Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Съвет за телефон

Featured Replies

Харесал съм си няколко марки не мога да реша коя да взема. Сегашната ми е моторола г4 но морално остаря. Бюджета ми е до 500-650 лв.  

Избрал съм си тези:

Realme 6 Pro 128GB 8GB RAM https://www.pazaruvaj.com/mobilni-telefoni-gsm-c3277/realme/6-pro-128gb-8gb-ram-dual-p554285781/

Xiaomi Redmi note 9s https://www.pazaruvaj.com/mobilni-telefoni-gsm-c3277/xiaomi/redmi-note-9-pro-128gb-6gb-ram-dual-p553599312/

Samsung A71 https://www.pazaruvaj.com/mobilni-telefoni-gsm-c3277/samsung/galaxy-a71-128gb-6gb-ram-dual-a715f-p524326647/?sgst=1

Moto G5plus https://www.pazaruvaj.com/mobilni-telefoni-gsm-c3277/motorola/moto-g-5g-plus-128gb-6gb-ram-dual-p578918916/

Xiaomi Redmi note 9 Pro https://www.pazaruvaj.com/mobilni-telefoni-gsm-c3277/xiaomi/redmi-note-9-pro-128gb-6gb-ram-dual-p553599312/

С Redmi Note 9S съм . Нямам забележки . Уникален телефон за парите си !

Въобще мога да кажа , че всички Redmi Note, които са с Qualcomm , до които съм имал досег до сега са супер било то 3pro, 4X, 7pro, 8T !

преди 3 минути, RudeBoy написа:

В рамките на бюджета бих предложил Xiaomi Poco X3 . Най-добрата камера, 120Hz дисплей, супер яка батерия, стерео говорители.

Чакам го и аз , че жената си го заплю да подмени Note4X , който ще отиде за детето !

И аз съм с Redmi Note 9S, също съм много доволен. А ти не отидеш що не отидеш в някой магазин и сам да си избереш като го разцъкаш сам , и вземеш този който ти допадне най-много на сърце ? То иначе колкото хора, толкова и мнения и нито един да е тествал всичките твои телефони, които си избрал. Също и никой не знае точно какво му търсиш в телефона като приоритет.

@RudeBoy не разбирам. Моделът с внедрена функция NFC е по-евтин от модела без функция. Тоест, моделът без функция е оскъпен! Малка разлика има в корпуса. СРАВНЕНИЕ

преди 8 часа, Бонбон с катран! написа:

@RudeBoy не разбирам. Моделът с внедрена функция NFC е по-евтин от модела без функция. Тоест, моделът без функция е оскъпен! Малка разлика има в корпуса. СРАВНЕНИЕ

По-голяма батерия !

цитат то https://www.gizchina.com/2020/12/29/gizchina-phone-awards-best-midrangers-of-2020/

"The global variant has a 5,160mAh battery with 33W fast-charging and NFC (if the name didn’t spoil that for you). In India, the handset has a 6,000mAh battery, the same fast-charging tech, but lacks NFC."

Търсих  в али-то и не намерих друг вариант освен глобалния с NFC. Остава другия вариант да е локален, което е честа практика при Xiaomi.

на 30.12.2020 г. в 8:43, JohnTRIVOLTA написа:

По-голяма батерия !

Дам, гледал съм до средата. Ами тя вградена бре! Телефона умира след 5 години и плачим за нов! Такива еднодневки не ми се нравят повече.

преди 1 минута, Бонбон с катран! написа:

Дам, гледал съм до средата. Ами тя вградена бре! Телефона умира след 5 години и плачим за нов! Такива еднодневки не ми се нравят повече.

Могат да се сменят батериите, но в сервиз - не е скъпо ! Телефона има поддръжка от 2 до 3 год. и след нейният край ще може още толкова да изкара като такъв, ако не деградира процесор или нещо друго по техниката, колкото и да се пази и т.н.

• Автор

Нешо почвам да клоня към xiaomi  ,след като ги разледах някои от телефоните на живо. NFC няма голямо значение за мен.

Точно така след празниците ще ида да разгледам и другите на живо . Ще е друго

преди 9 часа, Бонбон с катран! написа:

Ами тя вградена бре! Телефона умира след 5 години и плачим за нов!

Вече практически всички смартфони са с вградени батерии. И много по-вероятно е да си купиш нов телефон не заради батерията, а по други причини - счупване, изгубване, или просто вече не е актуален.

Why do most mobile phones have nonreplaceable batteries nowadays, as of 2015–16? - Quora

Гугъл Преводач превежда само началото на сайта, останалото отсъства, така че спестявам да четете на български. Затова използвайте разширение на преводача.

преди 46 минути, fresh_bones написа:

Друг е проблема сега от каде да го закупя онлине или да ходя до физически магазин.

Аз от доста време купувам от един магазин в София/Младост 2/.Имат и сайт т.е. може и онлайн да се поръча и да го доставят с Еконт с наложен платеж. Мисля цените и обслужването са на отлично ниво. Предлагат и сервизни услуги !

преди 10 минути, fresh_bones написа:

Да вече си закупих Ксиомито много добър телефон.

Със здраве да го ползваш ! Предполагам финално 9S или Poco ? Хубава благинка е пример, като си в леглото и си забравил да си вземеш дистанционното да командаваш с телефона като такова :)

@RudeBoy Това е списък на телефоните със сменяема батерия, 1080p и OIS. Нацелих LG V20 от 2016-та, но много бързо ги прекратяват като производство и като пазар. Изчерпани на пазара! Що за политика?! Дали и с батериите не е същата работа? Сигурно не се намират батерии. Предполагам всички телефони със сменяема батерия също са на доизживяване. Затова 99% от телефоните ги правят с вградени. :(

И да се върнем отново към старата носталгия - вече остаряла и неактуална.
Този бие риба. :)  Гледам и в Технополис се продава! Приемам забележки.

преди 20 часа, Бонбон с катран! написа:

И да се върнем отново към старата носталгия - вече остаряла и неактуална.
Този бие риба. :)  Гледам и в Технополис се продава! Приемам забележки.

забележки.....нема

Ако трябва да избирам от изброените - най-вероятно Xiaomi redmi 9, но не Pro, защото не си заслужава цената. Новите функционалности са съвсем малко.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.