на проклет и зъл! :) Все аз печеля .... :) = Днес сутринта пак .... щото умея и социален живот да имам ... (Тя горката е скарана с ПК.) От горе на това е столичанка. Тук контактите ѝ са малко. Само с една библиотекарка се сприятели. Това е защото предпочита книгата, а не филма. ;) 

Отделно е фен на AC/DC. ;) И в тази врърза един по-здрав от нея .... :

преди 26 минути, IvanKirov написа:

Хвърляте камъни в мойта градинка, после квичите да ме банят. На разни неоправени лели им скърцало нейде. 

Какви са камъните речни или морски ? Имам ИТ проблем и ми казаха ,че само ти може да решиш таз загадка ,компютъра получи син екран код на грешката 0x00000133 ,чета GPU драйвера е причина ,отварям компютъра да го потърся тоз драйвер от де се е откачил ,гледам ми то няма видео карта :eek: ,не се отказах и продължих да го търса този драйвер ,викам си сигурно се е оплел из тез жици дет са тук, но не няма го и туй то, след това потърсих два пъти под кревата и веднъж в хладилника като в хладилника драйвер не намерих но имаше останало шампанско от нова година ,но драйвер йок :speak: .Но продължих да не се отказам ,чета у вестника че тва GPU било в CPU -викам си баси как напреднаха тез технологии ,отварям пак компютъра да търся тва CPU ,намерих го и сега не знам как да извадя туй драйвера от таз CPU ? Ко да правя баба :speak:

преди 1 минута, IvanKirov написа:

Аз да не съм ти поддръжка?

Баба нищо не иска да ѝ държиш, а компютъра ѝ да сглобиш ,драйвера да и намериш дек се скрил у туй пусто CPU :hush:

преди 4 минути, Ding - Dong написа:

Баба нищо не иска да ѝ държиш, а компютъра ѝ да сглобиш ,драйвера да и намериш дек се скрил у туй пусто CPU :hush:

Само искаш, нищо не даваш!

Случайно да се казваш Ристу, де е кръчмар в един бълхарник?

току-що, IvanKirov написа:

Само искаш, нищо не даваш!

Щи дам буркан лютеница, и полвика сливова ракия само оправи я таз пущиния ,че у фейса ме не пущат без компютъра :speak:

Напиши някой ред код на човека и му помогни. Уважил те е , не е редно да го пренебрегваш. Това, че си егоист си го казвал много пъти, но той е нов и не знае че си такъв. Смили се над момчето. Стига си писал за разни паяжини между женските крака. Я си виждал такова нещо, я не.

преди 7 минути, IvanKirov написа:

Случайно да се казваш Ристу, де е кръчмар в един бълхарник?

Не се казвам Ристу ,я съм Събка на голямата стъпка втора братовчедка.

преди 1 минута, Колев 74 написа:

Напиши някой ред код на човека и му помогни. Уважил те е , не е редно да го пренебрегваш. Това, че си егоист си го казвал много пъти, но той е нов и не знае че си такъв. Смили се над момчето. Стига си писал за разни паяжини между женските крака. Я си виждал такова нещо, я не.

Паяжина не съм виждал там, чистя я редовно. 

преди 2 минути, Ding - Dong написа:

Щи дам буркан лютеница, и полвика сливова ракия само оправи я таз пущиния ,че у фейса ме не пущат без компютъра :speak:

Ти па буркан, Ристу дава цели 24 евро, за 250 пъти пинг-ване до масите. Пълно е с ИТ-та при него, никой няма да се хване за 1 буркан. 

преди 1 минута, IvanKirov написа:

Ти па буркан, Ристу дава цели 24 евро, за 250 пъти пинг-ване до масите. Пълно е с ИТ-та при него, никой няма да се хване за 1 буркан. 

Сигурно е с по голяма пенсия от на баба ,може да си позволи ,но добре ше ти дам и един буркан с печени чушки щот ми казаха че чушкопека ти неработил ?

Чакай малко. Ти сега се изкара и...жена по твоите приказки. Аз ти пиша за женски крака а ти отговаряш за твоите. Защо до сега си ни лъгал, че си мъж?

Иванке! Ти 2 минути не можеш да помниш какво си написала бе майче?

"

"Стига си писал за разни паяжини между женските крака. "

"Паяжина не съм виждал там, чистя я редовно. "

преди 1 минута, Колев 74 написа:

Чакай малко. Ти сега се изкара и...жена по твоите приказки. Аз ти пиша за женски крака а ти отговаряш за твоите. Защо до сега си ни лъгал, че си мъж?

Иванке! Ти 2 минути не можеш да помниш какво си написала бе майче?

"

"Стига си писал за разни паяжини между женските крака. 

Паяжина не съм виждал там, чистя я редовно. "

Тия паяжини мъже ги чистят. Като тая на ГЗ ти. 

преди 50 минути, andiay написа:

Кату млад бе по-различну...

Е се .... удряш го на "криза на средната възраст". :) 

В това отношение: 

:) 

Моите приключение са повече .... :) Само, че, ко да занимавам младите с тях .... :) Те са Хари Потър ... :)

Почна ли да им разправял за какви неволи съм имал в планините навремето ... то к'во??? :) За тях Балкана не е от значение!!! :) 

Баща ми казваше: Балканът ражда юнаци, а полето тикви ... :) = Та, от една страна съм тиквеник, но от друга съм .... хм ... хайдутин. ;) 

Друг е въпроса, че съм бил и войвода! НО, сдадох поста на наследниците си!!! Те вече са големи .... (Тук не ще споделя постиженията им....) Достатъчно е, че ме уважават .... та .... не попадията е причината да не се мяркам тук, а те = моите наследници!!! ;)   

преди 1 час, andiay написа:

А и едва ли може....

Може, но .... трябва да има кой да те мотивира. ;) НО, отдавна .... (някъде от кога бях 6 или 7 годишен не съм играл на "асоциации" ... :) Тогава изучавах психологията на една кака (тя бе около 14-сет годишна ... и майтапа бе, че вече го е правила с кренвирш, но без бял крем ... :) = Детски ръпти и влечения .... :) 

Може би по това време се ориентирах какво е полов живот и има ли го из Сливен сред пубертетите???!!! :)

Тук се нагледах на закъснели пубертети и .... "отворени" кът теб .... :) = Това е същото ... хм ... когато си играехме какво да правим със затворената консерва и какво с отворената ... :) - Детски тестове по психология ... :) 

Ето ти едно мое нещо което е претворено от ... второто което е евентуално оригинал от Майка Тереза ... :) 

Цитат

Нищо не е толкова лесно колкото ни се иска.    

Най-хубавият ден - предстои.

Най-голямата спънка - страхът.

Коренът на всички злини – недоверието.

Най-лесното нещо – да споделиш.

Най-голямата грешка – борбата (войната).

Най-хубавото развлечение - планината.

Най-първата необходимост- храната.

Най-голямата  тайна – живота.

Най-опасният човек – лъжецът.

Най-коварното чувство- лицемерието.

Най-лошото поражение – „пирова победа”.

Най-добрите учители - децата.

Най- краткият път – „през тревата”.

Най- приятното усещане- оргазма.

Най-голямото щастие – да твориш.

Най-доброто удовлетворение- изминалия миг.

Най-неприятния недостатък – „лошия сън”.

Най-красивия подарък - добротата.

Най-добрата защита - усмивката.

Най-доброто лекарство - свободата.

Най-мощната сила на света - вярата.

Най-стимулиращия дар - любовта.

Единствената реалност – Аз

......

Нищо не е толкова лесно колкото изглежда.      

Най-хубавият ден - днешния.

Най-голямата спънка - страхът.

Коренът на всички злини – егоизмът.

Най-лесното нещо - да се заблудиш.

Най-голямата грешка - да паднеш духом.

Най-хубавото развлечение - работата.

Най-първата необходимост- общуването.

Най-голямата  тайна – смъртта.

Най-опасният човек – лъжецът.

Най-коварното чувство- ненавистта.

Най-лошото поражение - отчаянието.

Най-добрите учители - децата.

Най- краткият път – правилният.

Най- приятното усещане- вътрешният мир.

Най-голямото щастие - да си полезен на другите.

Най-доброто удовлетворение- изпълнения дълг.

Най-неприятния недостатък - лошото настроение.

Най-красивия подарък - прошката.

Най-добрата защита - усмивката.

Най-доброто лекарство - оптимизмът.

Най-мощната сила на света - вярата.

Най-стимулиращия дар - надеждата.

Единствената реалност – любовта /Майка Тереза

преди 1 минута, some_spirit написа:

няма да коментирам тъпизмите ти, яж си благата храна във фризера от заклано прасе

Не съм и очаквал друго!!!! :) 

Попита - отговорих. :) 

За някои неща трябва да си остър!!! Спрямо теб = Добре, че не си около мен ... определено не ще те сложа във фризера .... = не си блага храна .... :) 

Свиквай .... тук ножа ми е тъп!!! :) 

току-що, dioib написа:

Само тъй си мислиш....

току-що, dioib написа:

Оправдание?

току-що, dioib написа:

Иначе .... хм ... празнувам!!! = По-интересно е от форума

Мда, оправдание....

току-що, dioib написа:

Кратко: Ако имам работа или пък празнувам за какво да се тикам тук??? 

За шоуто...

Което требе продалжи....

И без теб продалжава, но тогиз стааш просто наблюдател = гледаш чуждо шоу...

преди 4 минути, dioib написа:

Тук театъра си върви. Правил съм проверки, но като знам, че повечето не са християни, то .... за какво ... хм ... за какво да им обръщам внимание??

Ето, че па бех прав - оправдания....

преди 5 минути, dioib написа:

Понеже написаното от теб ми стана интересно, то затова и реших и аз да "досаждам" с разкази

Казах ти - на мен нимой досаждаш....

преди 6 минути, dioib написа:

По отношение на екранизацията, то .... хм .... моите писания не са комикс или игра.

Не е и нужно...

И Уди Алън не екранизира комикси ил игри...

А и не само той....

преди 8 минути, dioib написа:

Изцяло е народно творчество, което определено не вълнува младите. 

Винаги настъпва денят, когато почва да ги валнува...

преди 9 минути, dioib написа:

Какво им казваш -> Да не се водят по женски акъл!!!

А, не си чел внимателно, мхм....

Казано е...

Цитат

Никогиш не се заричайте за нещо, което едва ли е по силите ви....

= не си въобразявайте, че може никога да не се водите по женски акъл....

преди 15 минути, dioib написа:

Което показва, че не разбираш от матриархат.

За разбиране разбирам....

Както е казал Дъглас Адамс (перифразирам) - Разбирам кога требе да е матриархат, а кога е нужно да е патриархат, иначе все ще се връщам за чантичката в неподходящия момент и демокрацията уйде на кино...

преди 19 минути, dioib написа:

ОК, показателно е кога се вижда силата на един мъж, но ... днес имаме ли такива вече???

Надеждата умира последна...

Иначе Силата на един мъж е да признае, че е слаб...

Кога го признай, тогиз става вече силен....

преди 23 минути, dioib написа:

И какво като си разбрал какво е страх от тъмното и т.н.??? = Това аз го разбрах когато бях 8 или 9 годишен

Има тъмнина и тъмнина...

Цял живот се учим да откриваме от коя точно тъмнина ни е страх...

Макар че, страх не е точната дума, страхът е полезно нещо - той е това, което ни прави силни и ни помага да оцеляваме...

Ужас е по-точната дума...

преди 28 минути, dioib написа:

Проблем с тъмното и трудното имат жените. Останалото .... хм .... разбираш след инсулта или инфаркта. ;) Там обаче няма тъмнина!!!! Напротив!!! Тогава разбираш какво е светлина!!! 

Напълно погрешно съждение....

Всеки има тъмнина, която го ужасява, без значение от пол, възраст, интелект и т.н.

Най-трудно е да си го признае...

Инсулт, инфаркт, рак, загуба на близък, загуба на себеуважение, загуба на памет и т.н. - се тая....

Ако не си загубил пулса безвъзвратно, значи всичко е преодолимо....

А за да опознаеш светлината, требе си изучил тъмнината....

Най-много светлина е събрана в черните дупки....

А понякога светлината в края на тунела се оказва скоростен влак и води до пълна и окончателна тъмнина....

преди 41 минути, dioib написа:

По-важното е .... хм ... както казва един от наследниците ми .... хм .... след лична трагедия да продължиш!!! 

Прав е наследника ти...

И аз това казах...

преди 42 минути, dioib написа:

НО, хм .... аз съм от друго тесто .... т.е. не знам какво е това гадже!!! Това е поради факта, че до 21-години не съм "експериментирал" с жени. Учих се!!! Бе важно да се изуча!!! После вече си намерих сходна душа .... така наречената попадия .... Та .... една жена ми стига!!!! :) 

И аз се учих...

Още от 4-ри годишен....

Тогиз майка ме научи да чета, за да може тя да си върши рабутата....

И до днес не спирам да се уча....

Щот знайш - Колкот повече неща научаваш, толкова повече разбираш, че по-малко знаеш...

И с жените така....

И тях изучавах....

За да разбере човек, какво му стига, първо трябва да го задмине....

Вече знам, че една ми стига...

преди 49 минути, dioib написа:

Жените принципно са социални същества. Взел съм си асоциална!!! :) = Да сме си лика прилика, а не да се чепкаме до смъртта си. :)

Кратко казано: Ние не си мерим кой е по-по-добър, а кой е по-по-проклет!!!! :) Забавно е .... :)  .... да се правиш на проклет и зъл! :) Все аз печеля .... :) = Днес сутринта пак .... щото умея и социален живот да имам ... (Тя горката е скарана с ПК.) От горе на това е столичанка. Тук контактите ѝ са малко. Само с една библиотекарка се сприятели. Това е защото предпочита книгата, а не филма. ;) 

Да не би да сме си избрали двойнички?

Е, моята умее да се преструва на социална, но само коги сака или се налага...

ПК-то го ненавижда, но благосклонно ми позволява да го ползвам....

Макар да не разбира мотивите ми...

Поне ги приема...

Душица благородна ми е тя...

преди 8 минути, dioib написа:

Е се .... удряш го на "криза на средната възраст

Пак грешну съждение....

преди 9 минути, dioib написа:

Моите приключение са повече ....

ОК, никога не сам си падал по меренето....

Моите са ми просто достатъчни....

Но... живота постоянно ми доказва обратното...

преди 12 минути, dioib написа:

Само, че, ко да занимавам младите с тях ....

Всеки млад остарява...

Кой като дъб, кой като пирамида...

Но остарява...

преди 13 минути, dioib написа:

Почна ли да им разправял за какви неволи съм имал в планините навремето ... то к'во???

Нищо....

Освен, че наистина умния човек се учи от чуждите грешки....

А мъдрия позволява на умните да се учат от чуждите грешки...

преди 17 минути, dioib написа:

За тях Балкана не е от значение!!!

Балкана е събирателен образ (както казваш) на живота...

Баща ми казваше: Балканът ражда юнаци, а полето тикви ... :) = Та, от една страна съм тиквеник, но от друга съм .... хм ... хайдутин. ;) 

И аз така....

Друг е въпроса, че съм бил и войвода!

Е, аз са старах да бъда тоз, който създава воеводите...

Доколко съм успял, сам не мога да преценя....

Имам си своите успехи, имам и своите провали....

Еднакво ценни са ми...

преди 22 минути, dioib написа:

НО, сдадох поста на наследниците си!!!

Е, пряк наследник имам един....

Не му са мешам дали да става воевода, четник, тиквеник или кото и да е...

Сам требе да решава за себе си....

И с непреките ми "наследници" е същото...

Опитвам се да им показвам моите грешки, като не им спестявам и техните...

Ако са умни, ще се научат....

Ако са мъдри... времето ще покаже....

преди 28 минути, dioib написа:

Тук не ще споделя постиженията им....

Не е и нужно....

преди 29 минути, dioib написа:

Достатъчно е, че ме уважават

Както казваше баща ми - Уважението е най-важното човешко качество....

Мъдър човек бе той....

преди 30 минути, dioib написа:

та .... не попадията е причината да не се мяркам тук, а те = моите наследници!!!

Пак оправдания, мхм...

преди 1 минута, dioib написа:

Може, но .... трябва да има кой да те мотивира. ;) 

Приятелю, наистина ми е безкрайно интересна комуникацията с теб...

Не е шега... нито комплимент....

Но... ще требе да продължим по-късно (ко имаш желание), щот се налага да спазя обещание към мойта пупадия....

И се боя, че като сме я подкарале с теб, то.... ша ма погълнат очите черни (таквиз стаат зъркелите на пупадията ми, коги я ядосам адски)....

Затуй засега ти казвам - Приятен ден!

Здравейте пичове реших да пробвам прословутия ЕОН на виваком в Англия, но за съжаление ми дава че локацията е блокирана и го ям. Въпроса ми е дали някои може да ме светне как става с ВПНите на Тизен тв. Мерси

сори ако въпроса ми е в неподходящата тема 

Дядо попе ти не оди ли да меташ кръста у реката да го гонят младите ергени?
Тя попадията затова е кисела, трябваше да я заведеш рано сабале на барата да види млада плът да се облажи, па ти да обършеш неко кана винце за закуска и по обед щеа да те пуснат у камбанарията.😋

Честит имен ден на всички именници, да сте живи и здрави! :beer11:

преди 5 минути, andiay написа:

Само тъй си мислиш....

Оправдание?

Мда, оправдание....

За шоуто...

Което требе продалжи....

И без теб продалжава, но тогиз стааш просто наблюдател = гледаш чуждо шоу...

Ето, че па бех прав - оправдания....

Казах ти - на мен нимой досаждаш....

Не е и нужно...

И Уди Алън не екранизира комикси ил игри...

А и не само той....

Винаги настъпва денят, когато почва да ги валнува...

А, не си чел внимателно, мхм....

Казано е...

= не си въобразявайте, че може никога да не се водите по женски акъл....

За разбиране разбирам....

Както е казал Дъглас Адамс (перифразирам) - Разбирам кога требе да е матриархат, а кога е нужно да е патриархат, иначе все ще се връщам за чантичката в неподходящия момент и демокрацията уйде на кино...

Надеждата умира последна...

Иначе Силата на един мъж е да признае, че е слаб...

Кога го признай, тогиз става вече силен....

Има тъмнина и тъмнина...

Цял живот се учим да откриваме от коя точно тъмнина ни е страх...

Макар че, страх не е точната дума, страхът е полезно нещо - той е това, което ни прави силни и ни помага да оцеляваме...

Ужас е по-точната дума...

Напълно погрешно съждение....

Всеки има тъмнина, която го ужасява, без значение от пол, възраст, интелект и т.н.

Най-трудно е да си го признае...

Инсулт, инфаркт, рак, загуба на близък, загуба на себеуважение, загуба на памет и т.н. - се тая....

Ако не си загубил пулса безвъзвратно, значи всичко е преодолимо....

А за да опознаеш светлината, требе си изучил тъмнината....

Най-много светлина е събрана в черните дупки....

А понякога светлината в края на тунела се оказва скоростен влак и води до пълна и окончателна тъмнина....

Прав е наследника ти...

И аз това казах...

И аз се учих...

Още от 4-ри годишен....

Тогиз майка ме научи да чета, за да може тя да си върши рабутата....

И до днес не спирам да се уча....

Щот знайш - Колкот повече неща научаваш, толкова повече разбираш, че по-малко знаеш...

И с жените така....

И тях изучавах....

За да разбере човек, какво му стига, първо трябва да го задмине....

Вече знам, че една ми стига...

Да не би да сме си избрали двойнички?

Е, моята умее да се преструва на социална, но само коги сака или се налага...

ПК-то го ненавижда, но благосклонно ми позволява да го ползвам....

Макар да не разбира мотивите ми...

Поне ги приема...

Душица благородна ми е тя...

Пак грешну съждение....

ОК, никога не сам си падал по меренето....

Моите са ми просто достатъчни....

Но... живота постоянно ми доказва обратното...

Всеки млад остарява...

Кой като дъб, кой като пирамида...

Но остарява...

Нищо....

Освен, че наистина умния човек се учи от чуждите грешки....

А мъдрия позволява на умните да се учат от чуждите грешки...

Балкана е събирателен образ (както казваш) на живота...

И аз така....

Е, аз са старах да бъда тоз, който създава воеводите...

Доколко съм успял, сам не мога да преценя....

Имам си своите успехи, имам и своите провали....

Еднакво ценни са ми...

Е, пряк наследник имам един....

Не му са мешам дали да става воевода, четник, тиквеник или кото и да е...

Сам требе да решава за себе си....

И с непреките ми "наследници" е същото...

Опитвам се да им показвам моите грешки, като не им спестявам и техните...

Ако са умни, ще се научат....

Ако са мъдри... времето ще покаже....

Не е и нужно....

Както казваше баща ми - Уважението е най-важното човешко качество....

Мъдър човек бе той....

Пак оправдания, мхм...

Приятелю, наистина ми е безкрайно интересна комуникацията с теб...

Не е шега... нито комплимент....

Но... ще требе да продължим по-късно (ко имаш желание), щот се налага да спазя обещание към мойта пупадия....

И се боя, че като сме я подкарале с теб, то.... ша ма погълнат очите черни (таквиз стаат зъркелите на пупадията ми, коги я ядосам адски)....

Затуй засега ти казвам - Приятен ден!

Баси някой чете ли го това?

Инак разказът беше топ.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.